Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Seat Alhambra (2008)

Autoesittely Seat Alhambra (2008)

Alhambraa on valmistettu Portugalissa vuodesta 1996. "Kasvojen kohotusta" lukuun ottamatta, joka tehtiin vuonna 2000, malli on pysynyt ennallaan.

Alhambra on Seatin suurin automalli. Se luokitellaan usein tila-autoksi eli MPV:ksi (Multi purpose vehicle), kuten kilpailijansa Ford Galaxy, Citroen C8 tai Ford S-Max. Valmistaja tiivistää Alhambran myyntipuheen näin: "Täysikokoinen luksusluokan tila-auto koko perheelle".

Alhambraan mahtuu istumaan 5-7 matkustajaa. Kolmannen penkkirivin, joka mahdollistaa seitsemän matkustajan kyydin, saa lisävarusteena. Toisen ja kolmannen penkkirivin saa kokonaan pois, jolloin tavaratilaan mahtuu peräti 2610 litraa. Viisipaikkaiseenkin voi kuormata 852 litraa.

Tarjolla on kaksi 1,8-2,8-litraista bensiini- ja kaksi dieselmoottoria, joista lähtee 115-204 hevosvoimaa. Vaihteita on 5-6. Myös neliveto on mahdollinen. Volkswagen valmistaa Alhambran moottorit.

Autokaupasta saa kolmea erilaista varustetasoa. Reference on jokamiehen perusmalli, Stylancessa saa enemmän ajomukavuutta ja Sport on tietysti urheilullinen. Alhambran myynnissä painotetaan myös turvallisuutta. Vakiovarusteisiin kuuluvatkin elektroninen jarrutusvoiman säätely, ajonvakautusjärjestelmä, kaarrejarrutuksen hallintajärjestelmä, sekä turvakori.

Referencen omistaja saa autoonsa mm. 16 tuuman kevytmetallivanteet, Isofix lastenistuinten kiinnityksen,

Äänentoistossa voi käyttää radiota, cd-soitinta tai MP3-soitinta sekä peräti 10 kaiutinta. Ajotietokone ja vakionopeudensäädin helpottavat itse ajamista.

Stylancessa on ksenon-valot, automaattinen ilmastointi ja pysäköintitutka sekä pieniä ylellisiä yksityiskohtia, kuten nahkaverhoiltu ohjauspyörä ja vaihdekepin nuppi.

Sport-malli eroaa muista lähinnä muotoilullaan ja urheiluistuimillaan.

Alhambra on vielä harvinainen Suomessa. Vuonna 2007 rekisteröitiin 42 uutta Alhambraa. Halvimmat Reference-versiot saa alle 35 000 eurolla (huhtikuu 2008). Esimerkiksi 115 hevosvoiman TDi diesel-moottorilla kulkeva versio maksaa 32 000 euroa, kuluttaa keskimäärin 6,4 litraa sadalla kilometrillä ja päästää 173 grammaa hiilidioksidia kilometrillä. Hintahaitarin yläpää lähestyy 50 000 euroa. Siellä on yli 200 hevosvoiman V6-moottorilla varustettu Stylance, joka kuluttaa keskimäärin yli 11 litraa bensiiniä sadalla kilometrillä ja päästää 278 grammaa hiilidioksidia kilometrillä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin