Autoesittely Ford Tourneo Custom 2013 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Ford Tourneo Custom 2013

Henkilökuljetuksiin erikoistunut Ford Tourneo Custom saapui Suomeen aivan vuoden 2012 lopussa ja sen myynti alkoi täydellä teholla vuoden 2013 puolella.
Autoesittely Ford Tourneo Custom 2013

Auton saa kahdeksan- tai yhdeksänpaikkaisena ja joko lyhyellä (2933 mm) tai pitkällä akselivälillä (3300 mm). Lyhyen akselivälin mallin kokonaispituus on 4,97 metriä ja pitkän akselivälin mallin 5,34 metriä. Molemmissa on runsaasti tilaa niin matkustajille kuin matkatavaroille. Pitkän akselivälin mallissa on lisätilaa matkatavaroille kolmannen penkkirivin takana.

Alle kahden metrin korkuinen Tourneo Custom noudattaa mitoiltaan myös suurinta osaa pysäköintialueiden korkeusrajoituksista. Tourneo Custom -malleissa on sivuliukuovet ja takaluukku vakiona. Astinlaudat ovat matalalla, joten autoon pääsy on helppoa.

Henkilöautomaiset sisätilat

Tourneo Customin kojelauta on suunniteltu kuljettajan ympärille ja tekniikka on pitkälti samaa kuin Fordin henkilöautoissa. Kuljettajan istuinta pystyy säätämään entistä monipuolisemmin, samoin ohjauspylvästä.Takapenkit ovat täysin uutta suunnittelua, ja ne voi helposti taittaa useisiin eri asentoihin sekä siirtää pois joko osittain tai kokonaan. Valittavana on 30 erilaista istuinjärjestystä. Kaikissa istuimissa on kolmipisteturvavyöt. Istuinten materiaaliksi voi valita joko kangas- tai nahkaverhoilun. Taakse sivuikkunoihin saa myös kaihtimet. Takaosaan on mahdollista saada erillinen ilmastointiyksikkö valinnaisvarusteena. Suomeen tuotavia varustevaihtoehtoja on kaksi, Trend ja Limited.

Älykkäitä teknologioita

Tourneo Customiin on tarjolla Fordin henkilöautoista entuudestaan tuttuja järjestelmiä, kuten: SYNC (ääniohjauksella toimiva autoon integroitu yhteydenpitojärjestelmä), Hätäaputoiminto (suunniteltu auttamaan matkustajia ottamaan yhteys hätäkeskukseen onnettomuuden sattuessa; järjestelmä välittää tiedon onnettomuusajoneuvon sijainnista automaattisesti), kaistavahti ja kuljettajan vireystason valvonta (Driver Alert), peruutuskamera, ECOnetic-teknologiat, audio/navigointijärjestelmä ja automaattiset kaukovalot sekä nopeuden rajoitin – kuljettaja voi säätää maksiminopeuden, tapahtuu vakionopeudensäätimen kytkimistä.Turvallisuus ja voimanlähde

Etupenkin matkustajilla on sivuturvaverhot, kuljettajan ja matkustajan turvatyynyt ja istuimiin upotetut rintakehää suojaavat turvatyynyt. Fordin henkilöautojen tapaan Tourneo Customissa on myös vaakasuoraan vetäytyvä ohjauspilari, jolloin voidaan lieventää päähän ja rintakehään kohdistuvaa iskua rajuissa törmäystilanteissa. Tourneo Custom on luokkansa ensimmäinen auto, joka on kehitetty uusimpia Euro NCAP:n jalankulkijan suojaa koskevien säädösten mukaisesti.

Tourneo Customissa on Fordin 2.2-litraisesta Duratorq TDCi -dieselmoottorista edelleen kehitetty moottori. Moottorin saa Suomessa kahtena eri tehovaihtoehtona eli 125- tai 155-hevosvoimaisena. Kaikissa malleissa on kuusivaihteinen käsivaihteisto ja Auto-Start-Stop-toiminto vakiona. Yhdistetty polttoaineenkulutus on 6,5 l/100 km ja CO2 -päästöt ovat 172 g/km.

Uuden Tourneo Customin tuotanto alkoi kesällä 2012 Fordin tehtaalla Turkin Kocaelissa. Auton lähtöhinta on 50 093 €.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin