Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Opel Tigra (2008)

Autoesittely Opel Tigra (2008)

Opel esitteli Tigran ensimmäisen kerran vuonna 1994. Valmistus loppui vuonna 2001, mutta vuonna 2004 tuli myyntiin uusi urheilullinen, kaksiovinen ja -paikkainen coupé Tigra. Mallia kutsutaan myös Twin Topiksi, koska siinä on kattorakenne, jolla auton voi muuttaa nopeasti avoautoksi. Tigra lasketaan kuuluvaksi pienten autojen B-segmenttiin.

Tigran tavaratilan kaksisaranainen kansi aukeaa nappia painamalla ja katto vetäytyy pystysuoraan rungon sisään ja asettuu paikalleen. Valmistaja lupaa, että muutos coupésta avoautoksi tapahtuu 18 sekunnissa. Tavaratilaan mahtuu 250 litraa katto alhaalla ja 440 litraa katto ylhäällä. Lisäksi etupenkkien takana on vielä 70 litraa tavaratilaa. Yhteensä tilaa on pienelle autolle runsaasti. Tigra erikoisuus on oma laukkumallisto, joka sopii auton muotoihin, mikä auttaa käyttämään tilan tehokkaasti.

Enjoy-varustetaso on perusmalli ja sen on urheiluistuimille, kuten koko sisustukselle, on saatavilla useita päällyste- ja värivaihtoehtoja. Omaleimaisilta näyttävät myös valkoiset mittariston taustat.

Renkaissa on 16 tuuman kevytmetallivanteet. Vakiona on myös ESP-ajonvakautusjärjestelmä, joka estää renkaiden luistamisen säätämällä jarrujen ja moottorin toimintaa. Tämä parantaa auton vakautta, ja auton hallinta on helpompaa hätätilanteissa.

Avoautojen turvallisuus mietityttää monia. Tigrassa on kuljettajan ja matkustajan turvatyynyt sekä sivuturvatyynyt molemmilla puolilla. Jalkavammojen vähentämiseksi kytkinpoljin ja jarrupoljin irtoavat auton etuosaan kohdistuvassa voimakkaassa törmäyksessä. Korirakenne on jäykkä.

Lisävarusteena 1,4-litraisen bensiinimoottorin kanssa saa Easytronic-vaihteiston, jota voi käyttää sekä automaattisesti että manuaalisesti. Ilmastointi on vakiovaruste Sport-mallissa ja valinnaisvaruste Enjoy-mallissa. Lisävarusteena se maksaa 1150 euroa (toukokuu 2008). Vakionopeudensäätimen saa 500 eurolla. Jos haluaa tulla perille tukka ojennuksessa, kannattaa hankkia tuulisuojus 210 eurolla.

Lisävarusteena saa vaikkapa pysäköintitutkan (450 e), säätimiä ohjauspyörään, ajotietokoneeen graafisen GID-näytön kera tai erillisenliitännän MP3-soittimelle tai iPodille.

Suomalaiset rekisteröivät käyttöönsä 17 uutta Tigraa vuonna 2007. 1,4 litran moottorilla kulkeva malli maksaa noin 23 000 euroa (toukokuu 2008). 1,8 litran moottorin saa konepellin alle maksamalla 3 000 euroa lisää.

Automerkit.fi


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin