Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Toyota Auris HSD (2010)

Toyota Auris HSD (Hybrid Synergy Drive) on C-segmentin ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa täyshybridimalli Suomessa. Se täydentää Aurisin bensiini- ja dieseltarjontaa.
Autoesittely Toyota Auris HSD (2010)

Uutuuden yhdistetyn ajon kulutus on 3,8 l/100 km, jota vastaava hiilidioksidipäästö on 89 g/km. Auris HSD valmistetaan Iso-Britannian Burnastonin tehtailla ja se on myynnissä vain Euroopassa.

Aurisin hybriditoteutus on tehty jo tuotannossa olevan mallin pohjalle, mutta hybridiversio eroaa toteutukseltaan monilta osin sisarmalleistaan. Korin lattiarakennetta on muutettu hybriditekniikan istuttamiseksi paikalleen. Akusto on sijoitettu tavaratilan lattian alle, jolloin käyttökelpoista tavaratilaa on käytettävissä yhä 279 litraa. Alustarakenteita on hienosäädetty vastaamaan eurooppalaiskuljettajien vaatimuksia. Hybridiversion jousitus on 5 mm vakiomallia matalampi. Käytännöllinen hatchback-kori muuntuu tarvittaessa helposti erilaisiin kuljetustarpeisiin.



Uutuusmalli on helppo tunnistaa sinisistä hybridimerkeistään. Etupuskurin muotoilu on aerodynaaminen, ja sen yhteyteen on sovitettu led-toimiset huomiovalot. Hybridimäistä olemusta täydentävät Prius-tyyliset kevytmetallivanteet, matalan vierintävastuksen omaavat renkaat ja takaspoileri. Auris HSD:n ilmanvastuskerroin on 0,283. Omapainoltaan hybridimalli vastaa dieselversiota. Ulkovärivalikoima koostuu kuudesta vaihtoehdosta, joista helmiäisvalkoinen on saatavissa vain hybridimalliin.

Hukkaenergia hyötykäyttöön

Täyshybriditekniikka mahdollistaa ajamisen tarpeesta riippuen sähköllä, bensiinillä tai molemmilla yhtaikaisesti. Akkuja ladataan jarrutusenergiaa ja bensiinimoottorin hukkaenergiaa talteen ottamalla. Liikkeellelähtö ja peruutus tapahtuvat aina sähköllä. Akkujen varaustilan ollessa korkea pakokaasupäästötöntä matkantekoa voidaan jatkaa kaupunki- ja ruuhka-ajossa yhtäjaksoisesti noin kaksi kilometriä 50 km/h nopeuteen saakka. Viimeistään silloin myös bensiinimoottori alkaa ottaa vastuuta ajoenergian tuottamisesta.

Uutuusmallin liikkeistä vastaa sähkömoottori ja erityisesti tähän käyttötarkoitukseen kehitetty 1,8 litran bensiinimoottori. Voimanlähteiden suurin käytössä oleva yhteisteho on 100 kW (136 hv).

Auris HSD kiihtyy 0-100 km/h nopeuteen 11,4 sekunnissa. Huippunopeus on 180 km/h. Yhdistetyn ajon kulutus on 3,8 l/100 km, jota vastaava hiilidioksidipäästö on 89 g/km. Pakokaasujen lämmön talteenottojärjestelmän avulla matkustamo lämpenee nopeammin myös pakkaskeleillä.



Ajotiloja on neljä

Hybridijärjestelmää voidaan käyttää neljän perusasetuksen mukaisesti. Normaaliajon ohella kuljettaja voi valita EV-tilan, jolloin käytetään mahdollisuuksien mukaan vain sähkömoottoria. Eco-tilassa tähdätään kulutustaloudellisuuteen; auto vastaa tavallista rauhallisemmin kaasupolkimen liikkeisiin ja kuormittaa ilmastointilaitetta kevyemmin. Power-tilassa Auris reagoi kuljettajan tehotoiveisiin herkästi ja hyödyntää voimapakettia aktiivisesti.

Mittaristossa kierroslukumittarin paikalla on viisaritoiminen ekoajonäyttö. Erillinen monitoiminäyttö kertoo esimerkiksi kulutustulokset ja ajoenergian hetkelliset kulkusuunnat. Portaatonta CVT-vaihteistoa ohjataan elektronisella, lyhytliikkeisellä vaihteenvalitsimella.


Varustetasot ja hinnat

Auris HSD on saatavilla Linea Sol- ja Linea Sol Plus -varustetasolla. Linea Soliin kuuluu esimerkiksi 15 tuuman kevytmetallivanteet, Smart Start -käynnistyspainike, mäkilähtöavustin ja automaatti-ilmastointi. Linea Sol Plus -varustus pitää sisällään 17 tuuman kevytmetallivanteet, Smart Entry -avaimettoman sisäänkäynnin, bluetooth-handsfreen, peruutuskameran ja vakionopeussäätimen.

Auris HSD:n autoverolliset hinnat alkavat 26 978 eurosta. Vertailuun otettiin Honda uutuus hybridi CR-Z ja Volvon 1.6-litrainen ekodiesel C30 DRIVe.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin