Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Kia Rio 2013

Kia esitteli Frankfurtin autonäyttelyssä 2011 kompaktien perheautojen kokoluokkaan kuuluvan uudistuneen Kia Rion. Yhtäläisyyksiä Suomessa aiemmin vuonna 2006 myytyyn edeltäjäänsä on ainoastaan nimi, muilta osin auto uudistui täysin.
Autoesittely Kia Rio 2013

Kia Rion muotokielessä näkyy muotoilujohtaja Peter Schreyerin käden jälki. Lasien ja vyötärölinjan suhde sekä kiilamainen, taaksepäin kohoava muotoilu antavat auton profiilille sporttisen ilmeen.

Akseliväli on kasvanut edeltäjään nähden 70 mm. Tilankäyttö ei ole samaa luokkaa kuin pienemmässä Picantossa, sillä tiloissa on yllättävän vähän eroa pienempään malliin. Takaistuimella on kuitenkin kelvolliset tilat aikuisellekin matkustajalle. Parhaissa kilpailijoissa polvitilaa ja joissakin myös pääntilaa on hieman enemmän. Istuin on mukavuudeltaan hyvä. Sisäänkäynti on väljää. Mittasuhteiltaan auto on kasvanut pituutta 55 mm, madaltunut 15 mm ja sen leveys on kasvanut 25 mm. Tavaratilan koko on kasvanut 288 litraan. Tavaratilan välipohjan alla on matala lisätila sekä vararenkaan paikka. Välipohjan avulla tavaratilan pohja on nostettu kaadettujen selkänojien tasolle.

Jämäkästi topatut etuistuimet ovat kohtalaisen hyvät. Sivutukea istuimiin on muotoiltu hyvin, mutta leveäselkäisille selkänoja jää kapeaksi. Selkänojan säätö on portaallinen. Ohjauspyörän pituussäätö ulottuu normaaliasennosta ainoastaan eteenpäin.



Näkyvyys kärsii merkittävästi muotoilusta. Etupilarit ovat hyvin loivat ja peilien edessä olevat lisäikkunat hyödyttömät näkyvyyden kannalta. Takaikkuna on pienikokoinen. Varsien päähän kiinnitetyt ulkopeilit ovat hyvät. Suojalistoja ei löydy mistään suunnasta. Kääntöympyrän halkaisija on luokassaan normaali.

Varustetasoina Riossa on LX ja varustellumpi EX. Kolmiovisen Rion varustetaso on aina LX.

Kaikissa malleissa on vakiona muun muassa ESC-ajonvakautusjärjestelmä mäkilähtöavustimella, ilmastointi, radio-CD soitin (sis. mp3-, aux-, ipod- ja USB-liitännät), aktiiviset pääntuet edessä, sähkötoimiset etulasit, sähköisesti säädettävät ja lämmitettävät peilit, ajovalojen saatto-/tervetulotoiminto, ajotietokone sekä takaspoileri. Kojelaudan yläosassa oleva Snap&Drive-pistoke ilahduttaa navigaattorin käyttäjää. EX-varustelussa on näiden lisäksi muun muassa etusumuvalot, projektiotyyppiset ajovalot, LED-päiväajo- ja takavalot, kaarrevalot, peruutustutka, lämmitettävä ohjauspyörä, sähkötoimiset ikkunannostimet takana, sähköisesti koria vasten taittuvat peilit ja integroidut LED-vilkut.

Rioon on lisäksi saatavilla Premium Pack -lisävarustepaketti, joka sisältää muun muassa vakionopeudensäätimen nopeudenrajoittimella, 195/55R/16 renkaat, 16" kevytmetallivanteet, bluetooth hands-freen, automaattisen ilmastoinnin, ionisaattorin, UV-suojatut ikkunat ja tuulilasin aurinkosuojaraidan sekä Premium Supervision LED-mittariston.



Kojetaulu on muotoilultaan melko yksinkertainen eikä näyttävyydeltään vastaa esim. Vengaa. Kojetaulun pintamateriaali on hintaluokka huomioiden varsin laadukasta. Säästötunnelmaa viimeistelyyn tuovat muutamat kohdat, joissa sisälle näkyy peltipintaa. Tavaratilan verhoilu on siisti. Kokonaisuutena Rion viimeistely on laadukas.

Hallintalaitteet ovat selkeät. Nahkaratissa nahka on miellyttävää, mutta neulos terävää. Poljintyöskentely on tavanomaista vaativampaa. Kytkin ei ole aivan helpoimpia, jarrut ottavat ainakin uutena terävästi ja kierrokset ryntäävät tottumattomalla helposti turhan korkealle. Säilytyslokeroita on runsaasti, mutta kovin tilavia ne eivät ole. Etuovien lokeroihin luvataan kuitenkin mahtuvan 1,5 litran pullot.



Moottorit

Rion bensiinimoottorit ovat 1,2-litrainen (85 hv), jonka CO2-päästöt ovat 106 g/km ja 1,4-litrainen (109 hv), jonka CO2-päästöt ovat puolestaan 114 g/km. Voimansiirrosta pienempitilavuuksisessa huolehtii 5-vaihteinen manuaali ja tehokkaampaan versioon on valittavissa 6-vaihteinen manuaali- tai 4-pykäläinen automaattivaihteisto. Rion manuaalivaihteisissa malleissa on vakiona joutokäyntiä vähentävä ja polttoainetta säästävä Start&Stop-järjestelmä.

Dieselmoottorivaihtoehdot ovat 1.1-litrainen 75 hv ja 1.4-litrainen 90 hv. Pienemmän diesselin hiilidioksidipäästöt jäävät 94 grammaan kilometriltä ja yhdistetty kulutus 3,6 litraan satasella. Isommassa dieselissä vastaavat lukemat ovat 94g/km ja 4,0-litraa/100 km.Molempien dieselien yhteydessä on 6-vaihteinen manuaalivaihteisto.

0-100 kilometriin tunnissa auto kiihtyy parhaimmillaan 11,5 sekunnissa ja verkkaisimmin 16,1 sekunnissa.

Vuoden 2013 hinnastossa edullisimman Rio version hinta on 14 110 euroa (3-ovinen) ja kalleimman version 19 150 euroa (1.4 EX automaattivaihtein). Vuodelle 2014 lähtöhinnat nousevat n. kahdella sadalla eurolla.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin