Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Toyota RAV4 2012

Vuonna 1994 ensiesitellyn ja 2010 uudistuneen RAV4:n keulan ilme jatkaa samaa linjaa muutkin Toyotan mallit. RAV4:n kokoluokassa kilpailijoita ovat mm. Mitsubishi Outlander, Hyundai ix35 ja Honda CR-V.
Autoesittely Toyota RAV4 2012

RAV4 sai uudistuksessa uudet ajovalot, konepelti, etupuskuri ja -lokasuojat sekä kromatut sumuvalojen kehykset. Leveämpi, kromattu jäähdyttäjän säleikkö toi autoon selvää sukunäköisyyttä esimerkiksi Avensikseen ja Versoon.

Takavalot ovat led-toimiset. Sivusaranoitu takaluukku on upotettu takapuskurin sisäreunan tasalle, jolloin puskuri toimii astinlautana tavaratilaa lastattaessa. Lattian alle kätkeytyy 80 litraa lisätilaa.

Sisätiloissa Toyota Easy Flat -järjestelmä mahdollistaa takaistuimen taittamisen lattiatasoon yhdellä kädenliikkeellä tavaratilasta käsin. Pienempiä kuormia varten takaistuimia voi siirtää eteenpäin tai taittaa vain toisen selkänojaosan alas.Varustetasot

Varustetasoja on kolme; RAV4, RAV4 Luxury ja RAV4 X. Vakiovarusteluun kuuluu mm. etusumuvalot, kattokaiteet, Optitron -mittaristo ja Radio/CD/MP3 -audiojärjestelmä kuudella kaiuttimella.

Luxury -varusteluun kuuluu lisäksi tummennetut takalasit, nahkapäällysteinen ohjauspyörä audiosäätimillä, vakionopeudensäädin, automaatti-ilmastointi, bluetooth -järjestelmä ja kuuden levyn CD-vaihtaja. Luxury -varustelun yhteyteen voi jatkossa tilata nahka- ja Alcantara -verhoilun yhdistelmän. Kuljettajan istuimen sähkösäädöt sisältävä verhoiluvaihtoehto maksaa versiosta riippuen 313- 328 euroa.

RAV4 X -malleissa on lisäksi mm. lokasuojanlevikkeet, tummennetut ajovalojen umpiot ja Smart Entry -avainjärjestelmä.

Neliveto

Nelivetojärjestelmä on niin sanottu älyveto. Se säätää voiman jakautumista etu- ja takapyörien kesken sekä pidon että suuntavakauden optimoimiseksi.

Takapyörille annetaan enemmän voimaa liikkeellelähdön yhteydessä. Vastaavasti moottoritieajossa vetovastuu on lähes kokonaan etupyörillä, jolloin saavutetaan polttoainesäästöä. Hankalissa ajo-oloissa voimaa ohjataan vetokykyisimmille renkaille.

Mäkipidätin helpottaa liikkeellelähtöjä ylämäkeen. Alamäkihidastin kuuluu Multidrive S- ja automaattivaihteistomallien varustukseen. Sen avulla jyrkkien alamäkien ajo helpottuu, kun ajonopeutta hallitaan automaattisesti pyöräjarrujen yksilöllisellä ohjauksella.

Moottorit ja hinnat

Moottorimallistoon sisältyvät bensiinikäyttöinen 156 hv 2,0 litran Valvematic -moottori sekä kaksi 2,2 litran dieselmoottoria, joiden molempien tehot ovat 150 hv. Manuaalivaihteistolla varustettu dieselmoottori on 2.2 D-4D 150 DPF ja 6-vaihteisen automaatin yhteydessä on 2.2 D-CAT 150. Manuaalivaihteistolla varustetun dieselin hiilidioksidipäästöt ovat 159 g/km ja automaatilla varustetun 189 g/km. Vääntölukema on dieseleillä sama 340 Nm.Manuaalivaihteistot ovat kuusivaihteisia. Bensiinimoottorin yhteyteen saa lisäksi 7-nopeuksisen portaattoman Multidrive S -automaatin.

Edullisimman RAV4 mallin lähtöhinta on noin 36.000 euroa. Vertailuun otettiin Hyundai ix35 ja Honda CR-V.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin