Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Chevrolet Malibu 2013

Chevroletin vanha uutuusmalli Malibu esiteltiin jo vuonna 2011, mutta Suomeen auto ehti vasta syksyllä 2012. Malibusta voidaan puhua vanhana uutuusmallina, sillä ensimmäisen kerran se esiteltiin vuonna 1964 Chevelle-mallisarjan ylellisimmäksi vaihtoehdoksi. Korimalleja oli tuon ajan tyyliin useita, porrasperän lisäksi farmari, kaksiovinen hardtop ja avoauto.
Autoesittely Chevrolet Malibu 2013

 

Uuden Malibun sisätilat vastaavat Golfia eli tilankäyttö ei ole erityisen tehokasta. Leveyttä takapenkillä on enemmän, mutta suuri keskitunneli vie mahdollisuudet kolmannelta takamatkustajalta. Malibua tuodaan maahan vain parhaalla LTZ -varustuksella ja auton tyyliin sopivasti automaattivaihteistolla. Nahkaverhoillut etuistuimet ovat hyvät ja sähkösäätöiset, eli kun hyvä ajoasento löytyy sen voi tallentaa muistiin. Kojetaulun materiaali on asiallista. Luukun taaksensa kätkevä kosketusnäyttö on hyvän näköinen, erittäin helppokäyttöinen ja suomenkielinen.



Valmistajan mukaan Malibun melutaso on pyritty pitämään mahdollisimman alhaisena. Ovissa on kolminkertaiset tiivisteet ja esimerkiksi tuulilasinpyyhkimet ovat lepoasennossa alhaalla tuulen ulottumattomissa. Akustinen tuulilasi on sekin merkittävässä osassa hiljaisuuteen pyrittäessä, minkä lisäksi rakenteissa on käytetty runsaasti äänieristeitä.

Tavaratila on suuri, tosin myös nostokynnys on korkea. Tilavuutta Malibun tavaratilassa on 545 litraa. Porrasperäisyydestä huolimatta takapenkin selkänojan voi taittaa eteen kahdessa erilevyisessä osassa.

Ulkoisesti Malibu on tämän päivän muotoilua. Keula on varsin massiivinen ja yleisilme jopa hieman urheilullinen, vaikka iso sedan onkin kyseessä. Perä on korkea ja Camaromaisilla takavaloilla höystetty. Korkea perä tuntuu takanäkyvyydessä.



Lähes kaikki vakiona

Turvallisuusvarusteisiin kuluu mm. ajonvakautus, luistonesto sekä hätäjarrutus- ja mäkilähtöavustimet. Peruutustutka takana puolestaan auttaa välttämään kolhuja pysäköintipaikalla antaen uskalluksen yrittää vähän ahtaampaankin väliin.

Bluetooth eli puhelimen kädet vapaana toimintoa voi ohjata joko kojelaudan 7-tuumaisesta kosketusnäytöstä tai ohjauspyörän kytkimistä. Kosketusnäytöllä ohjataan myös korkeatasoista radiota, jossa on yhdeksän kaiutinta ja yhtä Malibun lisävarusteista eli navigointipakettia (n. 1.400 €). Toinen lisävaruste on älyavain (n. 300 €), jonka kanssa avainta ei tarvitse kaivaa esiin.

Kaikki muu löytyy vakiona, kuten esimerkiksi jo mainitut nahkaverhoillut sähkösäätöiset etuistuimet, joista kuljettajan istuimessa on muisti, sähkösäädön ja lämmityksen lisäksi myös koria vasten taittuvat ulkotaustapeilit, ksenon-ajovalot, tuulilasinpyyhkimien sadetunnistin, rengaspaineen valvontajärjestelmä sekä kyynärnojat edessä ja takana.



Moottorit

Bensiinimoottoriksi Malibuun on saatavana 2,4-litrainen nelisylinterinen, joka kehittää 123 kW (167 hv) ja jonka suurin vääntömomentti on 225 Nm. Moottorin kanssa yhteen pelaa kuusivaihteinen automaattivaihteisto. Malibu ei ole mikään raketti, mutta kiihdytys 0-100 km/h onnistuu 10,2 sekunnissa ja huippunopeus on 206 km/h.

Suomessa suurin osa ostajista päätyy varmaan dieselmoottoriin, jollaiseksi Malibuun tarjotaan Saksassa valmistettu 2,0-litrainen turbodiesel. Moottori kehittää 118 kW (160 hv) ja 350 Nm. Automaattivaihteistonkin kera kulutus on auton kokoon ja suorituskykyyn nähden kohtuullinen 6,0 l/100 km. Maantiellä ajaen pääsee alle viiden litran.

Malibun myyntiä Euroopassa auttaa varmasti yhteinen perusrakenne Opel Insignian kanssa. Se takaa tuntuvasti edeltäjä Epicaa paremman ajettavuuden. Auto on sarjansa ensimmäinen globaali malli, jota myydään yli sadassa maassa. Suuressa osassa maailmaa Malibu on Chevroletin lippulaiva ja sitä valmistetaan Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Koreassa.

Chevrolet Malibu 2,4 LTZ AT maksaa 38.858 euroa ja Malibu 2,0 D LTZ AT:n hinta on 44.580 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin