Autoesittely Renault Modus (2005) | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Renault Modus (2005)

Autoesittely Renault Modus (2005)

Renaultin ja Nissanin uudelle pikkuluokan perusrakenteelle on tulossa paljon erilaisia autoja. Näistä myyntiin ovat ehtineet Micra ja Modus ja pian on Clion vuoro. Clio kasvaa liki 4,0-metriseksi, mutta tila-autoversio Modus on 20 cm lyhyempi. Varsinkin peräylitys on erittäin lyhyt. Näillä mitoilla auton tilat jäävät väistämättä pienehköiksi eikä varsinaisesta tila-autosta voida puhua. Moduksen kohderyhmänä sanotaan olevan nuoret perheet ja eläkeläispariskunnat.

Moduksen etuistuimella on avara tunnelma. Istuimet ovat noin 10 cm korkeammalla lattiasta kuin useimmissa autoissa, joten autoon ei tarvitse laskeutua. Istuma-asento on tila-autotyyliin korkea ja pysty. Istuimet ovat pehmeähköt ja etureuna on turhan alhaalla reisituen kannalta. Selkänojan säätö on onneksi portaaton. Ohjauspyörässä ei ole pituussäätöä eikä sitä jäänyt kaipaamaankaan. Näkyvyys korkeasta autosta on hyvä eivätkä etupilarit peitä näkymää yhtä pahoin kuin monessa muussa tila-autossa. Näkymä ulkopeileistä on suppea.

Takaistuin on säädettävissä pituussuunnassa ja sen pystyy myös kaventamaan kahdelle istuttavaksi, jolloin se on siirrettävissä normaalia taaemmaksi tavaratilan kustannuksella. Vain tässä asennossa saadaan aikuiselle riittävä polvitila. Säätövaran etuasennossa polvitila käy minimaaliseksi jopa lapsille. Pääntila riittää 185-senttiselle korkeasta istuimesta ja laskevasta kattolinjasta huolimatta. Istuimen muotoilu on kovin laimeaa, mutta istuma-asento on sinänsä hyvä. Leveyssuunnassa takaistuin soveltuu vain kahdelle matkustajalle.

Tavaratila on perusasennossaan suunnilleen saman kokoinen kuin Cliossa ja sen kilpailijoissa. Tilan pohja on syvällä, mutta pituussuunnassa tilaa on niukasti. Monikäyttöratkaisut ovat muuten käytännölliset, mutta istuimen pituussäädön takia tarvittava tarranauhakiinnitteinen lisäverho hattuhyllyn edessä on alkeellinen.

Modusta aiottiin tuoda Suomeen 1,2- ja 1,6-litraisena, mutta pian pikkumoottori korvattiin 1,4-litraisella. 1,5-litraisia dieseleitä saadaan Suomeen vasta myöhemmin. Koeajetussa 1,6-litraisessa on tehoa 82 kW/112 hv. Isommista Relluista tuttu moottori antaa pienessä autossa mukavan suorituskyvyn ja se on luonteeltaan sitkeä. Kaupungissakin voi käyttää suurempia vaihteita ja ohituskiihtyvyys viitosellakin on kohtuullisen hyvä.

Moduksen alustarakenne on tuttu Cliosta ja Meganesta ja ajettavuuskin on vanhaa tuttua. Päällimmäiseksi havainnoksi jää kevyt ja huonosti palauttava sähkötehostettu ohjaus. Ohjautuvuus sinänsä on hyvä ja alustan puolesta Modus kulkee suoraan. Pehmeän jousituksen takia auto kallistelee tavanomaista enemmän.

Jousitus on kokonaisuutena erinomaisen onnistunut pikkuautoksi. Suuret heitot menevät huomaamatta ja huonollakin tienpinnalla jousitus on tehtävänsä tasalla.

Meganesta tuttu ominaisuus on myös hyvä äänieristys. Moottorin ääni kuuluu ja moottoritienopeudessa tuulen suhinat häiritsevät hieman, mutta yleensä varsinkin pikkuautoissa ärsyttävän korkeaksi nouseva rengasmelu on eristetty tavanomaista paremmin.

1,4-litrainen Modus on halvimmillaan perusmalli ilman mallinimeä. Varusteluun sisältyy mm. ABS, 4 turvatyynyä, kauko-ohjattu keskuslukitus ja radio/CD 2 kaiuttimella. Lisäksi manuaalisen ilmastoinnin saa ainakin toistaiseksi kaupan päälle. 800 euroa kalliimmassa Confort-mallissa on perusmallin lisäksi mm. pääturvatyynyt, sähköpeilit, lukuvalot, ulkolämpömittari ja ilmakanavat takamatkustajille. Eli varsin vähän hyödyllistä.

Verhoilukangas on hieman alkeellisen näköinen. Lisäksi vakiona puskurien alaosat ovat mustat. Käytännöllisyydellä tätä ei voi perustella, sillä vain korinvärisillä puskureilla varustetuissa malleissa on puolestaan puskurien suojalistat. 900 euron Dynamique-paketilla nämä tyyliseikat saa korjattua, mutta hinta on varsin kova pelkistä koristeista.

Hallintalaitteissa ei ole avainkortin kaltaisia erikoisuuksia, vaikka kojelaudan keskiosan muotoilu muistuttaakin Meganea. Sen sijaan erikoisuutena on keskelle sijoitettu digitaalimittaristo. Sinänsä numeronäyttöinen nopeusmittari on OK, mutta Moduksen punaiset numerot näkyvät auringossa huonosti. Muut mittarit ovat palkkinäyttöisiä, joista saa vain suuntaa-antavia tietoja. Polttoainemittari ei ole aivan yhtä harvajakoinen kuin pahimmissa esimerkeissä, mutta kunnon viisarinäyttö olisi asiaa. Radio on tehdasasenteinen, mutta näppäimet ovat pieniä ja laite on sijoitettu alas. Onneksi tärkeimmille toiminnoille on kaukosäätimet ratin takana. Säilytyslokeroita on hyvään tila-autotyyliin runsaasti.

Modus sijoittuu luokkaan, jossa suoria kilpailijoita ei ole kovin runsaasti. Opel Meriva, Fiat Idea ja Ford Fusion ovat samassa hintaluokassa ja tarjoavat paremmat takaistuintilat. Peugeot 1007 painottuu Moduksen tavoin etutiloihin ja kompakteihin ulkomittoihin. Tilavista pikkuautoista esim. Honda Jazz ja Mazda 2 tarjoavat tilojen osalta kaiken sen mitä Moduskin ja pian kisaan liittyy uusi Clio. Samassa hintaluokassa, mutta osittain erilaiselle kohderyhmälle suunnattuna ovat lisäksi pakettiautomaiset pienet tila-autot, kuten Renaultin Kangoo. Ja edelleen Moduksen hintaluokkaan osuvat pienten perheautojen halvimmat. Meganekin on vain 700 euroa kalliimpi. Markkinaraon löytyminen voi siis olla vaikeaa. Moduksen vahvuuksina hintaluokassaan ovat etutilat, muunneltavuus, jousitusmukavuus ja melutaso.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin