Autoesittely Honda CR-V 1995-2001 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Honda CR-V 1995-2001

Vuoden 1995 lopussa esitelty Honda CR-V loi keskikokoisten katumaasturien luokan yhdessä paria vuotta aikaisemmin esitellyn Toyota RAV-4:n kanssa.
Autoesittely Honda CR-V 1995-2001

Muunnettuun Civicin pohjalevyyn pohjautunut CR-V (Compact Recreation Vehicle) osoittautui ennakkolaskelmia suositummaksi ja Suomeen sitä jouduttiin odottamaan syksyyn 1997 asti. Euroopassa CR-V oli tarjolla vain nelivetoisena mallina ja 2,0-litraisella bensiinimoottorilla varustettuna.

CR-V:n neliveto pohjautui hydraulipumppuihin, jotka huolehtivat nelivedon kytkemisestä etupyörien sutiessa. Normaalitilanteessa CR-V vetää siis ainoastaan etupäästä. Järjestelmän ongelmana on pieni viive takavedon kytkeytymisessä. Toisaalta kulutus pysyy alhaisena ja kääntyvyys ketteränä.

Vaikka CR-V olikin suunniteltu lähinnä maantielle, mahdollistivat 20,5 sentin maavara ja neliveto kulkemisen huonommallakin mökkitiellä. Osansa katumaasturin saamasta suosiosta selitti myös hyvä näkyvyys muun liikenteen yläpuolella. Korkeudeltaan CR-V oli noin 20 cm tavallisia henkilöautoja suurempi.

Moottori oli uusi 2,0-litrainen 16-venttiilinen kevytmetallikone teholtaan 128 hv. Kiihtyvyyslukemaksi 0-100 km/h luvattiin 12,5 sekuntia. 4-vaihteinen tietokoneohjattu automaattivaihteisto oli varsin suosittu. Automaattimallin suurin sallittu perävaunupaino on vain 1200 kg (manuaalissa 1500 kg). Alustarakenteet oli toteutettu Hondan tapaan kaksoistukivarsilla.

CR-V:n tavaratila jäi perusasennossa 378 litraan eli varsin pieneksi. Osaltaan tavaratilan käytettävyyttä heikensi myös oikeanpuoleista liikennettä ajatellen väärälle sivulle avautuva takaovi ja ikkuna piti avata ensin erikseen ylöspäin. Takaselkänoja taittui kahdessa yhtä suuressa osassa. Tavaratilassa oli vakiona lattiaan integroitu retkipöytä. CR-V:n matkustamossa lattia oli tasainen ja etuistuimien välistä pystyi siirtymään taakse.

Tarjolla oli kaksi varustetasoa. Perusmalli LS:ssä oli vakiona mm. 2 turvatyynyä, sähkölasit edessä ja takana, keskuslukitus, karttavalo ja takaistuimen keskikyynärnoja. ES-mallissa oli lisäksi ABS-jarrut, keskuslukituksen kauko-ohjaus, kevytmetallivanteet sekä korinväriset ovenkahvat ja peilinkotelot. Verhoilu oli molemmissa malleissa harmaata karkeakuvioista kangasta. LS-malliin sai ABS-jarrut hintaan 9000 markkaa.Honda CR-V 2001

Keväällä 1999 CR-V koki pieniä uudistuksia. Etu- ja takapuskurit oli muotoiltu uudelleen ja maskin H-tunnus oli entistä suurempi. Moottorin teho nousi 147 hevosvoimaan uuden imusarjan ja sylinterikanteen tehtyjen muutosten avulla.
Istuimia oli parannettu entisestä. Lyhyt antenni oli sijoitettu katon takaosaan. Muovilasiset ajovalot oli toteutettu monimuotoheijastimin.

Vakiovarustukseen lisättiin ABS-jarrut. Verhoilukangas oli aikaisempaa ilmeikkäämpää. ES-malli sai korinväriset puskurit. Muita uusia varusteita olivat ajovaloautomatiikka, matkustamon ilmansuodatin ja kaiuttimet sekä ES-mallissa lisäksi valonpesimet.

CR-V:n ohjaamo oli henkilöautomainen, tosin ohjauspyörä oli hieman normaalia vaakasuoremmassa. Ensimmäisen version istuimet olivat huonot. Uudistetussa mallissa istuinmukavuutta oli saatu parannettua, mutta selkänojan säätö oli edelleen portaallinen.

Vuosina 2000-2001 tarjottiin malleja LS Nordic ja Nordic II, joissa oli mm. kevytmetallivanteet ja sumuvalot.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin