Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Citroen C-Crosser (2008)

C-Crosser on Citroënin ensimmäinen SUV-malli eli kaupunkimaasturi.
Autoesittely Citroen C-Crosser (2008)

Sitä voi kutsua myös crossover-SUV:ksi eli kaupunkimaasturin ja tavallisen henkilöauton välimuodoksi. C-Crosser on ensimmäinen ranskalaista tuotemerkkiä käyttävä automalli, joka valmistetaan Japanissa. Tosin Peugeot 4007:n ja Citroën C-Crosserin tuotanto on päätetty siirtää Hollantiin tammikuusta 2009 alkaen. PSA uskoo näin kykenevänsä reagoimaan nykyistä nopeammin Euroopan katumaasturimarkkinoiden muutoksiin.

C-Crosser tuli myyntiin vuonna 2007. Se on syntynyt Citroenin ja japanilaisen Mitsubishin yhteistyön tuloksena. C-Crosser kootaan Mitsubishin ja DaimlerChryslerin yhteiselle keskikokoisten perheautojen suuruusluokalle tarkoitetulle GS-alustalle. Mitsubishi Outlander ja Peugeot 4007 kootaan samalle alustalle.

Suomessa rekisteröitiin 27 uutta C-Crosseria vuonna 2007. Niiden hinta vaihtelee varustetason perusteella 43 000 - 50 000 euroon (toukokuu 2008).

Citroën myy C-Crosseria monikäyttöautona, joka on maasturi, mutta "mukava maantiellä ja kohtuullisen ketterä kaupunkiliikenteessä".

Tai näin: "C-Crosserin muotoilussa yhdistyvät tyylikkäällä tavalla henkilöauton linjakkuus ja maastoauton jykevyys".

C-Crosserissa on viisi istuinpaikkaa. Takaistuimen takana kaksi lattian alle taitettavaa lisäistuinta. Takaistuin taittuu kokoon kahtena osana istuimen sivuilla olevilla kahvoilla tai sähköisesti kahdella tavaratilassa olevalla painikkeella. Silloin tavaratila kasvaa 510:stä lähes 1 700 litraan. Takaluukussa on kaksi osaa. Suurin osa takaluukusta nousee ylös, ja luukun alaosa muodostaa kuormausalustan, joka kestää 200 kilon painon.

Vakionopeudensäädin kuuluu C-Crosserin vakiovarusteisiin, samoin ABS-jarrut ja ESP-ajovakauden-hallintajärjestelmä, joka auttaa pitämään auton halutulla ajolinjalla kaarteissa ja äkillisissä suunnanmuutoksissa. Se siis torjuu yli- ja aliohjautuvuutta. Mukana on myös vetoluistonesto (ASR).

Kojelaudassa olevasta voimansiirtojärjestelmän valitsimesta kuljettaja voi valita joko etu- tai nelivedon. 2 WD tarkoittaa etuvetoa, ja se sopii normaaliliikenteessä pitävällä kelillä. 4 WD on nelivetoasento, jolloin elektroninen ohjaus jakaa voimaa tarpeen mukaan myös taka-akselistolle. Lock-asento tarkoittaa lukittu nelivetoa, jolloin takapyörille siirretään puolitoista kertaa enemmän vääntömomenttia kuin 4WD-asennossa ,ja etenemiskyky varmistuu hankalissakin olosuhteissa.

Teräsrunkoinen kori tuo turvallisuuden tunnetta. Siinä on alumiininen katto, jotta painopiste madaltuisi. Matkustamoa ympäröi teräskehikko. Ovien sisällä on alumiiniset vahvikkeet ja täytemateriaalia. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnityspisteet lastenistuinta varten.

C-Crosserin voimanlähde on 2,2-litrainen HDi-diesel-moottori, teholtaan 156 hevosvoimaa ja vääntömomentti on 380 Nm. Moottori soveltuu 30-prosenttisen biodieselin käyttöön. Se kuluttaa keskimäärin 7,3 l/100 km ja päästää hiilidioksidia 194 g/km, melko paljon tässä kokoluokassa.

Valinnaisvarusteena on saatava NaviDrive-järjestelmä, jossa autoradion cd- ja MP3-soittimeen on kytketty 30 gigatavun kovalevy. Sinne on tallennettu Euroopan karttatiedostot, ja 10 gigatavua varattu musiikin tallentamiseen. Valinnaisena vaihtoehtona on saatavilla Rockford Fosgaten kehittämä audiojärjestelmä, jossa on 650 watin vahvistin ja yhdeksän kaiutinta. NaviDrive-varustukseen kuuluu taustakamera, joka  lähettää kuvan auton takana olevasta tilasta heti, kun peruutusvaihde kytketään.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin