Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Skoda Fabia 2010-2011

Edellisen uudistumiskierroksen tavoin Skoda ottaa ensimmäisenä käyttöön uuden Polo-sukupolven perusrakenteen.
Autoesittely Skoda Fabia 2010-2011

Fabia on löytänyt paikkansa pikkuautojen markkinoilla ja uusi malli jatkaa varsin yllätyksettömästi siitä, mihin edellinen jäi. Alkuvaiheessa ainoa uudistunut korimalli on 5-ovinen viistoperä. Farmari on luvassa vuoden2007 lopussa.

Ulkonäössä persoonallisin piirre on musta A-pilari. Sama yksityiskohta on myös Suzuki Swiftissä, joka muistuttaa Fabiaa myös sivuprofiililtaan. Fabian keulailme on hyvin samankaltainen aikaisemmin esitellyn Roomsterin kanssa. Noin 4,0 metrin pituus asettuu samoihin lukemiin muiden uusimpien pikkuautojen kanssa. Tämä mahdollistaa luokkansa parhaimmistoon kuuluvat sisätilat. Pituussuunnassa Fabian tiloja voidaan verrata jopa uuteen Corollaan. Leveyssuunnassa tilaa on selvästi niukemmin.

Geneven autonäyttelyssä 2010 julkistettiin Skoda Fabia II Facelift.

Istuimet ovat pienikokoiset. Etuistuimilla jää kaipaamaan parempaa reisitukea. Etuovi on Roomsterin tavoin huomiota herättävän lyhyt, mutta keskipilari ei kuitenkaan ikkunan tavanomaisen muodon ansiosta muodosta samanlaista katvetta. Osaltaan hyvää näkyvyyttä auttaa myös korkea istuma-asento. Ajoasennon hienosäätöä helpottavat etuistuimen korkeussäätö sekä ohjauspyörän pituus- ja korkeussäädöt. Myös takana istutaan luontevassa asennossa.

Tavaratila on luokassaan tavanomaisen kokoinen. Istuinosa kääntyy kahdessa osassa eteen, joten laajennetun tilan pohja on kutakuinkin tasainen. Pääntuet joutuu poistamaan, koska ne eivät ole nykyään suosittua alas painuvaa mallia.

Moottorivalikoimassa on tuttua tavaraa. Kolmisylinteristä 1,2-litran bensakoneesta ja 1.4 TDI:stä on tarjolla vain tehokkaammat versiot (70 ja 80 hv). 1,4-litraisen bensakoneen teho on noussut 86 hevosvoimaan (63 kW). Tehokkaimmat mallit ovat 105-hevosvoimaiset (77 kW) 1.6 ja 1.9 TDI. Koeajettu 1,4-litrainen ei tuntunut erityisen pirteältä. Voimaa alkaa löytyä suurimman väännön tienoilta 4000 kierroksen tuntumasta, mutta silloin melu nousee häiritseväksi. Moottori vetää kuitenkin terveesti jo tyhjäkäynnin tuntumasta. Polttoainesäiliö on pienehkö (45 litraa).

Fabian ajettavuudesta ei ole paljon kerrottavaa. Auto on yhdellä sanalla sanottuna yllätyksetön. Pikkuautoksi se on suuntavakaa. Ohjaus on kevyt, mutta riittävän tunnokas. Mutkissa auto kääntyy ketterästi ja kallistelematta liiallisesti. Ajettavuudeltaan Fabia pärjää monelle isommalle ja omassa luokassaan se edustaa huippua.

Jousitus on melko jämäkkä. Pienet epätasaisuudet pääsevät jonkin verran läpi, mutta isotkin heitot menevät sivistyneesti. Tämäkin vahvistaa Fabiasta välittyvää ison auton tuntua. Kääntöympyrä on onneksi normaalia pikkuautotasoa.

Melutaso kertoo rehellisesti auton kokoluokan eikä Fabia tältä osin pärjää oman luokkansakaan parhaimmistolle. Rengasmelua on liikaa ja moottorin ääni kuuluu. Sävyltään moottorin ääni on kuitenkin sivistynyt.

Fabian varustetasot Suomessa ovat Fabia, Ambiente, Elegance ja Sport. Perusmallissa on tingitty turvavarustelusta, sillä sen erot Ambienteen ovat ESP:n ja ikkunaturvatyynyjen puuttuminen. Mukavuusvarusteluun sisältyy mm. kauko-ohjattava keskuslukitus, ilmastointi termostaattiohjatulla lämpötilansäädöllä, CD/radio, ajotietokone ja lämmitettävät lasinpesusuuttimet.

Elegance on Ambientea lähes 2000 euroa kalliimpi. Hinnaneroa kattavat vakionopeussäädin, pysäköintitutka takana, täysautomaattinen ilmastointi, kevytmetallivanteet, nahkaratti, radion säätimet ohjauspyörän alla sumuvalot kääntymisvaloin, keskikyynärnoja edessä ja sähkölasit myös takana.

Sport-versio on hieman Elegancea halvempi. Siinä on Ambienten lisäksi mm. sport-etuistuimet, nahkaratti, vakionopeussäädin, automaatti-ilmastointi, radion säätimet ohjauspyörän alla, tummennetut takaikkunat ja 16" kevytmetallivanteet.

Verhoilukangas on perusmallissa ja Ambientessa kuosiltaan hieman halvan näköinen. Hieman sisätilojen näyttävyyttä parantaa, jos valitsee vaalean harmaan kojelaudan alaosan. Pirteyttä sisustukseen saa myös valitsemalla sinisen kankaan. Elegancen verhoilu on pikkuautoluokassa poikkeuksellisen näyttävä.

Kojelauta on kovamuovinen, mutta jättää asiallisen tyylikkään vaikutelman. Kojelaudan keskiosa on kaasujalan polven tiellä. Hansikaslokeroita on kaksi, mutta molemmat ovat pieniä. Kojetaulun yläpinta heijastuu selvästi tuulilasiin. Hallintalaitteet ovat selkeät ja toimivat. Kytkinpoljin on pitkäliikkeinen, mutta nykäyksetön käyttö vaatii tottumista.

Fabian hinnat ovat säilyneet varustelu huomioiden aikaisemmalla tasolla. Luokkansa edullisimpiin se ei kuitenkaan kuulu. Emomerkin Polon saa samalla rahalla, joskin varustelu on hieman niukempi. Ominaisuuksiltaan Fabia on vakuuttava, kunhan äänieristykseen olisi panostettu hieman enemmän.

Vertailussa Fabian kanssa on Ford Mondeo ja Ford Focus


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin