Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Opel Insignia 2011

Vuoden auto – tittelin vuonna 2009 voittanut Opel Insignia on houkuttelevasti muotoiltu, 4,8-metrinen auto, jonka avulla Opel on pyrkinyt tavoittelemaan myös menetettyjä Omega-asiakkaita.
Autoesittely Opel Insignia 2011

Sisätilat eivät kuitenkaan kasvaneet merkittävästi Vectraan verrattuna, vaan lisäpituus on käytetty lähinnä turvallisuuden hyväksi.

Insignian laatuvaikutelma on korkeatasoinen. Viimeistely on laadukasta tavaratilaa myöten. Veistosmaisesta ulkomuodosta löytyy kiinnostavia yksityiskohtia vielä pidemmänkin silmäilyn jälkeen.

Kolme korimallia

Insignian 4- ja 5-oviset korimallit ovat ulkoisesti lähes identtiset. Näin selvän yhtäläisyyden vuoksi epäkäytännöllisempi sedan on poistunut ainakin Suomen hinnastosta. Farmarimalli Sports Tourer on pituudeltaan peräti 4,91 metriä. Muotoilustaan huolimatta se tarjoaa varsin hyvät farmaritilat. Insignian istuimet ovat muotoilultaan onnistuneet. Takaistuimella pääntilaa on niukasti farmarimallia lukuun ottamatta ja taakse madaltuvan oviaukon takia päätä joutuu kallistamaan tavallista enemmän.

Varustetasot

Varustetasoja on Suomessa neljä. Perustasolla Essentiassa on vakiona mm. ajonvakautus, aktiiviset pääntuet ja manuaalinen ilmastointi. Editionissa on lisäksi mm. alumiinivanteet, nahkaratti, automaatti-ilmastointi ja sivuturvatyynyt takaistuimella. Cosmo-varusteita ovat mm. sadetunnistin, Bi-Xenon - valot ja farmarissa sähkötoiminen takaluukku.

Neljäntenä varustetasona on lähtöhinnaltaan yli 66.000 euroa maksava urheilullinen OPC. Hinta pitää sisällään esimerkiksi OPC - alustan, nahkaverhoillun OPC Line -ohjauspyörän, jossa on radion säätimet ja urheilulliset OPC - mittarit, OPC - vaihdetangon, OPC - kynnyslistat ja kevytmetallipolkimet, mukautuvan Flexride - nelivedon, yksivyöhykkeisen elektronisen ilmastoinnin sekä Recaron - urheiluistuimet.

Lisävarusteita

Insignia esittelee lisävarusteena muutamia ennennäkemättömiä innovaatioita. AFL - valojärjestelmä mahdollistaa valokeilan suuntaamisen automaattisesti yhdeksään eri asentoon ajotilanteen mukaan. Monissa autoissa jo aikaisemmin esiteltyjen kaarrevalotoimintojen lisäksi AFL mm. leventää valokeilaa kaupunkiajossa ja huolehtii pitkien valojen vaihtamisesta.

Tuulilasiin sijoitettuun laajakulmakameraan perustuva Opel Eye - kamerajärjestelmä tunnistaa liikennemerkit ja varoittaa kuljettajaa mm. ylinopeudesta tai ohituskiellosta. Lisäksi kamerajärjestelmään sisältyy kaistavahtitoiminto, joka varoittaa kaistaviivan ylityksestä yli 60 km/h nopeudessa.

FlexRide - alustajärjestelmä sopeuttaa alustan ajo-olosuhteisiin. Järjestelmässä kuljettaja valitsee vakio-, Sport- tai Tour - ohjelman. Elektroninen iskunvaimentimien säätö muuttaa proportionaaliventtiileihin perustuvaa vaimennusta jopa 100 kertaa sekunnissa. Ohjelman valinta vaikuttaa myös kaasupolkimen, ohjauksen ja ajonvakautuksen reagointiin. Insignia on tarjolla myös nelivetomallina.

Turvallisuus

Opel Insignian etuturvatyynyt ovat kaksivaiheisia. Matkustajan turvatyyny voidaan poistaa käytöstä kytkimellä. Sivuturvatyynyt suojaavat sivutörmäyksiltä ja läpäiseviltä iskuilta. Täysimittaisten verhoturvatyynyjen lisäksi saatavana on myös sivuturvatyynyt takamatkustajille. Autossa on myös etuistuinten turvavöiden esikiristimet, turvapoljinjärjestelmä, joka auttaa välttämään jalkojen ja säärien vammoja, sekä etuistuinten aktiiviset pääntuet.

Moottorit ja hinnat

Insignian bensiinimoottorivalikoima lähtee 1,8 litran moottorista, jonka teho on 138 hv, ja ulottuu aina 2,8 litraiseen OPC-versioon, jonka teho on 320 hv.

Dieselmoottoreita on tarjolla kaksi. Niiden tehot ovat 110 hv ja 160 hv. Molemmissa Insignian dieselmoottoreissa on kaksi sylinterien yläpuolista nokka-akselia ja niissä käytetään neliventtiilitekniikkaa sekä muuttuvageometrisiä turboahtimia.

Insignia on erinomainen auto, joka on hinnoiteltu kilpailukykyisesti. Suomessa hinnat lähtevät noin 26 700 eurosta. 110-hevosvoimainen diesel maksaa halvimmillaan n. 28 300 euroa.

Vertailuun otimme Insignian rinnalle, Ford Mondeon ja Skoda Octavian hatchback - mallit.

Päivitetty 9.3.2011


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin