Autoesittely Toyota Corolla 2013 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Toyota Corolla 2013

Toyota Corolla lanseerattiin vuonna 1966 ja nyt on jälleen uuden Corolla sukupolven vuoro. Toyota Corollan 11. sukupolvi rantautuu Suomeen syksyllä 2013 ja sen lähtöhinnat on nyt julkistettu.
Autoesittely Toyota Corolla 2013

 

Sedan-korimallia edustava Corolla on nyt pituudeltaan 4,62 m, leveydeltään 1,76 m ja korkeudeltaan 1,47 m. Se on aiempaan sukupolveen verrattuna 8 cm pidempi, 1,5 cm leveämpi ja 0,5 cm matalampi. Auton takaylitystä lyhennettiin 2,5 cm, etuylitystä kasvatettiin 0,5 cm ja akseliväli kasvoi 10 cm.

Muotoilussa voi nähdä Toyotan uuden muotokielen, joka korostaa Corollan aiempaa pidempää akseliväliä ja matalampaa koria. Etuvalot sulautettiin yhteen led-päiväajovalojen kanssa. Myös auton aerodynamiikkaa on parannettu: konepeltiä madallettiin, tuulilasi on aiempaa kaltevammassa kulmassa ja kattolinja on saumaton. Ilmanvastuskerroin on nyt 0,27.Etuistuimet ovat aiempaa ohuemmat, joten takamatkustajien jalkatilat kasvoivat 9,2 cm. Myös tavaratila kasvoi, ja se on nyt 452 litraa. Kaikki ajamiseen tarvittavat laitteet ja ohjaimet on sijoitettu konsolin alaosaan. Audiolaitteet ja navigaatio sen sijaan sijoitettiin ylemmäs. Ohjauspyörässä on nyt automaattivaihteiston vaihdevalitsimet sekä mm. audion, Bluetoothin ja vakionopeussäätimen kytkimet. Säilytystilat sisältävät mm. hansikaslokeron, kolikkolaatikon, keskikonsolin lokeron sekä mukitelineet, aurinkolasien säilytyspaikan sekä pullotelineitä.

Voimanlähteet, vaihteistot ja varusteet

Corollaan tulee tarjolle kolme moottorivaihtoehtoa: 1,33 litran Dual VVT-i, 1,6 Valvematic sekä 1,4 litran D-4D turbodiesel. Kaikkien moottorivaihtoehtojen yhteydessä on 6-vaihteinen käsivaihteisto. 1,6 litran Valvematic-bensiinimoottorin saa myös uudella portaattomalla Multidrive S –automaattivaihteistolla. Varustetasoja on kolme: Life, Active ja Comfort.Corollassa on saanut paljon myös uusinta teknologiaa: Bluetooth-ominaisuudet, peruutuskamera, kaksialueinen automaatti-ilmastointi, joka mahdollistaa yksilöllisen ilmastoinnin etumatkustajille, sekä pysäköintiavustin etu- ja takasensoreilla. Lisäksi osassa malleja Follow-Me-Home-järjestelmä pitää ajovalot automaattisesti päällä 30 sekuntia auton sammuttamisen ja lukituksen jälkeen.

Corollassa on perusvarustetasoa lukuun ottamatta vakiona 6,1” kosketusnäytöllinen Toyota Touch 2 -mediakeskus, joka on kehittyneempi versio ensimmäisen sukupolven Toyota Touch -mediakeskuksesta. Siihen on saatavilla myös navigointitoiminto. Käytettävyys ja näytön resoluutio ovat aikaisempaa paremmat, ja järjestelmä on suomenkielinen. Siihen kuuluu AM/FM-radio, CD/MP3-soitin, Bluetooth-yhteys sekä USB-liitäntä, jonka avulla musiikkia voi kuunnella esim. suoraan iPodista.Tietyissä malliversioissa järjestelmä täydentyy myös Euroopan kartat sisältävällä navigoinnilla, jolloin se saa nimen Toyota Touch 2 with Go. Siihen kuuluu edistynyt liikennetietopalvelu, varoitukset nopeuskameroista sekä automaattinen zoomaus.

Älykäs pysäköintiavustin SIPA (Simple Intelligent Park Assist) hyödyntää takakameroita sekä ultraäänisensoreita etupuskurissa tunnistaakseen vapaat, samansuuntaiset parkkiruudut. Sen jälkeen se asettaa auton parkkiruutuun kääntämällä ohjauspyörää automaattisesti.

Uuden Corollan hinnat alkavat 22 354 eurosta (1.33 Dual VVT-i Life). Kallein versio on 1.6 Valvematic Comfort Multidrive S, joka maksaa 27 886 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin