Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volkswagen Golf GTi 2013

Geneven autonäyttelyssä 2012 esitelty uusi Golf GTI on saatavana ensimmäisen kerran kahtena eri moottoriversiona, joiden tehot ovat 162 kW (220 hv) ja 169 kW (230 hv). Kuvissa esiintyy koeajettu DSG -vaihteistolla varustettu 220 hevosvoimainen ja neliovinen versio.
Autoesittely Volkswagen Golf GTi 2013

Uuden Golf GTI:n olemukseen kuuluvat luonnollisesti GTi-etu- ja takapuskurit, punaiset jarrusatulat, kromatut kaksoispakoputkien päät ja urheilualusta. 17-tuumaiset GTi-vanteet, tummennetut LED-takavalot ja takaspoileri antavat oman yksityiskohtaisen silauksensa. Sisätiloissa GTi-ilmettä luovat skottiruutuisilla kangaskeskiosilla ja alcantaralla reunustetut urheiluistuimet, musta katto, GTi-logolla varustettu tasapohjainen urheiluohjauspyörä ja jaloteräksiset poljinpinnat.

Golfin perinteisesti lyhyt akseliväli on kasvanut 59 mm ja pituus 56 mm. Lievästä koon kasvusta huolimatta uusi Golf on jopa 100 kg edeltäjää kevyempi. Ulkonäössä ehkä merkittävimmät muutokset ovat ovenkahvojen alapuolella kulkeva pokkaus sekä takavalojen linjakkaampi muoto. Etupyörät ovat aikaisempaa edempänä - akselivälin kasvusta pääosa sijoittuu matkustamon etupuolelle.



Sisätiloiltaan Golf on edelleen luokkansa parhaimmistoa. Pituussuunnassa tilaa on saatu lisää. Korkeussuunnassa huomaa auton pienen madaltumisen etenkin etuistuimen pääntiloissa. Taakse korkeustilaa on tehty madaltamalla takaistuinta. Istumamukavuus on erittäin hyvällä tasolla. GTi:n etuistuimella tuntuu kuin istuin olisi kasattu kuljettajan ympärille, eli toisin sanoen parempaa istuinmukavuutta on hyvin vaikea löytää.

Molempien moottorivaihtoehtojen suurin vääntömomentti on 350 Nm. Huippunopeudeksi 162-kilowattiselle luvataan 246 km/h ja kiihtyvyydeksi 0 - 100 km/h 6,5 sekuntia. 169-kilowattisen Performance-version vastaavat arvot ovat 250 km/h ja 6,4 sekuntia.

Vakiovaihteistona molemmissa GTI-versioissa on 6-vaihteinen käsivaihteisto ja ne on varustettu myös käynnistys-pysäytys-automatiikalla. Yhdistelmäkulutus on pudonnut 18 prosenttia edellismalliin verrattuna: uudet yhdistelmäkulutuslukemat ovat käsivaihteisilla versioilla 6,0 l/100 km ja CO2-päästöt 139 g/km. Kuusivaihteisen DSG-automaattiversion vastaavat arvot ovat 6,4 ja 6,5 l/100 km ja 148 ja 150 g/km. Päästöt ja kulutus ovat siis tehoihin nähden hyvin kurissa.



Näkyvyys on parempi kuin monessa muussa nykyautossa, vaikka juuri Golfin tunnusmerkkeihin kuuluvat leveät takapilarit. Taakse on silti yllättävän väljät näkymät. Myös eteen näkyvyys on hyvä ja ulkopeilit ovat riittävän suuret.

Yleisesti Golfin tullessa markkinoille sisätilojen tasoa on kehuttu, eikä syyttä. Tämä pätee myös lisävarusteisella suuremmalla kosketusnäytöllä varustettuun GTi-versioon. Sisustuksen viimeistely on hieno ja luokkansa kärkeä. Erityisesti ohjauspyörä ja kojetaulun keskiosa ovat edeltäjää tasokkaamman näköisiä. Laadukkaamman pehmustetun muovin osuus sisustuksessa on hyvin runsas. 


Dynaudio Excite äänentoistojärjestelmään kuuluu digitaalinen 10-kanavainen vahvistin (400 W), 8 kaiutinelementtiä ja subwoofer.

Käyttöjärjestelmän kielivalinnoista löytyvät yleisimmät eurooppalaiset kielet ruotsi mukaan lukien, mutta Suomea VW ei katso kääntämisen arvoiseksi markkina-alueeksi. Hallintalaitteet ovat kaikkiaan selkeät, hyvin käsillä ja tuntumaltaan korkeatasoiset. Ohjauspyörässä on paljon toimintoja. Myös vakionopeussäätimen käyttö on siellä missä kuljettajan kädet ja katse eli ohjauspyörän painikkeissa. Ajotiloja on viisi: Normal, Comfort, Sport, Eco ja omavalintainen Individual. Ajotuntumasta lisää myöhemmin julkaistavassa koeajoartikkelissa.

Kuvissa esiintyvän Golf GTi:n hinta on lähes tasan 57 000 euroa lisävarusteineen. Lisävarusteita kuvien autossa oli lähes 14 000 euron arvosta, joten DSG-vaihteisen 4-ovisen GTi 2,0 TSI 162 kW (220 hv) BlueMotion Technology-mallin hinnaksi ilman lisävarusteita ilmoitetaan noin 43 500 euroa.

Edullisimmillaan Golf GTi:n saa omakseen 2-ovisena ja manuaalivaihteisena hieman vajaalla 40 000 eurolla.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin