Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Kia cee´d Sportswagon 2013

Toukokuussa 2012 Suomessa esitelty toisen sukupolven Kia cee´d sai syksyllä 2012 rinnalleen täysin uudistuneen farmarimallin: Kia cee’d Sportswagonin. Euroopassa valmistettavan Sportwagonin houkuttelevuutta varsinkin Suomessa lisää huomattavasti kaupan päälle tuleva 7 vuoden/150 000 kilometrin takuu.
Autoesittely Kia cee´d Sportswagon 2013

Kia cee´d:n tapaan myös Sportswagonin muotoilu on Kian pääsuunnittelija Peter Schreyerin käsialaa. Mies on vastannut monien nykyisten Kia mallien lisäksi aiemmin esimerkiksi Audi TT:n ja VW New Beetlen muotoilusta.

Sisätiloissa huomio kiinnittyy uuteen kojelautaan sekä mittaristoon. Aiemman mallin mittariston punainen väri on muuttunut valkoiseksi. Mittarit ovat selkeitä, ajotietokone on monipuolinen ja muutenkin hallintalaitteet löytyvät hyvin perinteisiltä paikoilta.

Kaksialueisen automaatti-ilmastoinnin säätimet ja näytöt ovat niin ikään selkeät ja helppokäyttöiset. Verhoilun aiempi synkkä ilme on vaihtunut hillittyihin tumman ja vaalean yhdistelmiin. Etupenkit ovat reilun kokoiset, antavat riittävän tuen ja ovat pinnaltaan miellyttävät. Ohjauspyörän säädöt auttavat erikokoisia kuljettajia löytämään hyvän ajoasennon. Myös ohjauspyörän lämmitys on erinomainen varuste talvisissa olosuhteissa.



Konepelti on näyttävä, sivuprofiili vahva ja myös takavalot ovat saaneet uuden ulkonäön. Mallin kokonaispituus on venähtänyt 15 mm ja korkeus madaltunut 40 mm. Akseliväli on säilynyt samana.

Tilat ja moottorit

Takapenkin selkänojat kaatuvat kahdessa erisuuruisessa osassa ja tavaratilan pohja muotoutuu täysin tasaiseksi. Tavaratilan koko on 528 litraa, ja 1662 litraa, kun takapenkit on kaadettu. Tavaratilan alla on runsaasti erilaisia lokeroita, joihin pienimmät esineet voi sijoittaa katseilta piiloon. Varustelupaketin myötä tulevat tavaratilan jakaja sekä kuorman sidontalenkit. Takaluukku muodostaa osan katosta, joten lastausaukko on varsin suuri. Tämä helpottaa kuormausta huomattavasti.

Malliston dieselmoottorivaihtoehdot ovat 90-hevosvoimainen 1,4-litrainen CRDi sekä 1,6-litrainen CRDi, joka kehittää enimmillään 128 hevosvoimaa maksimiväännön ollessa 260 Nm. Isomman dieselin EU-yhdistetty kulutus on alimmillaan vain 4,4 l/100km (EcoDynamics-malli) ja CO2-päästöt 116 g/km, mikä tekee siitä yhden luokkansa vähäpäästöisimmistä polttomoottoreista.



Bensiinimoottorivalikoimaan puolestaan kuuluvat 100 hevosvoimaa kehittävä 1,4-litrainen, 137 Nm vääntävä MPI-moottori sekä 1,6-litrainen Gamma-suorasuihkutusmoottori (GDI), joka tuottaa tehoa 135 hv ja vääntöä 164 Nm. Yhdistetty kulutuksen on merkin mukaan 6,0 l/100km (EcoDynamics-malli) ja 134g/km CO2-päästöt. GDI-moottorin yhteyteen saa kuusivaihteisen manuaalivaihteiston lisäksi ensi kertaa myös uuden DCT-kaksoiskytkinvaihteiston.

Varustelu, turvallisuus ja hinnat

Kia cee´d Sportswagonin varustelu jatkaa Kian tuttua jo valmiiksi kattavaa linjaa. Vakiona LX-tasosta lähtien tulee muun muassa kuusi turvatyynyä, ESC-ajovakautusjärjestelmä, ilmastointi, audiojärjestelmän kauko-ohjaus sekä Bluetooth hands-free ääniohjauksella.



Nykypäivän varustelutrendiin Kia vastaa EX- ja TX-varustetasoilla. EX-varusteluun kuuluu LX-varusteiden lisäksi vakiona muun muassa pysäköintitutka, vakionopeudensäädin, Flex Steer -mukautettava ohjausvaste ja LED-päiväajovalot.

Vaativimpaan makuun vastaa TX-varustelu, johon kuuluu vakiona jo mainittujen lisäksi muun muassa automaattinen kaksialueilmastointi, sähkötoiminen käsijarru, kääntyvät ksenon-ajovalot, rengaspaineiden seurantajärjestelmä, Smart Key -avaimeton käynnistys ja lukitus sekä edestä avattava panoraama-kattoikkuna. TX-varustelua voi täydentää vielä esimerkiksi kaistavahtijärjestelmällä, integroidulla navigaattorilla sekä Smart Park -automaattisella tasku-pysäköintijärjestelmällä.

Kia cee´d Sportwagonin hinnat lähtevät 20.860 eurosta (1,4 ISG LX EcoDynamics). Kalleimmasta mallista saa pitää maksaa 32.560 euroa (1,6 CRDi TX A/T).


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin