Autoesittely Honda CR-V 2010 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Honda CR-V 2010

Honda CR-V lähtee vuoteen 2010 tuorein eväin. Honda ehosti CR-V:n ulkonäköä, minkä lisäksi auton ajettavuutta ja matkustusmukavuutta on pyritty parantamaan.
Autoesittely Honda CR-V 2010

Honda esitteli katumaasturi CR-V:n 1990-luvun puolivälissä ja Suomen markkinoille malli tuli vuonna 1997. Honda esitteli CR-V:n toisen sukupolven vuonna 2002, jolloin auton ulkomuodot säilyivät vielä pääosin ennallaan. Varapyörä oli kiinnitettynä maastureiden tyyliin sivulle avautuvan takaluukun päällä.

Vuonna 2006 Pariisin autonäyttelyssä esitelty kolmas sukupolvi oli puolestaan harppaus eteenpäin. Uutuus oli entistä, matalampi, leveämpi ja lyhyempi. Sisätiloiltaan uutuus oli kuitenkin aiempaa avarampi.

2010 CR-V jatkaa samoilla linjoilla kuin edeltäjänsä.

Kasvojenkohotuksen saanut CR-V eroaa vanhasta muun muassa uudelleenmuotoillulla kaksiosaisella jäähdyttäjänsäleiköllä, uusilla puskureilla sekä konepellillä.

Honda CR-V:stä tulee tarjolle viisi varustetasoa, joista S ja Comfort ovat tehdastilausmalleja. Myydyimmiksi ennakoituja malleja Elegance ja Elegance Lifestyle on tilattu heti toimitukseen. Jälkimmäiseen kuuluvat vakiovarustelun lisäksi muun muassa alcantara-nahkaverhoilu, pysäköintitutka eteen ja taakse sekä kaasupurkausajovalot ja kuuden CD-levyn audiojärjestelmä.

Huippuvarustetasona on Executive Advanced, jonka varusteluun kuuluvat muun muassa istuinten nahkaverhoilu, peruutuskamera, navigointi- ja handsfree-järjestelmä, automaattivaihteisto, Hondan turvallisuuspaketti, joka sisältää mukautuvan tasanopeussäätimen, onnettomuuksia ennakoivan ja niiden vaikutuksia minimoivan CMBS-järjestelmän sekä kääntyvät ajovalot. Pieni, mutta merkittävä uudistus on myös kokoon taittuva virta-avain.


Uusi diesel ja automaattivaihteisto

Uudistunut CR-V on hieman edeltäjäänsä hiljaisempi. Äänitasoa on pyritty alentamaan lisäämällä äänieristystä moottoritilassa ja kojelaudan alaosassa. Tuulensuhinoita on pyritty vaimentamaan muun muassa uudenlaisten sivupeilien kiinnikkeiden ansiosta.

CR-V:n moottorivalikoimaan kuuluvat edelleen 2,0-litrainen bensiinimoottori sekä 2,2 litran diesel. Molemmat moottorit täyttävät nyt Euro 5 -määräykset. Dieselmoottori on CR-V:ssä täysin uusi i-DTEC, jonka suurin teho on 110 kilowattia (150 hv) aiemman 103 kilowatin (140 hv) sijaan. Moottorin suurin vääntömomentti on kasvanut kymmenellä newtonmetrillä 350 Nm:iin.

Kuusivaihteisella käsivalintaisella vaihteistolla varustettuna diesel-CR-V:n yhdistetty polttoaineenkulutus jää valmistajan mukaan 6,5 litraan sadalla kilometrillä, mikä tarkoittaa 171 g/km hiilidioksidipäästöjä.

Täysin uutena vaihtoehtona CR-V:hen tulee tarjolle myös viisivaihteinen automaattivaihteisto dieselmoottorin yhteyteen.

Muita uudistuksia ja hinnat


CR-V:n uudistuksiin kuuluvat myös jousituksen ja iskunvaimennuksen säätö entistä jämäkämmäksi. Normaaleissa ajo-olosuhteissa CR-V on käytännössä etuvetoinen, mutta aktiivinen neliveto tulee portaattomasti mukaan tarpeen tullen.

Auton mitat ovat 4,5 sentillä kasvanutta pituutta lukuun ottamatta ennallaan. CR-V:n tavaratila on perusasennossa 556 litran kokoinen. Tilaa on mahdollista muokata kaatamalla takaistuinten selkänojat tai säätämällä takaistuimia pituus- ja kaltevuussuunnassa.

Kaikkien Honda CR-V-versioiden vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa kevytmetallivanteet, VSA-ajonvakautus ja TSA-perävaununhallintajärjestelmä sekä kuusi turvatyynyä.

Uuden Honda CR-V:n hinnat alkavat hieman reilusta 34 500 eurosta. Edullisin Elegance-tason versio on bensiinimoottorinen käsivalintaisella vaihteistolla varustettu malli, jonka hinta on 36 736,95 euroa. Uudella dieselmoottorilla varustettu CR-V 2.2 i-DTEC Elegance maksaa 39 719,65 euroa. Automaattivaihteistolla varustettuna CR-V dieselin saa vajaalla 43 000 eurolla.

Vertailussa:


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin