Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Volkswagen Golf 2.0 TDI 103 kW Comfortline

Autoarvio: Koeajossa Volkswagen Golf 2.0 TDI 103 kW Comfortline

Kestosuosikki Golf on uudistunut maltillisesti. Kokonaisuus on viimeistellyn oloinen mutta yllätyksetön. Ulkonäkö on aiempaa modernimpi.

Golfin mitat ovat ennallaan, joten myös sisätiloissa mitoitus on entinen. Lyhyestä akselivälistä huolimatta Golf on silti edelleen eräs luokkansa tilavimmista autoista. Takaistuimella on hyvin pääntilaa ja riittävästi polvitilaa pitemmällekin matkustajalle. Takaistuin on lautamaisesta muotoilusta huolimatta varsin mukava. Etuistuimet ovat kaikissa varustevaihtoehdoissa erilaiset. Trendlinen istuimet ovat melko laimeista muodoista huolimatta hyvät. Koeajetussa Comfortlinessa olevat "mukavuusistuimet" tuntuvat huonommilta. Istuinosa on liian upottava, ikään kuin "jouset olisivat kuoleentuneet". Highlinen urheilullisissa istuimissa on hyvä sivuttaistuki ja istuimet tuntuvat kaikkiaan onnistuneilta.

Golfin moottorit ovat ahdettuja 1,4-litraista perusmoottoria (59 kW/80 hv) lukuun ottamatta. Mainio 1,4-litrainen TSI on saatavilla turboahdettuna (90 kW/122 hv) ja kaksoisahdettuna (118 kW/160 hv). Dieseleistä on alkuvaiheessa tarjolla uusi 2,0-litrainen kahtena versiona (81 kW/110 hv ja 103 kW/140 hv). Koeajetussa autossa oli tehokkaampi diesel. Painavammissakin autoissa ominaisuuksiltaan miellyttänyt 140-hevosvoimainen antaa Golfille erinomaisen suorituskyvyn. Moottorin vetoalue on VW:n aikaisempia dieseleitä laajempi ja kiihtyvyys on ripeää suuremmillakin vaihteilla. Kuutosvaihteen välitys on kuitenkin sen verran pitkä, ettei kiihdyttäminen alle 80 km/h nopeudesta kuutosella ole oikein luontevaa.

Ajettavuus on edelleen Golfin vahvuuksia. Ajotuntuma on hyvä, vaikka ohjaus on melko kevyt. Kaarrekäytös on luontevaa ja suuntavakavuus hyvä. Tukevasta alustasta huolimatta jousitusmukavuus on luokan parhaimmistoa niin suurissa heitoissa kuin pienissä epätasaisuuksissa.

Äänieristystä on tuntuvasti parannettu aikaisempaan verrattuna. Rengasäänien eristys on nyt luokassaan hyvä. Uusikaan diesel sen sijaan ei ole aivan markkinoiden hiljaisimpia.

Suorituskyky: 9,3

2,0-litrainen diesel liikuttaa Golfia reippaasti ja sen vetoalue on miellyttävän laaja.

Mukavuus: 8,5

Takaistuimella on riittävät tilat. Istuimet ovat hyvät, mutta Comfortlinessa hieman upottavat. Varustelu on hyvää tasoa.

Luotettavuus: 8,0

Turvallisuudeltaan Golf on kehityksen kärjessä. Takuuta on vain 2 vuotta.

Ajomiellyttävyys: 9,1

Ajo-ominaisuudet ja jousitusmukavuus ovat luokkansa parhaimmistoa. Samoin melutaso on kokoluokkansa pienimpiä. Näkyvyydessä on pieniä puutteita.

Ulkonäkö: 8,0

Muotoilua on hieman modernisoitu, mutta edelleen Golf on yllätyksetön ja väritön auto.

Polttoaineen kulutus: 8,6

Kulutus on suorituskykyyn nähden linjassa. Huoltovälit ovat pitkiä.

Valmistuslaatu: 8,5

Viimeistelyltään Golf kuuluu luokkansa korkeatasoisimpiin ja myös materiaalit laadukkaita.

Sisätilojen suunnittelu: 7,7

Tavaratila on kooltaan keskinkertainen. Monikäyttöisyys on toteutettu halvimmalla mahdollisella tavalla.

Luokkansa paras: 9,5

Golfia voi perustellusti pitää yhtenä luokkansa parhaimmista autoista. Tehokkaalla dieselmoottorilla varustettuna se ei kuitenkaan ole halpa.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin