Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Ford Focus (2010)

Ensimmäinen Focus-mallisto tuli markkinoille vuonna 1998. Ford-mallien historiassa se on Escortien seuraaja.
Autoesittely Ford Focus (2010)

Focuksen parhaillaan myynnissä olevan mallin tuotanto alkoi vuonna 2007 Fordin Saarlouisin tehtailla Saksassa, ja se tuli myyntiin Euroopassa vuoden 2008 alussa.

Parhaillaan Focusta valmistetaan ympäri maailmaa, mm. Saksassa, Espanjassa, Italiassa ja Venäjällä. Koon puolesta se luokitellaan pieniin perheautoihin tai c-segmenttiin. Luokassa on tungosta, sillä joukkoon lasketaan mm. Toyotan Corolla ja Auris, Opel Astra ja Volkswagen Golf. Kohderyhmä on siis laaja, ja Ford painottaa nykyisen Focuksen markkinoinnissa laajaa mallistoa, viihtyisiä sisätiloja, turvavarusteita sekä alhaisia hiilidioksidipäästöjä.

Focus on eräänlainen Fordin kulmakivi Euroopassa, missä sitä on valmistettu vuodesta 1998 jo viisi miljoonaa kappaletta. Suomessakin se on Fordin suosituin automalli. Vuoden 2009 alkupuoliskolla suomalaiset ottivat käyttöön 1557 uutta Focusta eli se oli viidenneksi suosituin auto Suomessa. Vuodelle 2011 on luvassa täysin uudistunut Focus.

Focusta markkinoidaan myös "kineettisellä" muotoilulla, joka korostaa "energiaa liikkeessä". Esimerkiksi sedanin oletetaan vetoavan C-segmentin (keskikokoiset autot) asiakaskuntaan, joka kaipaa limusiinimaista korimallia pienemmässä mittakaavassa.

Varustetasot

Tarjolla on viisi erilaista varustetasoa: Trend, Ghia, Titanium, urheilullinen ST ja uutuutena ympäristöystävällisempi ECOnetic. Saatavilla on kolmiovinen, farmari ja neliovinen sedan -korimalli.

Trend-mallin mukana saa mm. ajotietokoneen, kuusi turvatyynyä, raitisilmasuodattimen, sähköllä toimivat etusivuikkunat sekä sähköisesti säädettävät sivupeilit. Tavaratilassa on lisävirtalähde. Ghia -luksusmallissa ja modernissa Titanium -mallissa on mm. ilmastoinnilla viilenevä hansikaslokero sekä punasävyinen sisävalaistus. ECOnetic mallin tärkein ominaisuus ilmenee jo nimestä, sillä sen CO2-päästötaso lähtee 99 grammasta/km.

Lisävarusteet

Valinnaisvarusteita on runsaasti. Saatavilla on esimerkiksi sadetunnistin tai pysäköintitutka. Avaimettoman keskuslukituksen ja käynnistyspainikkeen avulla autoon pääsee sisään, ja se käynnistyy, ilman virta-avainta. Mukaan saa halutessaan Bluetoothin, jonka avulla kuljettaja voi soittaa puheluita, ohjata ilmastointia, vaihtaa radiokanavaa tai CD:n kappaleita - puhumalla. Valinnainen, 7-tuumaisella värillisellä kosketusnäytöllä varustettu, DVD -navigointijärjestelmä ohjaa perille. EHPAS -ohjaustehostin on tarkoitettu erityisesti helpottamaan pysäköintiä ja kaupunkiajoa.

Turvallisuus

Focuksen matkustamon korirakennetta on jäykistetty. Turvallisuutta lisäävät myös törmäyksessä poispäin vetäytyvä ohjaustanko, niskavammojen suojaus, taittuvat polkimet ja istuimet, jotka estävät kuljettajaa ja matkustajia valumasta istuinvöiden alitse. Takana reunimmaisissa istumissa on Isofix -kiinnittimet turvaistuimelle.

Focuksen vakio-ominaisuuksiin ja -varusteisiin kuuluvat lukkiutumattomat ABS-jarrut, joissa on elektroninen jarrutusvoiman tasain (EBD), ESP -ajovakaudenhallintajärjestelmä, ajotietokone, etusumuvalot, kauko-ohjattava keskuslukitus ja IPS -turvajärjestelmä, johon kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan turvatyynyt sekä sivuturvatyynyt ja sivuturvaverhot. Vakiona on korkiton polttoaineen täyttöaukko, jonka suutin estää väärän polttoaineen tankkaamisen.

Moottorit ja hinnat

Moottorivaihtoehtoihin kuuluu sekä bensiini- että dieselmoottorimalleja. Pienimmät ovat 1,4 litrainen, 80-hevosvoimainen bensiini- ja 1,6-litrainen, 90-hevosvoimainen dieselmoottori. Tehokkaimmasta 2,5-litraisesta bensiinimoottorista irtoaa 225 hevosvoimaa, tehokkaimmasta 2,0 litran dieselmoottorista 136 hevosvoimaa. Valittavissa on 5- tai 6-portainen manuaalivaihteisto sekä PowerShift -automaattivaihteisto.

Focus -mallistoon liittyi joulukuussa 2009 myös ECOnetic-diesel, jonka hiilidioksidipäästöt on saatu 99 grammaan kilometrillä.

Edullisimmat bensiinimallit maksavat noin 18 000 euroa ja edullisimmat dieselmallit noin 20 000 euroa. Mallivalikoiman kallein malli on räyheä 2,5-litrainen (305 hv) bensiinillä kulkeva hatchback RS, joka maksaa ilman lisävarusteita vähän alle 47 500 euroa.

Vertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin