Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Honda Insight 2012

Hondan alusta alkaen hybridiksi suunnittelema Insight koki kevyen faceliftin.
Autoesittely Honda Insight 2012

Konkreettisimmin muutokset koriin tehdyt muutokset huomaa kulutuksen alenemisesta, jonka myötä CO2-päästöt ovat 96 tai 99 g/km rengaskoosta riippuen.

Uudistuneen Honda Insightin korin muutoksilla on pyritty alentamaan ilmanvastusta. Pienimmätkin parannusmahdollisuudet on pyritty valmistajan mukaan käyttämään hyväksi. Edellisen vuosimallin Honda Insightin ilmanvastus oli 0,307. Kun siihen asennettiin nyt käyttöön otetut leveämmät renkaat, nousi ilmanvastus arvoon 0,311. Muotoilemalla etu- ja takapuskuri sekä vanteet uudelleen ja lisäämällä ohjaimet takapyörien eteen, saatiin uudeksi ilmanvastuskertoimeksi 0,301.

Insightin korin takapään muutoksissa keskityttiin näkyvyyden parantamiseen. Sen takia takalasin pyyhin on aiempaa litteämpi, sen moottori on entistä pienempi ja takaspoileri muotoiltiin kokonaan uudelleen. Kun vielä takaluukun sisäpuolista verhoilua uusittiin, parani näkyvyys taaksepäin merkittävästi.Insightin muotoihin tehtyjen parannusten lisäksi sen alle vaihdettiin alhaisen vierintävastuksen renkaat. Moottorin sisäisiä kitkoja saatiin vähennettyä, minkä lisäksi sen elektroniikkaa muutettiin. 1,3 litraisen SOHC i-VTEC:in 88 hv ja 14 hevosvoimaisen sähkömoottorin yhteisteho on 98 hevosvoimaa. Auto kiihtyy 0–100 km/h 12,5 sekunnissa. Polttoaineenkulutus yhdistetyssä ajossa on 4,1-4,5  l/100 km, riippuen rengaskoosta.

Parannusten jälkeen Honda Insightin hiilidioksidipäästöt ovat 15-tuumaisilla pyörillä varustetuissa S- ja Comfort-versioissa 96 g/km. Elegancessa on 16-tuumaiset pyörät ja sen hiilidioksidipäästöt ovat 99 g/km.Tilat ja äänieristys

Insightissa on takapenkkiläisille nyt hieman lisää tilaa. Varsinkin pisimmät matkustajat ovat aiemmin toivoneet lisää pääntilaa, jota on nyt saatu muuttamalla istuimen ja kattoverhoilun muotoja.

Melutasoa on myös pystytty alentamaan parantamalla äänieristystä sekä lisäämällä materiaaleja että vaihtamalla niitä uusiin aiempaa tehokkaampiin. Myös moottoriin on tehty muun muassa kampikammioon melua vähentäviä muutoksia.

Hallintalaitteet ja hinnat

Kuljettajan tehtävää helpottaa eniten vakiovarusteeksi tullut mäkilähtöavustin, joka toimii varsinkin jyrkissä mäissä tehokkaammin kuin entinen ryömintätoiminto. Turvallisuutta lisäävät myös aiempaa tehokkaammat jarrut.

Mittaristo on muutettu selkeämmäksi ja helpommin luettavaksi, minkä lisäksi kromikehät mittareissa ja tuuletusritilöissä tuovat ohjaamoon hienostuneisuutta. Samaan tunnelmaan pyritään myös uusilla aiempaa korkeatasoisemmilla verhoilumateriaaleilla sekä väreillä.

Uudistuneen Honda Insightin hinnat alkavat S-varustetason 24 782 eurosta. Comfort tuo perusvarusteluun vähän yli tuhannen euron lisähinnalla muun muassa koria vasten kääntyvät taustapeilit ja 15-tuumaiset kevytmetallivanteet. Täydellisimmässä 27 690 euron hintaisessa Elegancessa pyörät ovat tuumaa kookkaammat ja vakiona on vakionopeussäädin, ohjauspyörään sijoitetut vaihtosiivekkeet, puhelimen kädet vapaana toiminto, tuulilasinpyyhkimien sadetunnistin sekä pysäköintitutka.

Vertailussa Insightin rinnalla Toyota Prius ja Lexus CT 200h.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin