Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Peugeot 206 SW 2002-2007

Peugeot 206 on saanut rinnalleen noin 20 cm pidemmän urheilullisen farmarimallin 206 SW:n.
Autoesittely Peugeot 206 SW 2002-2007

206 on monien mielestä poikkeuksellisen kaunis auto, ja myös SW on muodoiltaan onnistunut ja henkilömallia persoonallisempi. Vaikka farmarimalleja ja varsinkin urheilullisia elämäntapafarkkuja on viime vuosina esitelty paljon, pienet farmarimallit ovat harvassa. Ainakin toistaiseksi Skoda Fabia Combi on ainoa pikkuautoluokan farmarimalli 206 SW:n ohella.

206 ei kuulu sisätiloiltaan luokkansa parhaimmistoon eikä 206 SW:ssä tilaa ole takaistuimella sen enempää kuin korkeintaan korkeussuunnassa. Jo keskimittaisella polvet ovat kiinni etuistuimen selkänojassa ja myös leveyssuunnassa tilaa on niukasti. Leveyssuunnassa takaistuimelle ei mahdu edes kaksi aikuista ja yksi lapsi. Edessäkin tunnelma on kilpailijoihin verrattunakin kovin tiivis. Uusimmat pikkuautot (Polo, Fiesta, Jazz) ovat selvästi tilavampia.

Etuistuimet ovat myös niukasti mitoitetut. XS:n urheiluistuimissa on sivutukea hyvin, mutta leveäselkäiselle istuminen on piinaa sivutukien välin kapeuden takia. Selkänoja kaartuu keskikohdastaan jyrkästi taakse, jonka takia selkänoja ei käytännössä vastaa kuin alaselkään. Selkänojan kallistussäätö on alkeellinen portaallinen.

Etuistuimet ovat yllättävän korkealla, mikä tuntuu jotenkin oudolta urheiluistuimilla varustetussa autossa, vaikka sinänsä on ihan hyvä asia. Myymälässä koeistutussa perusmallissa istuimet tuntuivat olevan alempana. Istuinosa on molemmissa malleissa lyhyt. Takaistuin on muotoilultaan onnistunut.

Tavaratilaa on suunnilleen saman verran kuin 307-luokan viistoperämalleissa, joten tilaihmeeksi 206 SW:tä ei voi kehua. Tavaratilan lattiassa on käytännölliset suojalistat, jotka mahdollistavat raskaiden esineiden liu'uttamisen. Kuormauskynnys on matala. Takalasi on avattavissa erikseen. Sen tarpeellisuus on kyseenalaista.

Tavaratila on laajennettavissa perinteiseen tapaan nostamalla istuinosa(t) ylös ja laskemalla selkänoja(t) alas. Takaikkuna on ulkonäöllisistä syistä voimakkaasti tummennettu, mutta se ei olennaisesti haittaa näkyvyyttä taakse. Keula on korkeasta istuma-asennosta huolimatta näkymättömissä kuljettajan paikalta.

206 SW:n moottorivaihtoehdot ovat samat kuin henkilömallissa. Tosin Suomeen ei tuoda pienimpiä 1,1-litraista ja 1,4-litraista dieseliä. Koeajetussa 1,6-litraisessa on tehoa 109 hv, mikä riittää kuljettamaan 1100 kiloa painavaa autoa vaivattomasti. Myös välitykset ovat varsin lyhyet, mikä lisää tunnetta ripeästä kiihtyvyydestä.

Lyhyet välitykset ja kuuluva moottorin ääni aiheuttivat sen, että jo kiihdytyskaistalla rampista tultaessa teki mieli vaihtaa viitoselle. Kiihdytyksissä moottori jyristää samoin kuin 307:ssä ja jokin kojetaulun sisällä rämisi metallisesti jyristyksen takia. Voimaa moottorissa on sinänsä hyvin pienilläkin kierroksilla. Kadunkulmat menevät kivuttomasti kolmosella.

Ohjaus on tunnokas, ja auto reagoi terävästi ohjauspyörän liikkeisiin ainakin XS:n 195/55-15 renkailla. Kaarrekäyttäytyminen tuntuu vakaalta ja suuntavakavuuskin on pikkuautoksi hyvä.

Jousitus toimii kelvollisesti, vaikka onkin hieman pintakova ainakin em. renkailla. Suuremmat heitot menevät hienosti ja kokonaisuutena jousitus on pikkuautoksi onnistunut.

Melutaso on tyypillistä pikkuautoluokkaa. Moottorin ääni on varsin voimakas kiihdytyksissä kaupunkiajossakin, vaikka käyttäisi kevyttäkin kaasujalkaa. Rengasäänet voimistuvat nopeuden kasvaessa, mutta eivät vielä 100 km/h:n nopeudessa ole häiritseviä. 120:ssa rengasäänet nousevat yli tuulen huminan, joka on alemmissa nopeuksissa selvästi tavanomaista voimakkaampaa.

Perusmallissa eli 1.4 X-Linessä on vakiona ABS-jarrut, kauko-ohjattava keskuslukitus, sähkölasit edessä ja pienemmistä yksityiskohdista mm. sisävalon viive, ulkolämpömittari ja öljytason mittari.

XS:ssä on lisäksi sumuvalot, ajotietokone ja sähköpeilit. Manuaalinen ilmastointi maksaa molempiin malleihin 1010 euroa eli melko paljon ja sivuturvatyynyt 420 euroa. Vakiona oleva matkustajan turvatyynyn poiskytkentä on auton kohderyhmän kannalta hyvä varuste.

Hallintalaitteista jäi muutamia toivomuksia. Vaihdevivun liikkeet ovat pitkät ja äänekkäästi loksahtavat.  Nopeusmittariin on merkitty parittomat kymmenluvut. Lämmityslaitteen säätimet ovat kovin pienikokoiset. Lasinnostimien käyttökytkimet on sijoitettu keskikonsoliin ja vieläpä melko taakse. Sitäkin väkinäisemmältä vaikuttaa istuinlämmittimien katkaisijoiden sijoitus.

206 SW:n kohderyhmänä ovat nuorekkaat pienet perheet, jotka ehkä ostavat ensimmäistä uutta autoaan. SW:n tilat vastaavat ehkä pienen perheen tarpeita. 206 SW ei kuitenkaan ole halpa. Perusmallin hinnalla (18 950 euroa) saa lähestulkoon 307:n perusmallin ja vastaavasti XS 1.6:n hinnalla saa vastaavan 307 XS 1.6:n.

Kilpailijavertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin