Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Toyota RAV4 2002-2007

Toyota RAV4 on ollut markkinoilla jopa Honda CR-V:tä pidempään. Ensimmäinen sukupolvi, Funcruiser, esiteltiin jo 1994.
Autoesittely Toyota RAV4 2002-2007

Nykyinen malli on ollut myynnissä keväästä 2000 lähtien. RAV4 on kooltaan pienempi kuin kilpailijansa. Pituutta on vain 425 cm. Ulkomuoto on tyylikäs ja kilpailijoita sporttisempi. Nelivetomallin rinnalla on myynnissä myös 1,8-litrainen pelkästään etuvetoinen versio. Koeajetussa 2,0-litraisessa on monien kilpailijoiden tapaan viskokytkimellä toteutettu neliveto.

Pienempien ulkomittojen perusteella voi päätellä, että RAV4:n takaistuimella on ahtaampaa kuin kilpailijoissa.. Kolmelle takaistuinta ei olekaan tarkoitettu. Istuin on jaettu keskeltä kahtia eikä keskimatkustajalle ole pääntukea. Pääntilaa takana on reilusti. Ajoasento ja istuimet eivät jätä juurikaan toivomisen varaa.

CR-V:n tavoin myös RAV4:ssä takaistuin on säädettävissä pituussuunnassa. Tavaratilaa on melkein yhtä paljon kuin CR-V:ssä ja se on selkeän muotoinen. Tavaratilan ovi avautuu RAV4:ssäkin väärälle sivulle. Lastauskorkeus on poikkeuksellisen alhainen. Myös RAV4:ssä varapyörä on kiinnitetty takaoveen. Ilmeisesti tämän katsotaan kuuluvan maasturiin. Takaovi olisi kuitenkin helpommin käsiteltävissä ilman painavaa varapyörää ja se voitaisiin tehdä ylösavautuvaksi, kuten Hyundai Santa Fe:ssä. Myös näkyvyys taakse olisi todennäköisesti parempi.

RAV4:n moottori on monista Toyota-malleista tuttu vahvasti vääntävä 2,0-litrainen 150-hevosvoimainen, tässä tapauksessa ilman suorasuihkutusta. Moottori on 2,0-litraisten parhaimmistoa ja tarjoaa hyvän suorituskyvyn. Kierroksia käyttämällä kulku on jopa pirteämpää kuin CR-V:ssä. Kaasupolkimen painamishaluja rajoittaa kuitenkin moottorin voimakas ja karkea ääni kiihdytyksissä. Avensiksen äänieristyksestä jäädään kauas jälkeen.

Korkeahkosta hinnasta huolimatta RAV4:stä puuttuu ilmastointi, joka maksaa peräti 1670 euroa, sivuturvatyynyt, radio ja ajotietokone. Vakiona on kauko-ohjattava keskuslukitus, ajovaloautomatiikka ja valonpesimet, jotka puuttuvat monista kilpailijoista.

Hallintalaitteet ovat Toyotan perheautojen tapaiset ja sellaisena toimivat. Sisustus on pyritty tekemään sporttiseksi. Tyylillisestä onnistumisesta voidaan olla montaa mieltä. Samalle tasolle ulkonäön kanssa sisätilojen muotoilu ei yllä. Laatuvaikutelma on kuitenkin moitteeton.

Kilpailijavertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin