Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Toyota GT86 2012

Keväällä 2012 Geneven autonäyttelyssä esitellyn GT86:n tuotantomallin on tarkoitus lunastaa suosittujen Celica- ja Supra-mallien perillisenä sille asetetut odotukset niin suorituskyvyn kuin muotoilunkin osalta.
Autoesittely Toyota GT86 2012

Mallinimi GT86 tekee kunniaa 1980-luvulla lanseeratulle ja kulttimaineeseen nousseelle Corolla Levin AE 86 -mallille.

GT86 on Toyotan mukaan ennen kaikkea ajajan auto. Kuppimalliset etuistuimet tarjoavat hyvän tuen ja punaisella tikkauksella viimeistelty nahka-alcantara-verhoilu viimeistelee ajotunnelman. Urheilulliseksi muotoillusta ohjauspyörästä on jätetty pois kaikki ylimääräinen varustelu, kuten audion ja muiden laitteiden säätimet.

Turvallisuus

Aktiivisiin turvallisuusvarusteisiin kuuluu ABS-jarrut, elektroninen jarruvoimien jako (EBD), hätäjarrutehostin (BA), luistonesto (TRC), ajonvakautus (VSC) ja vetopyörästön kitkalukko. Passiivista turvallisuutta edustavat turvakori, seitsemän turvatyynyä, retkahdusvammoja torjuvat WIL-istuimet sekä etuturvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet.

Turvallisissa ajo-oloissa, kuten moottoriradalla, VSC-ajonvakautuksen voi halutessaan kytkeä sport-asetukselle, joka sallii suuremmat perän luistot ja antaa vapauden kokeilla omia ja auton rajoja. Mikäli ajotaidot vain riittävät, ajonvakautuksen voi kytkeä kokonaankin pois päältä.



Boxerimoottori

GT86 on maailman ensimmäinen takavetomalli, jossa on eteen sijoitettu nelisylinterinen bokserimoottori. 2,0 litran ahtamaton, suorasuihkutteinen voimanlähde tuottaa 200 hevosvoimaa. Bokserimoottori madaltaa osaltaan autouutuuden painopistettä. Optimaaliseen painon jakaumaan on pääsy sijoittamalla moottori ja vaihteisto niin alas ja taakse kuin mahdollista. Lopputuloksena auton painosta 47 % on auton taka-akselilla ja painopiste on 46 cm:n korkeudella.

200 hevosvoimaa riittää takaamaan GT86:lle upean suorituskyvyn. Suunnittelun lähtökohtana oli kevyt auto, jonka vauhdikkaaseen liikuttamiseen ei tarvita yltiöpäisen raakaa, raskasta voimansiirtoa vaativaa moottoria. Auto painaa 1 300 kg. Pelkkä teho ei tietenkään yksinomaan ratkaise mitään; tarjolla oleva tehoreservi täytyy pystyä hyödyntämään laaja-alaisesti. Vääntöä on tarjolla heti matalista kierroksista alkaen ja se jatkuu tasaisena koko kierrosalueen.

Kattava vakiovarustus


Varustetasoja on Suomessa tarjolla ainoastaan yksi, joten käytännössä asiakkaalle jää valittaviksi vain itselle sopiva vaihteisto ja ulkoväri. Kaikki muu on tuotu vakiovarusteiksi. Toyota Touch & Go on 6,1 tuuman kosketusnäytöllinen multimediajärjestelmä, joka sisältää monipuolisten multimediaominaisuuksien lisäksi koko Euroopan kartastot käsittävän navigoinnin, peruutuskameran ja Bluetooth-ominaisuudet. Sisälämpötilasta vastaa kaksialueinen automaatti-ilmastointi.



Näkyvyydestä vastaavat etusumuvalot ja kaasupurkausajovalot varustettuna energiapiheillä LED-päiväajovaloilla. Urheilullisten istuinten verhoilumateriaali on ylellistä nahka-alcantaraa. Vakiona ovat myös vakionopeussäädin ja Smart Entry & Start -avaimeton lukitus- ja käynnistysjärjestelmä.

Malliston autoverolliset hinnat alkavat 46 624 eurosta.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin