Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Skoda Yeti 2012

Skoda Yeti on tarjolla sekä etuvetoisena että nelivetoisena. Neliveto perustuu Haldex -kytkimen uusimpaan kehitysversioon. Yeti perustuu lähinnä Octavian perusrakenteeseen.
Autoesittely Skoda Yeti 2012

Yetin ulkomitat ovat varsin lähellä Roomsteria, jota se muistuttaa myös ulkonäöltään etuoviin asti. Etuovien ikkunat on Roomsterin tavoin pyöristetty takareunastaan, mikä rajoittaa näkyvyyttä sivulle. Perä on pakettiautomaisen kulmikas.

Sisätilat ovat ulkomittoihin nähden erinomaiset. Takaistuintilat ovat tuntuvasti suuremmat kuin konsernisisar Tiguanissa. Roomsterin tapaan takaistuimet ovat monipuolisesti säädettävissä ja poistettavissa yksitellen. Takaistuimet ovat kooltaan varsin pienet. Varsinkin istuintyyny saisi olla pidempi. Etuistuimet ovat jämäkät ja miellyttävät. Istuimet on sijoitettu korkealle ja ajoasennosta muodostuu pysty.

Tilat ja näkyvyys

Tavaratila on perusasennossaan hieman keskimääräistä pienempi pienten katumaasturien luokassa. Tavaratilan pohja on tasainen silloin, kun istuimet on poistettu. Selkänojat taitettuna jää selvä porras, jota ei ole lähdetty poistamaan välipohjaratkaisuilla. Tavaratilan lastausaukkoon jää myös selvä porras. Laajimmillaan tavaratilaa on 1760 litraa, joka on melkoinen lukema autoluokasta riippumatta.

Yetin etunäkyvyys on markkinoiden ehdotonta parhaimmistoa. Keula näkyy kuljettajan paikalle ja etupilarit ovat pystyt ja kapeat. Myös taakse näkee monia kilpailijoita paremmin. Kääntöympyrän halkaisija on erittäin pieni. Kyljistä löytyy suojalistat ja takapuskuri on mustaa muovia.

Varustetasot

Yetissä on kolme varustetasoa, joita kaikkia ei saa kaikkien moottorivaihtoehtojen yhteydessä. Vain perusmoottorien yhteydessä tarjottava Active sisältää mm. 7 turvatyynyä, aktiiviset pääntuet, ajotietokoneen, puoliautomaattisen ilmastoinnin ja lukuvalot edessä ja takana.

Koeajetussa Advance-mallissa on lisäksi mm. off road -toiminto, sumuvalot, lämmitettävät pesusuuttimet, nahkaratti, vakionopeussäädin, tummentuva sisäpeili ja 17" kevytmetallivanteet. Experience-mallissa on lisäksi mm. ksenonvalot kaarretoiminnolla, huonon tien suojauspaketti, radion säätimet ratissa, parkkitutka takana ja sähkölasit myös takana.

Laatuvaikutelma ja moottorit

Yetin kojetaulu on muotoilultaan tavanomainen ja selkeä. Laatuvaikutelma on kuitenkin korkeatasoinen. Hallintalaitteista pientä moitetta voi antaa pitkäliikkeiselle kytkinpolkimelle ja vakionopeussäätimen sijoitukselle viikseen, joka tässä tapauksessa on konsernin halvempaa versiota.

Vaihteensiirrossa vaihteiden välit ovat sivusuunnassa varsin pienet, mutta tähän tottuu nopeasti. Säilytyslokeroita on runsaasti. Ovilokerot ovat suuret, mutta muut lokerot pienehköjä.

Moottorivalikoimassa ei ole mitään ennennäkemätöntä. Nelivetomalleihin saa ei-niin-taloudellisen 1.8 TSI:n sekä kolme eri tehoversiota 2.0-litraisesta common rail -dieselistä. Etuvetomallin perusmoottori on Polossa ensiesittelynsä saanut 1.2 TSI. Kolmas bensiinimoottori vaihtoehto on 1.4 TSI.

Autosta on tarjolla myös taloudellisempaa ajoon tähtäävät GreenLine ja Green tec malliversiot. Green tec -mallit on varustettu 1.4 TSI -bensiini- tai 2.0 TDI 140 -dieselmoottorilla ja niissä on osittain samaa tekniikkaa kuin 1.6 litraisella TDI moottorilla varustetussa GreenLine-mallissa, kuten esimerkiksi Start-Stop-automatiikka, jarrutusenergian talteenotto sekä matalan vierintävastuksen rengastus.

Vertailuun Yetin rinnalle otettiin 2.0 -litraisella dieselmoottorilla varustetut nelivetoversiot Nissan Qashqaista ja VW Tiguanista.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin