Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoilija, tätä merkittävää verovähennystä tuskin tiedät – ota käyttöön heti!

Työsuhdeautoilija voi hyödyntää autonsa alikilometrit verotuksessa, mikäli yksityisajoja ei kerry verottajan oletuksen mukaisesti 18 000 kilometriä vuodessa.
Autoilija, tätä merkittävää verovähennystä tuskin tiedät – ota käyttöön heti!

Autoliitto on nostanut esille merkittävän veroedun, josta harvakaan autoilija on tuskin tietoinen. Mikäli alla on työsuhdeauto, eli omassa palkassaan maksaa joko auton käyttöetua tai vapaata autoetua, ajopäiväkirjaa pitämällä voi saada huomattavan edun verotuksessa. 

Laskennallisesti verottaja olettaa työsuhdeautoilijan ajavan vuodessa 18 000 kilometriä yksityisiä ajoja työsuhdeautolla, eli 1500 kilometriä kuukaudessa. Yksityiseksi ajoksi lasketaan esimerkiksi kodin ja työpaikan väliset matkat, jotka monelta työsuhdeautoilijalta ovat saattaneet jäädä koronaepidemian vuoksi lähes olemattomiksi.

Autoliitto havainnollistaa veroetua seuraavasti:

Jos kodin ja työpaikan välinen matka on 25 kilometriä, yhdeksän kuukauden etätyöt vähensivät yksityisajoja 9000 kilometrillä eli puoleen verotusarvon laskennan perusteena olevasta 18 000 kilometristä. Vapaan autoedun kohdalla tämä oikeuttaa vähentämään 1620 euroa verotuksessa. Käyttöedussa verovähennys on 630 euroa. Koko vuoden etätyöt vähentäisivät edellä mainitulla oletuksella kodin ja työpaikan välisiä ajoja lomat huomioiden noin 11 000 kilometrillä, jolloin verovähennyksiä kertyisi 1800 ja 700 euroa.

– Jos viime vuodelta on jäänyt ajopäiväkirja tekemättä, kannattaa sitä varmuuden vuoksi tänä vuonna pitää. Oletettavaa on, että monella työpaikalla suositaan etätöitä vielä pitkään, Autoliiton viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen toteaa.

Autoetuun liittyvän vähennyksen vuodelta 2020 voi ilmoittaa verkossa Verohallinnon OmaVero -palvelussa esitäytetyn veroilmoituksen saavuttua.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin