Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volvo XC90 2009-2011

Volvon maasturimalli XC90 tuli myyntiin vuonna 2002, ja on ollut esittelystään lähtien menestys markkinoilla.
Autoesittely Volvo XC90 2009-2011

XC90:n designissa on onnistuttu, ulkonäkö on säilynyt lähes muuttumattomana vuonna 2006 tehtyä pientä faceliftiä lukuunottamatta.

XC90:n sisätilat ovat reilut. Pääntilaa on ruhtinaallisesti niin edessä kuin takana. Myös leveyttä tuntuu edessä olevan runsaasti, sillä keskikonsoli on leveä. Kuitenkin takana leveysero V70:een jää odotettua pienemmäksi. Polvitilaa keskirivissä on riittävästi, mutta runsaaksi tilaa pituussuunnassa ei voi kehua. Kolmannenkin istuinrivin tilat ovat kelvolliset aikuisille, vaikka ne ilmoitetaan tarkoitetun lähinnä alle 160 cm henkilöille.

XC90:ssa istutaan korkealla. Ei pelkästään korkealla maasta, vaan myös korkealla auton lattiasta. Etuistuimet olivat koeajetussa autossa sähkösäätöiset, mutta toimivat onneksi myös ilman virran kytkemistä. Etuistuimet ovat Volvon tapaan markkinoiden ehdotonta parhaimmistoa. Kuitenkin etuistuimien selkänojan eteentyöntyvä kovahko yläosa vaikutti hieman oudolta. Keskirivin istuimet ovat lähes etuistuimien veroiset.

Tavaratila jää kooltaan V70:ää pienemmäksi. Maasturiluokassa se on kuitenkin parhaimmistoa. Volvo on panostanut tavaratilaan enemmän kuin BMW tai VW, jonka Touaregissa tavaratila on auton ulkomittoihin verrattuna yllättävän pieni. Keskirivin istuimia voidaan tarvittaessa siirtää eteenpäin tavaratilan lisäämiseksi. Keskimmäinen osa istuinta siirtyy eteen peräti 30 cm, jolloin lapsi saadaan sivulla istuvia edemmäksi. 7 hengen kuormalla tavaratila jää luonnollisesti lyhyeksi Volvossakin. Tavaratilan pohja on korkealla maasta.

XC90 on saatavilla 5 ja 7 –paikkaisina versioina. Edullisen viisipaikkainen XC90 D5 maksaa 67900 euroa (hinta 31.10.2008). Kaikissa versioissa on vakiovarusteena ajotietokone, DSTC-ajovakaudenhallintajärjestelmä, SIPS-sivutörmäyssuoja, automaattinen ilmastointi, cd-radio neljällä kaiuttimella, etukyynärnoja, sähkötoiminen kuljettajan istuin muistilla sekä sähkötoimiset ikkunat edessa ja takana.

Perusversiota voi kohentaa kolmella eri varustepaketilla: Momentum, Summum ja Executive. Momentum varustelu nostaa hintaa kahdellatuhannella eurolla ja sisältää seuraavat lisävarusteet: parkkitutkan taakse, sadetunnistin taakse, korinväriset lokasuojan suojakaaret, sisätilan alumiinisomisteet, vettähylkivät etusivuikkunat, varashälyttimen sekä Xenon-valot.

Summum –paketti sisältää Momentum varustuksen lisäksi mm. nahkaverhoilun, sähkötoimiset etuistuimet ja 18 tuuman vanteet. Summum –paketin lisähinta perusversioon on 4000 euroa.

Todella kattavasti varusteltu Executive XC90 D5 maksaa jo 83200 euroa. Siinä on Momentum ja Summum varustuksen lisäksi mm. erikoisnahkaverhoilu, hierovat etuistuimet, laminoidut lasit ja Premium audiojärjestelmä.

Normaalien varustepakettien lisäksi on kattava valikoima tehdaslisävarusteita.

Suosituin moottorivaihtehto on 185 hevosvoimainen 2,4 litran D5 diesel. Vääntömomentti on 400Nm. Dieselmoottorissa on huoltovapaa hiukkassuodatin, ja vaihteistoksi voi valita kuusivaihteisen manuaalin tai Geartronic –automaatin jossa on myös kuusi vaihdetta. Käsivaihteisen D5 mallin kulutus on varsin maltillinen auton koko ja 2080 kg:n ommassa huomioiden, 8,2 litraa sadalla (CO2 päästöt 217 g/km). Automaattivaihteisen kulutus on hieman suurempi, 9 litraa, ja CO2 päästö 239 g/km.

T5 ja T6 bensaturbot ovat poistuneet valikoimaista, tarjolla on kaksi vapaastihengittävää versiota: 3,2 litran V6 ja 4,4 litran V8. Automaattivaihteisten bensamoottorilla varustettujen XC90 mallien kulutus on reipasta, 3,2 litrainen vie 12 litraa sadalla ja huippumalli V8 puolestaan 13,3 litraa. Autoverotus ja bensan hinta ohjaavat kuluttajat valitsemaan dieselmallin.

Vaikka XC90:stä kutsutaan maasturiksi, se ei ole tarkoitettu maastoon. Se on käytännöllinen ja turvallinen perheauto normaaliin kaupunki- ja maantieajoon.

Vertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin