Autoarvio: Koeajossa Mini Cooper Clubman D (2009) | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Mini Cooper Clubman D (2009)

Mini Cooper Clubman on pienoiskokoinen farmari, jossa on tilaa hieman enemmän kuin tavallisessa Minissä.
Autoarvio: Koeajossa Mini Cooper Clubman D (2009)

Dieselmoottorilla varustettu koeajoauto ei ole mikään katutykki, vaan pienen kulutuksen ja hyvän ajotuntuman omaava auto, joka erottuu massasta. Kuusivaihteinen manuaali toimii hienosti ja vaihteet löytävät lovensa helposti. Mikroautomaisen tarkka ohjaus tuo autoon urheilullista tunnetta.

Peugeotin kanssa yhteistyössä valmistettu 1,6 -litrainen dieselmoottori tarjoaa tehoa 109 hevosvoimaa. Voimaa on riittävästi tämän kokoiseen autoon ja silti kulutus pysyy aisoissa. Valmistajan ilmoittama 4,1 litran keskikulutus ei koeajon aikana toteutunut, vaan ajotietokone ilmoitti määräksi 5,4 litraa.

Koeajoauton penkit antoivat kyllä sivuttaistukea, mutta reisitukea penkit eivät tarjonneet yhtään. Reisitukea kaipaisi etenkin pitkää matkaa taittaessa. Ehkä lisävarusteena myytävät urheiluistuimet saattaisivat korjata ongelman.

Dieselmoottorin ääni kuuluu sisälle, mutta ei häiritsevästi. Rengasmelu on pikkuautolle tyypillisen kovaa. Talvella voi olla parempi, että asentaa alle kitkarenkaat.

Suorituskyky: 7,6

Kiihtyvyys ohitustilanteissa ei ole mitään ripeää. Jarrut toimivat napakasti kaikissa tilanteissa.

Mukavuus: 8,0

Etupenkkiläiset matkustavat väljästi ja tässä mallissa takapenkillä matkustaminenkaan ei ole mahdottomuus. Kaappariovi auttaa takapenkille kulkua, mutta on outoa, että sitä ei ole molemmilla puolilla.

Luotettavuus: 7,6

Takuuta on kaksi vuotta ja ruostumattomuustakuuta 12 vuotta (tietyin varauksin).

Ajomiellyttävyys: 8,2

Auto on erittäin miellyttävä ajaa. Kookkaat A-pilarit hieman peittävät näkyvyyttä sivuille. Ohjaus on tarkka ja tunnokas.

Ulkonäkö: 9,3

Mini on persoonallisen näköinen auto ja Clubmanissa persoonallisuus korostuu entisestään. Tarjolla olevalla lisävarustearsenaalilla voi luoda juuri oman näköisensä Minin.

Polttoaineen kulutus: 9,2

Kulutus on pieni samoin päästöt.

Valmistuslaatu: 7,9

Valmistuslaatu on peruspikkuautoon verrattuna hyvää, mutta muovisenoloiset säätimet keskikonsolissa laskevat laadun tunnetta.

Sisätilojen suunnittelu: 8,1

Turvallisuusvarustelu on ajan mukaista ja takapenkit kaatamalla autolla pystyy jo vähän suurempiakin määriä tavaraa kuljettamaan. Lastaus on ainakin helppoa sivulle aukeavien ovien ansiosta.

Luokkansa paras: 8,8

Clubmania on vaikea kategorisoida erityiseen luokkaan, sen verran erikoinen auto se on.

Kokonaisarvio: 8,3

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Kuvat: Markus Jokinen ja BMW Group

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin