Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Mitsubishi Outlander 2.0 DID Intense+

Autoarvio: Koeajossa Mitsubishi Outlander 2.0 DID Intense+

Outlanderin ainoa moottorivaihtoehto Euroopassa on aluksi Volkswagenin 2.0 TDI. Myöhemmin on luvassa bensakone ja PSA:n 2,2-litrainen HDI, joka taas on ainoa vaihtoehto Outlanderin ranskalaissisarissa. Mitsubishin 2.0 DI-D:ksi nimeämä saksalaiskone tarjoaa varsin mukavan suorituskyvyn. Vaihteiston välityssuhteet ovat lyhyet - kuutosellakin nopeus 1000 r/min jää 40 km/h:iin. Tyhjäkäynnin tuntumassa moottori on voimaton ja liikkeellelähtö vaatii kaasunkäyttöä. Normaaleilla käyttökierroksilla moottorissa on puhtia erinomaisesti. 4000 kierrosta lähestyttäessä ilo tosin loppuu lyhyeen eli vaihtamista riittää tyypilliseen dieseltapaan. Automaattivaihteistoa ei ole saatavissa.

Outlanderin alusta on jämäkkä. Kaupunkiajossa se tuntuu jopa kovalta. Terävät epätasaisuudet välittyvät tarpeettoman hyvin matkustamoon. Edellisen mallin jatkuva tärinä on saatu poistettua ja kokonaisuudessaan mukavuus on luokassaan tavanomaista tasoa.

Ajokäytöksestä puuttuu hieman täsmällisyyttä, mutta kohtuullisen vakaata meno silti on. Ohjaustunto voisi olla parempi. Kaarteissa tuntuu auton korkeus. Neliveto kytkeytyy tarvittaessa avuksi lamellikytkimen avulla. Lisäksi tarjolla on 4WD Lock -tila, jossa takapää on mukana jatkuvasti.

Rengasmelun eristystä on selvästi parannettu edeltävään malliin verrattuna, mutta erityisiä kehuja Mitsubishi ei edelleenkään ansaitse. Edullisessa katumaasturiluokassa ei tosin tässä suhteessa kehuja anneta muillekaan merkeille. Volkswagen-dieselin ääni pysyy tasaisessa ajossa taustalla. Kiihdytyksissä tuttu raaka ääni nousee kuitenkin häiritsevästi esiin. Tässä suhteessa useimmat kilpailijat ovat etevämpiä.

Suorituskyky: 8,0

Pumppusuutindieselissä on puhtia mukavasti alakierroksia lukuun ottamatta.

Mukavuus: 8,2

Takaistuimella on kiitettävästi tilaa kaikkiin suuntiin. Etuistuimet ovat mukavat, takaistuin ei. Intense-varusteet ovat runsaat. Lisävarusteita ei tehtaalta ole tarjolla.

Luotettavuus: 7,3

Turvallisuus ja luotettavuus ovat keskinkertaiset.

Ajomiellyttävyys: 7,7

Alusta on jämäkkä, mutta ajokäytöksestä puuttuu täsmällisyyttä. Rengasmelua on melko paljon ja moottori on äänekäs kiihdytyksissä. Kääntöympyrä on katumaasturiksi pieni.

Ulkonäkö: 7,8

Ulkomuoto on melko tyylikäs. Myös sisustus on yksinkertaisen tyylikäs.

Polttoaineen kulutus: 8,1

Kulutus on kohtuullinen, mutta huoltokustannukset korkeahkot.

Valmistuslaatu: 6,5

Outlanderin sisustus on muovisen tuntuinen.

Sisätilojen suunnittelu: 8,7

Tavaratila on suuri. Takaistuin taittuu näppärästi eteen ja tilan pohja on tasainen.

Luokkansa paras: 8,0

Outlander kilpailee tasaväkisesti muiden aasialaismaasturien kanssa.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin