Autoesittely: Audi A5 Sportback 2.0 TFSI Quattro | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely: Audi A5 Sportback 2.0 TFSI Quattro

Audi A5 esiteltiin keväällä 2007 ja tällöin kyseessä oli 2-ovinen coupe. Vajaata vuotta myöhemmin seurasi sisarmalli A4, josta tuttuun tapaan tuli sedan- ja farmarikorinen vaihtoehto.
Autoesittely: Audi A5 Sportback 2.0 TFSI Quattro

Cabrioletin ja A4 allroadin jälkeen mallistossa katsottiin vielä olevan tilaa yhdelle vaihtoehdolle: A5 Sportback on urheilullinen, mutta tarjoaa perhekäyttöön kelvolliset tilat.

A5 Sportbackin akseliväli on sama kuin A4:ssä. Korkeutta on 4 cm vähemmän. Takaistuimella on hyvin polvitilaa. Pääntilaa on tehty madaltamalla takaistuinta ja sitä on riittävästi noin 180-senttiselle. Pidemmät joutuvat sopeuttamaan istuma-asentoaan. Myös edessä pääntilaa on rajallisesti, joten istuin on pidettävä urheilullisen alhaalla.

Coupe-mittapuun mukaan tilaa on kuitenkin mainiosti. Autosta poistuttaessapäätä joutuu kallistamaan totuttua enemmän  ja A4:n tapaan keskipilari on kuljettajaan nähden varsin edessä. Myös karmittomat ikkunat lisäävät hieman ainakin takaistuimelle käynnin haastavuutta.

Istuimet ja tilat

Koeajetussa autossa oli mainiot noin 1 100 euron arvoiset urheiluistuimet. Niiden avulla poistuu Audin vakioistuimien kesto-ongelma, puutteellinen ristiseläntuki. Urheiluistuimissa ristiseläntuki on sähköisesti säädettävä. Lisäksi istuinosan pituutta pystyy säätämään. Istuimet ovat melko kovat. Kokonaisuutena urheiluistuimet ovat kannattava sijoitus.

Tavaratila on kooltaan A4:ää vastaava ja suuri takaluukku mahdollistaa tuntuvasti sedania suurempien esineiden kuljettamisen. Tavaratila on hyvin selkeän muotoinen, perusasennossaan pitkä, mutta melko matala ja kapea. Takaselkänojat käännettynä tilaa on lähes 1 000 litraa. Tähän ei moni urheilullinen malli pysty. Business-mallissa on vakiona suksipussi.

Näkyvyys on vähintäänkin kohtuullinen. Business-malliin sisältyvä peruutustutka on kuitenkin tarpeen puutteellisen takanäkyvyyden takia. Ulkopeilit ovat riittävän suuret. Niissä olevat vilkut näkyvät toimiessaan häiritsevästi kuljettajan paikalle. Kääntöympyrän halkaisija on melko suuri.

Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus

A5:t myydään käytännössä Business-varusteltuna. Tällöin varusteisiin sisältyy mm. ksenonvalot, vakionopeussäädin, 17" aluvanteet, automaatti-ilmastointi ja tavanomaiset turvavarusteet. Metallivärin hintaluokka on 1 200 euroa. Alcantara/nahka-verhoilusta urheiluistuimiin joutuu maksamaan noin 2 500 euroa. Saman hintainen on adaptiivinen vakionopeussäädin.

Värinäytöllä varustettu MMI-käyttöjärjestelmä on tyylikäs ja looginen. Ilman navigaattoria varustetuissa malleissa MMI:n säätöpyörä on ilmastoinnin säätimien yläpuolella, missä sen käyttäminen ei ole yhtä helppoa kuin vaihdekepin takana.

Radiokanavan vaihtamisen vaikeudesta ja vakionopeussäätimen erillisestä viiksestä täytyy jälleen antaa lievää moitetta. Manuaalivaihteisissa malleissa on stop-start-järjestelmä sekä taloudellisuusohjelma, jonka avulla näkee esim. ajotavan tai ilmastoinnin vaikutuksen kulutukseen.

Sisustus on tyylikäs ja laatuvaikutelmaltaan ensiluokkainen. Käytännöllisyyttäkään ei ole unohdettu, vaikkakin säilytyslokerot voisivat olla suurikokoisempia.

Moottori ja suorituskyky

Moottorivalikoima on vanhaa tuttua. Bensamoottoreina on kaksi versiota 2.0 TFSI:stä ja 3.2 V6 FSI sekä tietysti ahdettu S5. Dieselinä tarjotaan 2.0 TDI:tä (105 kW automaatti ja 125 kW manuaali), 2.7 V6 TDI:tä ja 3.0 V6 TDI.tä. Koeajetussa autossa oli tehokkaampi 155 kW/211 hv 2.0 TFSI ja DSG eli Audin kielellä S tronic -automaatti. Suorituskyky on hyvin teholukemaa vastaava.

Kiihtyvyys on ripeää ilman, että vaihteisto kovin helposti vaihtaa pienemmälle. Vaihteisto on toiminnaltaan nopea, mutta vaihteen vaihtuminen tuntuu selvästi enemmän kuin parhaissa perinteisissä automaateissa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin