Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Citroën DS4 2012

Syksyllä 2011 Suomessa myyntiin tullut Citroën DS4 on viisiovinen coupé, jonka katto näyttää laskeutuvan taakse kuten alkuperäisessä Citroën DS:ssä, mutta sisäkorkeus riittää kuitenkin merkin mukaan kolmen takamatkustajan tarpeisiin.
Autoesittely Citroën DS4 2012

Tummennettujen takasivuikkunoiden alareunassa kulkee kromilista. Etusumuvaloja kiertävät kirkkaat led-päiväajovalot, ja takavalojen muoto on bumerangimainen. Viisiovinen kori näyttää käytännössä kolmioviselta, koska takaovien kahvat on piilotettu ikkunankehykseen.

Sumuvaloihin on yhdistetty kulmavalot, jotka antavat lisää valaistusta kadunkulmissa ja jyrkissä mutkissa oikealla tai vasemmalla 75° kulmassa. Kulmavalot toimivat automaattisesti, kun lähivalot ovat sytytettyinä ja suuntavalo kytketään tai ohjauspyörää käännetään 60 astetta.

Varustetasot Chic, So Chic ja Sport Chic

Citroën DS4:n ABS-jarrut on varustettu elektronisella jarrutusvoiman jaolla (EBD) sekä hätäjarrutehostimella (EBA). ESP- ajovakauden hallintajärjestelmä vetoluistonestolla, 16” alumiinivanteet, käsisäätöinen ilmastointi, muistipaikoilla varustettu vakionopeudensäädin nopeudenrajoittimella ja etusumuvalot kulmavalotoiminnolla kuuluvat niin ikään vakiovarustukseen Chic-tasolla.

So Chic-tasolla varusteisiin lisätään muun muassa automaattinen kaksialueilmastointi, USB-liitäntä ja 12 V pistorasia, pysäköintitutka takana, musta tai ruskea kangas-nahkaverhoilu, sisätilojen tunnelmavalaistus, etuistuinten ristiselän hierontatoiminto, 17” alumiinivanteet sekä sähköinen käsijarru ja mäkilähtöavustin. Ylellisimmissä Sport Chic – varustelluissa autoissa on lisäksi 18” alumiinivanteet, katveavustin, pysäköintitutka myös edessä sekä musta Claudia-nahkaverhoilu.

Matkustamoon tuo valoa ja avaruutta pitkälle kattoon ulottuva panoraamatuulilasi, jonka ansiosta etuistuimelta näkee yläviistoon 45 asteen kulmassa. Ominaisuudesta on hyötyä eritoten kaupunkiliikenteessä tähystettäessä liikennevalojen toimintaa tai kaistaopasteita. Tuulilasin yläosa voidaan haluttaessa peittää erikseen kuljettajan ja matkustajan puolella liukuvilla peitelevyillä, joihin on yhdistetty häikäisysuojat.

Matkustamoon on saatavissa kaikkiaan viisi nahkaverhoiluyhdistelmää, joukossa myös kaksisävyisiä vaihtoehtoja. Tavaratilan koko on perusasennossa 385 litraa ja suurimmillaan 1021 litraa.

Moottori ja voimansiirto

DS4-valikoimassa on viisi moottoria, jotka kaikki ovat päästönormin Euro 5 mukaisia. Ne ovat tuttuja Citroënin muusta mallistosta: HDi 112 diesel (saatavissa myös e-HDi-mikrohybridiversiona), HDi 163 diesel, VTi 120 bensiini, THP 156 bensiini ja THP 200 bensiini. Mallimerkintöjen numerot viittaavat moottorien tehoon hevosvoimina. Bensiinimoottorit on kehitetty yhteistyössä BMW:n kanssa.

Viimeksi mainittu bensiinimoottori THP 200 kehittää tehoa 200 hv (147 kW) ja 275 Nm vääntömomentin 1700 r/min käyntinopeudella. Tehosta huolimatta CO2-päästöjä syntyy vain 149 g/km. Kaikkien ahdettujen moottorien yhteydessä on 6-vaihteinen vaihteisto joko käsivalintaisena tai automatisoituna BMP- robottivaihteistona.



Alustassa on edessä joustintukijousitus ja takana yhdystukiakselisto. Hydraulinen ohjaustehostin toimii sähköpumpulla. ABS- ja ESP-järjestelmät kuuluvat vakiovarustukseen.

Mikrohybridi

DS4-mallistoon kuuluu myös ns. mikrohybridi e-HDi, jonka voimanlähteenä on 112 hv tehoinen turboahdettu HDi-diesel. Siihen on yhdistetty Stop&Start-järjestelmä, joka sammuttaa moottorin automaattisesti, kun auto pysäytetään lyhyeksikin hetkeksi esimerkiksi liikennevaloissa tai ruuhkajonossa. Toisen sukupolven käynnistysgeneraattori käynnistää moottorin 0,4 sekunnissa, kun kuljettaja painaa kaasupoljinta lähteäkseen jälleen liikkeelle. e-HDi-järjestelmä voi alentaa polttonesteenkulutusta ja CO2-päästöjä jopa 15 % kaupunkiajossa.

Tärkeimmät mukavuustoiminnot (ilmastointi, radio jne.) ja turvatoiminnot (ohjaustehostin, ESP jne.) pysyvät toiminnassa myös moottorin ollessa pysähtyneenä.



Turvallisuus

DS4:ssä on vakiona kuusi turvatyynyä (kuljettajan ja etumatkustajan tyynyt, sivuturvatyynyt sekä ikkunaturvaverhot). Rentouttavaa ja mukavaa ajokokemusta täydentää Sport Chic-tasolla katvealueen näyttö, joka varoittaa taustapeilin oranssilla valomerkillä kuljettajaa ”kuolleeseen kulmaan” jäävästä ohittajasta. Euro NCAP- törmäystestin yhteydessä DS4:lle myönnettiin Euro NCAP Advanced – tunnustuspalkinto eTouch-palvelusta. Se sisältää ¬autoon liitettyjä turvallisuutta lisääviä oheispalveluja kuten automaattisen hätäkutsun ja yhteys tiepalvelun. Ne ovat käytettävissä ilmaiseksi vuorokauden ympäri autoon integroidun SIM- kortin avulla.

DS4:n bensiinimallien hinnat alkavat 23996 eurosta ja dieselmalliston 25998 eurosta.

Mikrohybridimallin rinnalla vertailussa Toyota Auris HSD ja Volkswagen Golf bluemotion.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin