Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Nissan Note 1.4 65 Visia

Autoarvio: Koeajossa Nissan Note 1.4 65 Visia

Note on nuorekas pieni tila-auto, joka pyrkii houkuttelemaan merkille uusia ostajia. Pidennettyyn Micran alustaan perustuva Note vaikuttaa ulkomuodoltaan tila-autoksi pitkältä ja matalalta. Yllätyksetöntä ulkomuotoa piristävät Murano-tyyppinen maski ja erikoiset takavalot.

Noten bensamoottorit ovat 1,4- ja 1,6-litraiset ja dieselit ovat 1,5-litraisia. Jo kierrosherkkä 1,4-litrainen (65 kW/88 hv) tarjoaa kohtuullisen suorituskyvyn. Viitosella kiihtyvyys jää luonnollisesti vaisuksi. 1,6-litraisella (81 kW/110 hv) Note on jo melko pirteä, mutta pienillä kierroksilla puhtia ei ole sen enempää kuin pikkumoottorissakaan. Maantiellä ero pienempään on selvä. Molempien moottorien ääni kuuluu melko voimakkaana kiihdytyksissä. 

Noten ajettavuudessa päällimmäiseksi nousee ohjaus. Se on kevyt, mutta palautus maantiellä on erikoisen voimakas. Rampissa kaarrettaessa ohjausta saa pitää käännettynä ikään kuin jousta vastaan. Tätä ei sinänsä voi moittia, mutta maantiellä ohjaus saisi tarjota hieman paremman tunnon. Tällaisenaankin ohjaus kelpaisi kyllä malliksi konsernisisar Renaultille. Reagointi ohjausliikkeisiin on nopeaa.

Noten akseliväli on pitkä eikä suuntavakavuudessa ollut moittimista. Vetopyörien pito nastarenkailla loskaisilla teillä oli huomiota herättävän heikko. Noten jousitus toimii luokassaan asiallisesti. Pienet epätasaisuudet suodattuvat pois, terävämmät töyssyt tuntuvat hieman epämukavasti.

Melutasonkaan osalta ei voi esittää kovin voimakasta kritiikkiä auton koko- ja hintaluokka huomioiden

Suorituskyky: 7,2

Kierrosherkkä 1,4-litrainen tarjoaa kokoisekseen hyvän suorituskyvyn.

Mukavuus: 7,6

Takaistuimella on auton kokoon nähden erinomaiset tilat. Sisätilat ovat kuitenkin kapeat. Istuimet eivät ole kovin onnistuneet. Visia-varustelu sisältää tärkeimmät varusteet.

Luotettavuus: 6,8

EuroNCAP-tähtiä Note on saanut neljä. Luotettavuus on keskitasoa.

Ajomiellyttävyys: 8,3

Ajo-ominaisuuksissa ei ole olennaisia puutteita. Myös jousitus toimii asianmukaisesti. Hintaluokkaan nähden myös melutaso on asiallinen.

Ulkonäkö: 7,0

Note on ulkomuodoltaan pitkä ja matala. Yksinkertaista perusmuotoa on piristetty muutamilla yksityiskohdilla. Sisustus on nuorekkaasti muotoiltu.

Polttoaineen kulutus: 9,0

Kulutus on pieni ja huoltokustannukset kohtuulliset.

Valmistuslaatu: 6,4

Viimeistely on melko laadukas, mutta Visian verhoilu pelkistetty.

Sisätilojen suunnittelu: 8,1

Tavaratila on ulkomittoihin nähden erinomainen. Laajentamismahdollisuus on perustasoa. Säilytyslokeroita on runsaasti.

Luokkansa paras: 8,8

Note on hintaansa nähden varsin kehittynyt auto.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin