Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Audi R8 2012

Audin superauto R8 on kehitelty Audin Le Mans -kilpailuista saatujen kokemusten perusteella. R8 esiteltiin vuonna 2006 Pariisin autonäyttelyssä.
Autoesittely Audi R8 2012

Keskimoottorisille autoille tyypilliseen tapaan kuljettaja istuu varsin edessä suhteessa auton pituuteen. Auton etuosassa on Audille tyypillinen yksikehyksinen jäähdyttäjänsäleikkö ja takapäätä hallitsee kaksi suurta diffuusorin aukkoa.

Vakio ja lisävarusteita

Audi R8:n vakiovarustelu on kalliille urheiluautolle tyypillinen. Vakiovarustus pitää sisällään muun muassa LED-huomiovaloin varustetut Xenon plus -ajovalot, sekä automaattisesti toimivan moottoroidun takaspoilerin.

Auton sisätiloissa vakioviihtyvyydestä vastaavat esimerkiksi nahka/alcantara-verhoillut erikoisurheiluistuimet ja kolmipuolainen nahkapäällysteineen monitoimiurheiluohjauspyörä vaakasuoralla alaosalla, automaatti-ilmastointi, ajotietokone kierrosaikalaskurilla sekä 140 watin audiojärjestelmä mp3-ominaisuuksilla.

Lisävarustelistalta voi valita monenlaista, kuten automatisoidun R tronic -vaihteiston, automaattisesti mukautuvan Audi Magnetic Ride -iskunvaimennusjärjestelmän, kameranäytöllä varustetun pysäköintitutkan, DVD-navigointijärjestelmän tai vaikka 12 kaiuttimella varustetun 465-wattisen Bang & Olufsen -äänentoistojärjestelmän.

Autossa on yhteensä 210 LED-valoa (ajovaloissa 24 ja jarruvaloissa 186). Samoin läpinäkyvän "konepellin" alla oleva moottori on valaistu ledeillä. Auton lisävarustelistalta voi valita myös led-valaistun sisustuksen.

Turvallisuutta

Audi R8 turvallisuusvarusteisiin kuuluvat muun muassa jatkuvatoiminen quattro-neliveto, ESP 8.0 -ajonvakautus sport-asetuksella ja poiskytkentämahdollisuudella sekä tehokas jarrujärjestelmä. Audi Space Frame -alumiini/magnesiumkori mahdollistaa erittäin suuren vääntöjäykkyyden ja rakenne suojelee muun muassa tarkkaan suunniteltujen muodonmuutosvyöhykkeiden avulla matkustajia mahdollisessa törmäystilanteessa. Audi R8 on varustettu myös kahdella kaksivaiheisesti aktivoituvalla turvatyynyllä, vyönkiristimillä ja kiristysvoimanrajoittimilla varustetuilla turvavöillä, istuimien Audi backguard -rakenteella ja polttoaineensyötön automaattisella katkaisutoiminnolla kolaritilanteessa.

Tehot ja kulutus

4,2-litrainen FSI-suorasuihkutustekniikkaa hyödyntävä V8-moottori tekee vaikutuksen matalalla käyntiäänellään. Todelliseksi voimanpesäksi sen todistavat kuitenkin huikeat suoritusarvot. Audi R8 4.2 quattro kiihtyy nollasta sataan vain 4,6 sekunnissa, yltää 301 km/h huippunopeuteen, tarjoaa 309 kW:n (420 hv) tehon sekä 430 Nm:n maksimiväännön.

Jos edellinen ei vielä tunnu vakuuttavan, tarjolla on 5.2-litrainen V10-moottori, jonka arvot ovat vieläkin huikeammat: 386 kW (525 hv), maksimivääntö 530 Nm, huippunopeus 316 ja kiihtyvyys nollasta sataan 3,9 sekuntia.

Kulutus yhdistetyssä ajossa on valmistajan mukaan alimmillaan 13,3 litraa sadalla ja päästöt 318g CO2/kilometri.

Hinta ja tulevaisuus

Suomessa rekisteröitiin vuonna 2008 kolme Audi R8 mallia. Auton hinnat Suomessa lähtevät 202637,19 eurosta.

Vuonna 2008 Pohjois-Amerikan autonäyttelyssä esiteltiin myös R8 V12 TDI. Dieselmalli oli kuitenkin konseptiauto, eikä siitä ainakaan toistaiseksi ole tulossa tuotantoversiota.

Autosta on tarjolla myös Spider avomalli.

Automerkkien teettämään kolmen superauton vertailuun pääset tästä linkistä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin