Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mercedes-Benz G-sarja 2013

Mercedes-Benzin maasturi-ikoni G-sarja uudistui kesällä 2012 ja sen myynti Suomessa alkoi syksyllä. Uudistuksiin kuuluvat mm. Led-huomiovalot sekä uudistuneet kojelauta, mittaristo ja keskikonsoli.
Autoesittely Mercedes-Benz G-sarja 2013

Vuonna 1979 tapahtuneen ensiesittelynsä jälkeen Mercedes-Benzin G-sarja on käynyt läpi yhden automaailman perusteellisimmista evoluutiokehityksistä. 33 vuoden aikana G-sarjasta on kehittynyt paitsi maasto-ominaisuuksiltaan poikkeuksellisen suorituskykyinen ajoneuvo, myös mittapuu kaikille edustusluokan maastoautoille. G-sarja on myös se geeniperusta, jolle koko nykyinen Mercedesin SUV-mallisto on rakennettu.

Uudistuksia ulkona ja sisällä

Vuoden 2012 G-sarjan tunnistaa ulkoa keulan led-huomiovaloista sekä uusista sivupeileistä. AMG-versioissa etusäleikössä on kaksi lamellia ja puskureissa suuret ilmanottoaukot. AMG-tasolla G-sarjaan saa myös ensimmäistä kertaa mallin historiassa punaiset jarrusatulat 20 tuuman renkaissa.

Matkustamon ilmettä piristävät kokonaan uusi kojelauta ja keskikonsoli. Kuljettajan näkökentässä on nyt TFT-värinäyttö kahden pyöreän mittarin keskellä. Vakiovarusteisiin kuuluvan Comand Online –infotainment-järjestelmän värinäyttö, monitoimikytkin sekä dvd-vaihtaja löytyvät kojelaudankeskeltä. Järjestelmä tarjoaa monia uusia ominaisuuksia: erityisesti maastoajoon sovitetun navigaattorin, Linguatronic-puheohjauksen, langattoman Bluetooth-yhteyden sekä internet-yhteyden.



Valinnaisvarusteina ovat saatavana Distronic Plus –etäisyysavustin, katveavustin sekä pysäköintiavustin peruutuskameralla. Kokonaan uudistunut ESP-järjestelmä sisältää myös perävaunun vakautustoiminnon sekä auton Hold-toiminnon.

Maastossa etenemisen takaavat tikapuurunkorakenne, jakovaihteisto maastovälityksin, kierrejousitettu jäykkä akseli sekä kolme tasauspyörästön lukkoa.

Moottorivalikoima

Päivitetyn G-sarjan moottorivaihtoehtoihin kuuluu neljä tehokasta moottorivaihtoehtoa, joista hinnaston alkupäähän sijoittuu V6-dieselmoottorinen G 350 BlueTec. Moottorin iskutilavuus on 2987 cm3, teho 155 kW (211 hv) ja huippuvääntö 540 Nm 1600–2400 rpm:n alueella. Mersun kehittämän BlueTec-teknologian ansiosta päästöt, varsinkin typpioksidipäästöt (NOx), on saatu minimoitua. Apuna hyödynnetään vesiliukoista urealiuosta, AdBlue-lisäainetta, joka ruiskutetaan suoraan pakokaasuvirtaan. G 350 BlueTecin keskikulutus on 11,2 l/100 km ja CO2-päästöt 295 g/km.

Bensiinimoottorivaihtoehto on G 500, jonka saa sekä G-sarjan pitkäakseliväliseen että lyhyempään Cabriolet- korimalliin. 5,5-litrainen V8-moottori tuottaa 285 kW (388 hv) tehon ja 530 Nm väännön. Bensiinimoottori kuluttaa 14,9 litraa polttoainetta 100 kilometrillä ja tuottaa 348 gramman CO2-päästöt kilometrillä. 



Sekä diesel- että bensiinimalleissa on vakiona 7G-Tronic Plus–automaattivaihteisto. Uusina vaihtoehtoina G-sarjaan esiteltiin kaksi tehokasta AMG-mallia. G 63 AMG;n V8-kaksoisturbomoottori tuottaa 400 kW (544 hv) ja 760 Nm väännön. ECO start/stop- toiminto on vakiovaruste, ja mallin keskikulutus on 13,8 l/100 km ja CO2- päästötaso 322 g/km.

G65 AMG tarjoaa puolestaan 6-litraisen V12-kaksoisturbomoottorin 450 kW (612 hv) tehon ja huiman 1000 Nm väännön. Näillä luvuilla malli on maailman voimakkain sarjatuotannossa oleva maastohenkilöauto. Kulutus on tehojen mukainen, eli 17 l/100 km ja CO2-päästöt 397 g/km.

G-sarjan hinnat Suomessa alkavat 163 563 eurosta (G 350 BlueTec STW lang). Kallein versio on G 65 AMG, jonka hinta autoveroineen on 493 780 euroa. Huomio kiinnittyy kalleimman version hinnassa siihen faktaan, että autoveron määrä on lähes sama kuin autoveroton hinta (ilman veroa 254 000).


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin