Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Audi RS 4 Avant 2013

Suomeen vuonna 2012 rantautunut kolmannen sukupolven Audi RS 4 Avant on käytännöllisyyden ja ärjyvän urheiluauton yhdistelmä. Tällä autolla hoituu kaupasta kotiin perheen suuremmatkin ostokset ja vieläpä vauhdilla.
Autoesittely Audi RS 4 Avant 2013

Kokonaisuus rakentuu tilavan farkkuperän, vapaasti hengittävän 4,2-litraisen V8-moottorin, 7-vaihteisen S tronic -automaattivaihteiston sekä jatkuvatoimisen quattro-nelivedon ympärille.

Audi RS 4 Avantissa on panostettu urheilullisuuteen niin ulkomuodossa kuin sisätiloissakin. Hunajakennoritilällä varustetun etusäleikön kehys on matta-alumiinipintainen. Kiilamaisissa Xenon plus -ajovaloissa on nauhamaiset LED-huomiovalot, vastaava näyttävä LED-toteutus on myös takavaloissa. Etupuskurin suuret ilmanottoaukot huolehtivat riittävästä jäähdytysilmasta. Sivupeilien kotelot ja ikkunalistat ovat myös matta-alumiinipinnoitetut. Kattospoileri takana lisää auton vakautta suurissa nopeuksissa. Kaksi suurta ovaalinmuotoista pakoputken päätä on integroitu takapuskurin alareunan diffuusoriin.

Ulkomitoiltaan RS 4 Avant on 20 mm pidempi ja 24 mm leveämpi kuin A4 Avant, sekä 20 mm matalampi. Tavaratilan koko on parhaimmillaan jopa 1 430 litraa.



Sisätilat on verhoiltu täysin mustaksi, lukuun ottamatta kattoverhoilua, joka on lisävarusteena saatavissa myös hopeanvärisenä. Vakiovarusteisten urheilullisten etuistuinten materiaali on mustaa nahkaa ja alcantaraa. Lisävarusteena voi tilata myös kuppimaiset urheiluistuimet.

Moottori ja vaihteisto

Punaiseksi maalatuilla venttiilikopilla varustettu 331-kilowattinen (450 hv) FSI-suorasuihkutusmoottori kiertää parhaimmillaan huimat 8 250 r/min ja kiihdyttää RS 4 Avantin nollasta sataan 4,7 sekunnissa, huippunopeuden ollessa rajoitettu 250 kilometriin tunnissa. Huippunopeus voidaan halutessa korottaa 280 km/h. Suurin vääntömomentti on 430 Nm, joka on käytettävissä 4 000-6 000 r/min kierrosalueella. Polttoainetta kuluu edellä mainittuihin lukuihin nähden maltillisesti yhdistelmäkulutuksen ollessa 11 l/100 km.



Seitsemänvaihteinen S tronic -automaattivaihteisto vaihtaa salamannopeasti, ja kuljettaja voi halutessaan suorittaa vaihtamiset myös manuaalisesti joko vaihteenvalitsimesta tai ohjauspyörävalitsimista. Nopeita lähtöjä varten on käytettävissä Launch Control, joka optimoi vaihtamiset täyskiihdytyksen huomioiden. Suurimman vaihteen pitkän välityssuhteen ansiosta kulutusarvot moottoritienopeuksilla pysyvät maltillisina.

Neliveto ja alusta

Audi RS 4 Avantin jatkuvatoiminen quattro-neliveto on toteutettu kruunupyörillä varustetulla mekaanisesti toimivalla keskitasauspyörästöllä. Lisäksi voimaa jaetaan pyöräkohtaisesti elektroniikan ohjaamana. Voiman jakosuhde on normaaliajossa 40:60. Keskitasauspyörästö voi jakaa voimaa pidon mukaisesti taka-akselille jopa 85 prosenttia ja vastaavasti etuakselille jopa 70 prosenttia.

Alusta on 20 mm vakiojousitusta matalampi. Vakiopyörinä on 265/35-19 renkain varustetut taotut 10-puolaiset alumiinivanteet. Lisävarusteena on saatavilla myös 20-tuumaisia vannevaihtoehtoja 265/30-20 renkailla. Audi RS 4 Avantin halkaisijaltaan 355 mm etujarrulevyt ovat jäähdytetyt ja rei’itetyt. Levyjen kitkapintojen ulkoreunan uusi aaltomainen muoto vähentää jousittamatonta painoa n. 3 kg. Kiiltävänmustat 8-mäntäiset etujarrusatulat on varustettu näyttävillä RS-logoilla.



Ajonvakautusjärjestelmässä on erillinen Sport-asetus, ja se on kytkettävissä myös kokonaan pois päältä. Etujarruiksi on lisävarusteena tarjolla 280 mm keraamiset jarrulevyt ja 6-mäntäiset jarrusatulat.

Auton ominaisuuksien muokkaamisen mahdollistava Audi drive select -järjestelmä on RS 4 Avantissa vakiona. Kuljettaja voi valita kolmesta vaihtoehdosta: comfort, auto tai dynamic, joilla voidaan vaikuttaa ohjauksen, kaasupolkimen ja vaihteiston ominaisuuksiin mukavuuspainotteisesta aktiivisen urheilulliseen. Vaikutus ulottuu pakoääniin saakka dynamic-asetuksen käyttäessä välikaasua alaspäin vaihdettaessa.

Audi RS 4 Avantin saa omakseen 140 131 eurolla. Tarjolla on myös Original Edition –paketilla varustettu versio, joka maksaa yli 20 000 euroa enemmän. Paketti pitää sisällään lähinnä yksilöllistä varustelua sisustukseen urheiluetuistuimien ja nahkapaketin muodossa. Ulkoisesti ilme muuttuu vanteiden ja ulkovärin osalta.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin