Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mitsubishi Pajero 2012

Mitsubishi Pajero sai vuonna 2010 voimalähteekseen täydellisesti päivitetyn dieselmoottorin, joka onkin tällä hetkellä ainoa vaihtoehto Suomessa myytävän Pajeron keulalle.
Autoesittely Mitsubishi Pajero 2012

Perusteellisen uudistuksen myötä dieselmoottorin teho kasvoi 200 hevosvoimaan ja suurin vääntömomentti kohosi lukemaan 441 Nm.

Muutosten kohteena ovat olleet moottorin sylinterinkansi, männät, kiertokanget, ruiskusuuttimet, nokka-akselit ja turboahdin. Turbo on muuttunut muuttuvasiipiseksi.

Moottori kuluttaa 8,5 litraa/100 km edellisen sukupolven 10,5 litran sijasta. Hiilidioksidipäästöt ovat nyt 224 g/km, kun ne aikaisemmalla moottorilla olivat 280 g/km, EU-yhdistetyn kulutusstandardin mukaisesti mitattuna.

Nelivetojärjestelmä

Mitsubishi Pajeron monipuoliseen Super Select SS4-II- nelivetojärjestelmään kuuluu keskitasauspyörästön lukko, jakovaihteisto ja monipuolinen takatasauspyörästön lukitusjärjestelmä.

Vääntömomentin jako on tavallisesti nelivedolla ajettaessa etu- ja taka-akselien kesken 33:67. Tässä muodossa planeettavaihdetyyppinen keskitasauspyörästö hyödyntää viskokytkintä vääntömomentin jaon optimoimiseksi kaikille alustoille sopivaksi ja pidon, ajovakauden ja käsiteltävyyden suhteen.

Olosuhteiden edellyttäessä voimansiirto saadaan ajon aikana lukittua jakamaan vääntömomentti tasan 50:50 etu- ja taka-akselin välillä. Maastokäyttöä varten vaihteistossa on myös alennusvaihde, joka mahdollistaa hitaan etenemisen haastavassa ympäristössä. Pitävällä alustalla autoa voidaan liikuttaa takavedon voimin.

Siirtyminen kaksivedosta nelivetoon, ja päinvastoin, voidaan tehdä milloin tahansa auton liikkuessa alle 100 km/h nopeudella. Nelivedon kytkentää ja vapautumista on nopeutettu edelliseen malliin verrattuna. Merkkivalo kertoo kuljettajalle mitä vetotapaa kulloinkin käytetään. Sama pyöräkohtainen merkkivalopaneeli kertoo myös milloin ajovakauden- ja pidonhallinta on aktivoitunut ja mitä pyörää kulloinkin jarrutetaan luiston ehkäisemiseksi.

Taka-akselin tasauspyörästön lukko ja kitkanrajoitin

Kaikissa malleissa on lisäksi vakiona kiinteä taka-akselin tasauspyörästön lukko, joka lukitsee takapyörien pyörimisnopeuden keskenään samaksi. Kiinteä lukitus toimii vain maastossa käytettävillä nopeuksilla. Taka-akselin tasauspyörästön lukko on elektronisesti säädetty siten, ettei se aiheuta yllättäviä muutoksia auton käyttäytymiseen. Suuremmilla nopeuksilla takapyörien välistä nopeuseroa rajoitetaan luistonrajoittimen (LSD) avulla.

Edullisin malli on automaattivaihteistolla varustettu 3,2 DI-D Invite, jonka suositushinta on lähes 65.300 euroa. Kaksi muuta myynnissä olevaa varustetasoa Premium Edition ja Instyle AT maksavat lähes 77.500 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin