Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Nissan Qashqai 2013

Vuonna 2007 Suomessa myyntiin tullut Qashqai on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä maamme myydyimmistä automalleista. Viime vuonna mallia myytiin enemmän kuin mitään muuta mallia Suomessa. Tämän vuoden puolella myyntiin tuli uusi malliversio Style 360.
Autoesittely Nissan Qashqai 2013

 

Nissan Qashqai Style 360 esiteltiin ensimmäisen kerran Pariisin autonäyttelyssä syyskuussa 2012, ja se on saatavissa kaikilla nykyisen valikoiman moottori- ja vaihteistovaihtoehdoilla ja Qashqai- ja Qashqai+2-korimalleina.

Qashqai muistuttaa ulkonäöltään kaupunkimaasturia, vaikka suurin osa autoista myydään etuvetoisena. Toki autosta on saatavilla nelivetoiset versiot.

Qashqaita markkinoidaan "urban nomad" ("urbaani paimentolainen") -mielikuvilla. Nimi tulee iranilaisen paimentolaisheimo Kaškain mukaan. Vaikka Nissan on japanilainen autonvalmistaja, on Qashqai pitkälti eurooppalainen malli. Se on suunniteltu, ja sitä valmistetaan Englannissa, Sunderlandissa.

Ensivaikutelma Qashqain sisätiloista tukee liikkeellä olevan kaupunkilaisen mielikuvia. Tavara- ja matkustajatilaa on tarvittaessa mukavasti, samoin ajamista ja matkustamossa istumista helpottavia teknisiä ratkaisuja. Qashqai tuntuu ja näyttää jykevältä, mutta tyylikkäältä. Vuoden 2010 facelift toi mukanaan lisää lokeroita ja säilytystiloja. Samalla myös mittaristo sai uutta ilmettä.

Suurempi Qashqai+2 tarjoaa kolmannen penkkirivin ja muutenkin muuntelukelpoisemmat sisätilat. Qashqai+2 maksaa maahantuojan hinnaston mukaan lähtöhinnaltaan noin 5.000 euroa enemmän kuin perus Qashqai. Moottorivaihtoehdot ovat samankaltaiset, kuten myös varustetasot. +2 tarjoaa kyllä 7 –paikkaa, mutta seitsemän hengen matkatavarat eivät mukaan enää mahdu. Takapenkit taitettuna viiden hengen tavarat sen sijaan kulkevat mukana helposti.

Tavaratilaa on perusasennossa 410 litraa ja selkänoja taitettuna 860 litraa. Qashqai+2:n vastaavat tilat luvut ovat 550- ja 1520 litraa.



Varustetasot ja uusi Style 360

Qashqai on saatavavilla sekä neli- että etuvetoisena. Tarjolla on viisi mallivaihtoehtoa: Select Edition (1,6L man.), Visia (1,6L CVT ja 1,5 dCi), Acenta, Style 360 ja Tekna. Kaikissa on vakiona mm. Ajotietokone, kuljettajan istuimen korkeussäätö, lämmitettävät etuistuimet, vakionopeussäädin, ilmastointi, monitoimiohjauspyörä sekä liitin MP3 soittimelle.

Style 360 mallin varustukseen kuuluu lisäksi Around View Monitor –kamerajärjestelmä, kiiltävän mustat kattokaiteet ja sivupeilin kuoret sekä mustat 18-tuuman kevytmetallivanteet. Vakiovarusteisiin kuuluu myös tummennetut takalasit ja panoraamalasikatto. Sisätiloissa on osittain nahkaverhoillut istuimet, ovipaneelit ja käsinojat sekä kiiltävän mustat ovenkahvat ja vaihteenvalitsimen kehys. Style 360 on saatavissa myös uudella Pearl White -värillä.

Tekna on monipuolisin ja sen mukana autoilija pääsee käyttämään mm. peruutustutkaa, älyavainta, valaistuja ehostuspeilejä häikäisysuojissa, Xenon-ajovaloja sekä kuuntelemaan musiikkia BOSE -audiojärjestelmän 7 kaiuttimen välityksellä. Teknassa kattokaiteet ovat hopean väriset.

Moottorit ja hinnat

Hiilidioksidipäästöt ovat etuvetoisella 1,6 bensiinimoottorilla 139 grammaa kilometrillä, etuvedolla ja 1,5 dCi dieselmoottorilla 129 g/km sekä 2,0 etuvedolla 177 grammaa. Nelivedoissa hiilidioksidipäästöt kohoavat korkeimmillaan 187 grammaan kilometrillä.



1,6 bensiinimoottorin teho on 86 kW eli 117 hevosvoimaa. Vääntöä löytyy 158 Nm 4400 kierroksella minuutissa. 2.0 moottori pyörii 104 kW (140 hv) teholla ja vääntömomentti on 196 Nm 4800 kierroksella minuutissa. 1.5 dCi dieselmoottori pääsee 81 kW (110 hv) tehoihin ja 240 Nm vääntöön 1750 kierroksella minuutissa. 2.0 dCi saavuttaa 110 kW (150 hv) tehon ja 320 Nm väännön 2000 kierroksella minuutissa. 1,6 dCi on moottorivaihtoehdoista vähäpäästöisin manuaalivaihteistolla ja Stop/Start –järjestelmällä varustettuna (119g CO2/km). Tehoa 1.6 litraisesta dieselistä otetaan 96 kW/130hv ja vääntöä 320Nm 1750 kierroksen kohdalla.

All Mode -nelivetojärjestelmä mittaa renkaiden pyörimisnopeutta ja jakaa tilanteen mukaan voiman eri pyörille. Elektroniseen ajonvakautusjärjestelmään (ESP) yhdistettynä nelivetojärjestelmä ohjaa jokaista rengasta erikseen.

Qashqaissa on lisäksi TCS-luistonestojärjestelmä. Yhdessä ajonvakautusjärjestelmä kanssa se parantaa renkaiden pitoa. Järjestelmä havaitsee, jos yksi rengas pyörii muita nopeammin, ja jarruttaa sitä automaattisesti. Muita turvavarusteita ovat mm: ABS-jarrut, hätäjarrutustehostin, nykyaikaiset turvatyynyt sekä kaksi Isofix-lastenistuimen kiinnityskohtaa takana.

Edullisin Qashqai on etuvetoinen ja bensiinimoottorinen 1.6 litrainen Select Edition, jonka lähtöhinta on 22.371 euroa. Kalleimmasta etuvetoisesta saa maksaa 33.750 euroa (2.0 CVT Tekna Elegance paketilla). Edullisimman nelivetoisen saa 32.651 eurolla (1.6 dCi 130hv Acenta) ja kallein on 2.0 litrainen dCi 150 Tekna Elegance paketilla 41.700 euroa. Qashqai Style 360 hinnat lähtevät 27.253 eurosta autoveroineen.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin