Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Nissan Pathfinder 2008-2011

Nissan Pathfinderia on valmistettu vuodesta 1986 lähtien ja euroopan version kolmas sukupolvi esiteltiin syksyllä 2004.
Autoesittely Nissan Pathfinder 2008-2011

Nissanin mallistossa Pathfinder on X-Trailia isompi maasturi.

Pathfinder on iso auto isolle perheelle jolla pääsee kulkemaan huonompiakin teitä pitkin eikä pienet lumikinoksetkaan keskeytä matkaa. Kuljetuskapasiteetti onkin erinomainen. Istuimia on seitsemän kolmessa rivissä. Kaikki paitsi kuljettajan istuin ovat taitettavissa alas mahdollistaen lukuisia istumajärjestyksiä ja maksimissaan 2,8 metriä pitkän tasaisen tilan tavarankuljetukseen.

Kolmannen istuinrivin ollessa käytössä tavarankuljetuskapasiteetti on kuitenkin vaatimaton, 190 litraa. Viidellä matkustajalla tavaratilaa on 515 litraa ja maksimi kuormatila on 2091 litraa. Auton pituus on 474 cm ja leveveys 185 cm.

233 millimetrin maavara ja alennusvaihteisto kertovat että kyseessä on aito maasturi. Edessä ja takana on erillisjousitus kolmiotukivarsilla. Nelivetojärjestelmä on nimeltään ALL MODE ja se kytkeytyy aina tarvittaessa päälle tarjoten maksimaalisen pidon.

Kun nelivedolle ei ole tarvetta, on Pathfinder takavetoinen. Moottori on luotettava 2,5 litran nelisylinterinen välijäähdytetty turbodiesel hiukkassuodattimella. Maksimiteho on 126 kW ja vääntömomentti 403 Nm.

Vaihteistovaihtoehdot ovat kuusivaihteinen manuaali ja viisivaihteinen automaatti tiptronic –toiminnolla. Dieseliä palaa manuaalina 9,8 litraa ja automaattina 10,2 litraa. Auto painaa ajokunnossa lähes 2300 kg joten suurehko kulutus on ymmärrettävä. Satasen vauhti saavutetaan noin 12 sekunnissa.

Varustetasoja on kolme: XE, SE ja LE. Vaatimattomin XE versio maksaa 54200 euroa ja kallein LE 67900 euroa. Jos viisi istuinta riittää ja tyytyy manuaalivaihteistoon niin XE versiollakin pärjää. Miinuksena on mainittava ESP-järjestelmän löytyminen lisävarustelistalta XE mallin kohdalla.

Hienoimmassa LE mallissa onkin sitten vakiona mm. Xenon-valot, nahkaistuimet sähkösäädöillä, älyavainjärjestelmä ja sähkötoiminen lasinen kattoluukku. DVD-navigointijärjestelmäjä ja peruustuskamera ovat saatavana LE-malliin lisävarusteena.

Pathfinderissa ei itse pääse ulko- ja sisävärejä lukuunottamatta paljoakaan vaikuttamaan varusteisiin. On otettava yksi kolmesta vaihtoehdosta ja sen lisäksi on tarjolla muutama valinnainen varuste joka varusteversioon. Takuuaika on 3 vuotta tai 100 000 kilometriä. Puhkiruostumattomuustakuu on 12 vuotta.

Pathfinder sai vuonna 2006 EuroNCAP kolaritestissä neljä tähteä aikuismatkustajien suojasta ja kolme tähteä lapsimatkustajien suojasta.

Vertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin