Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Honda Civic 2010-2011

Honda Civicin juuret ulottuvat 1970-luvulle, jolloin tämä japanilainen perheauto tuli markkinoille. Nykyinen Civic - mallisukupolvi näki päivänvalon vuonna 2005.
Autoesittely Honda Civic 2010-2011

Civic kuuluu eurooppalaisen autoluokituksen alempaan keskiryhmään. Ehkä tunnetuimpia saman luokan autoja ovat Toyota Auris, Volkswagen Golf ja Ford Focus.

Civic oli vuoden 2009 alkupuoliskolla suomalaisten mielestä 29. halutuin automalli 504 ensirekisteröinnillä. Myynnissä on neljä erilaista Civiciä: 5d, Hybrid, Sedan ja Type R.

Vakiovarusteita

Kaikissa malleissa on ABS-jarrut ja elektroninen jarruvoimanjako EBD. Vakiona on myös ajohallintajärjestelmä VSA, joka auttaa säilyttämään auton hallinnan kaarteissa, kiihdytyksessä ja äkillisissä väistöliikkeissä. VSA jakaa jarrujen voimaa oikean- tai vasemmanpuoleisille pyörille sekä säätää kaasua ja jarrujärjestelmää.

Vakiomallin varustelutasoon kuuluvat esimerkiksi ilmastointi, CD radio, ajotietokone, ajonhallintajärjestelmä ja selkänojaa vasten ylös nouseva takapenkin istuinosa, jolla taakse saadaan täysin tasainen kuormatila. Honda on antanut ratkaisulleen nimen Magic Seats. Ilmastointilaite viilentää hansikaslokeroa, minne mahtuu 14 litraa tavaraa.

Malliversioita ja varustetasoja

Civicistä on tarjolla useita erilaisia versioita. Civic 5d on kehitetty erityisesti Euroopan markkinoille. Kojetaulu on jaettu kahteen osaan, joista toinen on tarkoitettu visuaaliselle informaatiolle ja toinen säätimille. Valmistaja kutsuu tätä ”Dual Link” -konseptiksi. Tavaratila on 456 litraa.

Civicin Comfort -varustetasoon kuuluu mm. automaattinen ilmastointi, jäähdytettävä hansikaslokero sekä cd-radiosoittimen ohjauspyöräsäätimet.
Sport-versiossa saa mm. nahkapäällysteisen ohjauspyörän, alumiinipolkimet ja vakionopeussäätimen.

Myynnissä on myös Hybrid-versio, jossa on 1,3 litran i-VTEC -moottorin ja avustavan sähkömoottorin IMA:n (Integrated Motor Assist) yhdistelmä. Valmistaja väittää, että teho on samaa luokkaa kuin 1,8 litran moottorissa. Pakoputkesta pääsee vain 109 grammaa hiilidioksidia kilometriä kohti, mikä on huomattavasti tavallista pienempi luku. Polttoainetta kuluu 4,6 litraa sadalla kilometrillä.

Type R on urheiluautoversio. Kori on hieman perusmallia matalammalla ja 18-tuumaiset renkaat saa kevytmetallivanteiden kera. Type R:n kaksilitraisen bensiinimoottorin suurin teho on 201 hevosvoimaa ja vääntöä riittää 7800 r/min.

Turvallisuus

Civic sai viisi tähteä aikuismatkustajan turvallisuudesta EuroNCAP:n kolaritestissä (v. 2009). Civicin turvatyynyt ovat kaksivaiheiset. Matkustamo säilytti hyvin muotonsa törmäyksessä.

Lasten suoja oli hyvä - neljä tähteä viidestä - ja jalankulkijoidenkin turva tavallista parempi: neljä tähteä viidestä. Civicin puskuri ja konepeiton etureuna saivat maksimipisteet jalankulkijan jalkojen suojasta.

Moottorit ja hinnat

Civicin perusversioihin on tarjolla 1.4 -litrainen (100 hv) tai 1.8 -litrainen (140 hv) bensiinimoottori. Hybridimallin 1.3 -litraisen bensiinimoottorin (95hv) ja sähkömoottorin (20hv) yhteisteho on 115 hevosvoimaa. Type R:n edellä mainitut 201 hevosvoimaa nostavat sen kulutuslukeman korkealle muihin versioihin verrattuna. Urheilumalli kuluttaa keskimäärin 9,1 litraa/100km.

Type R:n perusversio maksaa vajaat 35 000 euroa, Hybrid noin 27 000 euroa ja muut mallit 20 000 - 27 000 euroa (helmikuu 2010).

Päivitetty 10.2.2010


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin