Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Toyota RAV4 2013

Ensimmäinen Toyota RAV4 esiteltiin jo vuonna 1994. Se oli niitä ensimmäisiä tässä nykyään kovin suositussa autoluokassa.
Autoesittely Toyota RAV4 2013

Viime vuoden loppupuolella esiteltiin uudistunut neljännen sukupolven RAV4, jonka myynti Suomessa alkaa helmi-maaliskuun aikana 2013. Lähtöhinta on laskenut uuden dieselmoottorisen etuvetoversion myötä, vaikka muuten hinnat ovat nousseet.

Recreational (virkistävä), Active (aktiivinen), Vehicle (ajoneuvo), 4-wheel drive (neliveto), eli RAV4 on aiempaa pidempi 205 mm pidempi ja 30 mm leveämpi, mutta 25 mm matalampi. Akseliväli on nyt samanpituinen kuin Kiinan ja Yhdysvalloissa valmistetuissa malleissa. Se tarjoaakin nyt perheauton tilat, niin sisätilojen kuin tavaratilankin puolesta. Samalla mahdollisuudet selviytyä, vaikka talvisen mökkireissun haasteista ovat paremmat.

Etusäleikkö on vahvemmin muotoilu ja auton ilme aiempaa linjakkaampi. Myös valot ovat saaneet uutta ilmettä ledeillä. Takaluukku aukeaa nyt ylöspäin ja vararengas on poistunut luukun ovesta. Tilavuutta tavaratilassa on nyt 547 litraa. Lisätilaa saadaan tavaratilan lattian alla olevasta lokerosta 100 litraa vetävästä lokerosta (aiemmin 51 litraa). Takaistuimet taittuvat kahdessa osassa suhteessa 60:40.



Varustetasot

Varustetasoja on kolme: Life, Active ja Premium. Life pitää sisällään mm. Manuaalisen ilmastoinnin, monitoiminäytön, sähköikkunat, Bluetoothin, Aux ja USB liitännät sekä 17 tuuman teräsvanteet koristekapselein.

Parituhatta euroa kalliimpi Active tarjoaa jo hieman enemmän mm. Automaattisen ilmastoinnin vakionopeudensäätimen, monitoiminäytön ohjaimet ohjauspyörään, sadetunnistimen, automaattisesti tummenevan taustapeilin, peruutuskameran, Touch & Go kosketusnäytön, navigoinnin, musiikkilaitteiden ja puhelimen ohjauksen kosketusnäyttöön sekä 17 tuuman kevytmetallivanteet.

Life varustetasoa noin 5000 euroa kalliimpi Premium lisää listaan vielä mm. Nahkaverhoilun, sähkösäädöt kuljettajan istuimeen, avaimettoman kulun ja käynnistyksen, sähkötoimisen takaluukun, peruutustutkan kameran tueksi, koria vasten sähköisesti taittuvat sivupeilit ja 18 tuuman kevytmetallivanteet.

Turvallisuusvarusteet

Turvallisuusvakiovarustukseen kuuluvat retkahdusvammoja estävä etuistuimen muotoilu ja seitsemän turvatyynyä, mukaan lukien kuljettajan polviturvatyyny. Varustukseen tulee saataville automaattinen kaukovalotoiminto, kaistavahti ja esimerkiksi kuolleen kulman varoitin.



Moottorit

Uusi RAV4 on saatavilla 2,0 litran bensiinimoottorilla sekä 2,0- sekä 2,2 litran dieseleillä. Bensiinimallien matalimmat päästöt, 166 g/km, saavutetaan portaattoman automaatti-vaihteiston, Multidrive S:n avulla. Kuusivaihteisen käsivaihteiston yhteydessä päästöt ovat yhden gramman korkeammat. 2,0-litrainen bensiinimoottori tuottaa tehoa 151 hv. 2,2-litraisen 150 hv:n käsivalintaisella vaihteistolla varustetun dieselmallin päästöt ovat 147 g/km. Dieseliin voi valita myös kuusinopeuksisen automaattivaihteiston.

Vaihtoehtona RAV4:n saa myös etuvetoisena. Kaksilitraisen etuvetodieselin, jossa on Stop & Start -tekniikka, CO2-päästöt alkavat 127 grammasta kilometriä kohden.

Neliveto ja hinnat

RAV4:n uusi Integrated Dynamic Drive -järjestelmä tarkkailee auton käytöstä jatkuvasti. Se ottaa huomioon nelivedon, luistoneston ja sähköisen ohjaustehostimen vaatimukset. Hyvissä olosuhteissa auto on etuvetoinen, mutta tarpeen vaatiessa puolet voimasta voidaan ohjata taakse.

Nelivetomalleissa on Sport-ajotila, jota käytettäessä voimaa ohjataan aina vähintään 10 % takapyörille. Tällöin myös ohjaus, kaasupoljin ja automaattivaihteisto reagoivat kuljettajan käskyihin urheilullisemmin. 4WD Lock-painiketta käytettäessä vetosuhde voidaan lukita 50/50 suhteelle ajonopeuteen 40 km/h saakka.

Uuden RAV4:n hinnat lähtevät 35.274 eurosta (etuvetoinen 2.0 -litrainen diesel). Edullisin bensiiniversio maksaa vähän päälle 39.000 euroa. Kallein versio on nelivetoinen 2.2 -litrainen diesel Premium varustetasolla, jolle kertyy hintaa jo lähes 53.000 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin