Autojen takuuajat - Euroopan ulkopuoliset merkit 2014 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autojen takuuajat - Euroopan ulkopuoliset merkit 2014

Uusille autoille myönnetään yleisesti ainakin kahden vuoden takuu, jonka lisäksi usein määritellään puhkiruostumattomuudelle ja maalipinnalle erikseen takuuaika.
Autojen takuuajat - Euroopan ulkopuoliset merkit 2014

Tässä artikkelissa käsitellään Euroopan ulkopuolisiksi automerkeiksi miellettävien autojen takuuaikoja, jotka ilmoitetaan maahantuojien internetsivustoilla.

Kaikilla Euroopan ulkopuolisten autonvalmistajien merkeillä on vähintään 3 vuoden takuu 100 000 km rajalla, riippuen siitä kumpi täyttyy ensin. Eurooppalaisissa autoissa yleisin takuuaika on vain 2 vuotta ja korkeimmillaan 4 vuotta, jonka tarjoaa ainoana merkkinä Renault.

Euroopan ulkopuolella pääkonttoriaan pitävillä merkeilläkin harvinaisempi on viiden vuoden takuuaika, jollaista tarjoavat Hyundai ja Mitsubishi. Takuuaikapiikkinä kilpailevien automerkkien lihassa on Kia, joka tarjoaa ainoana jopa seitsemän vuoden takuuaikaa.

Näiden perustakuiden lisäksi on tarjolla takuuseen sisältyviä tiepalveluja ja alkuperäisosien takuita. Yhteistä kaikkien automerkkien takuiden pitävyydellä on huolto-ohjelman täydellinen noudattaminen. Puhkiruostumattomuustakuun säilymisen edellytys on valmistajan määrittelemien säännöllisten koritarkastusten suorittaminen.

Chevrolet
Chevrolet tarjoaa 3 vuoden tai 100 000 kilometrin uuden auton takuu ja 6 vuoden puhkiruostumattomuustakuun.

Honda
Honda myöntää autoilleen takuuta 3 vuotta tai 100 000 km. Hondalla on yleisesti 3 vuoden maalitakuu. Hondan eurooppalainen takuuohjelma on voimassa useimmissa Euroopan maissa.

Hyundai
Hyundain takuu on 5 vuotta ilman ajokilometrirajoitusta henkilö-, maasto- ja tila-autoille, kun autoa huollatetaan valmistajan- ja maahantuojan julkaiseman Suomessa voimassaolevan huolto-ohjelman mukaisesti alkuperäisillä tai alkuperäistä vastaavilla varaosilla. Koritakuu on 12 vuotta. Koritarkastukset tehdään määräaikaishuoltojen yhteydessä kerran vuodessa. Maalitakuu on viisi vuotta. Lisävarusteiden takuu on 2 vuotta. Takuu koskee Suomessa asennettuja maahantuojan hyväksymiä lisävarusteita.

Kia
Kian takuu on 7 vuotta tai 150 000 km, joista kolme ensimmäistä vuotta ilman kilometrirajaa. Tehdastakuuta täydentää 12 vuoden puhkiruostumattomuustakuu ja 5 vuoden tai 150 000 kilometrin maalitakuu.

Lexus
Lexus tarjoaa 3:n vuoden tai 100 000 kilometrin takuun riippuen siitä, kumpi rajoitus täyttyy ensin. Takuuseen ei sisälly ensimmäisen vuoden kilometrirajoitusta. Lisäksi Lexuksen takuu kattaa: kolmen vuoden maalipinnan takuun sekä 12 vuoden korin puhkiruostumattomuustakuun.

Mazda
Mazdan takuu on 3 vuotta tai 100 000 kilometriä. Ensimmäisenä vuotena ei ole kilometrirajaa. Normaalit kuluvat osat eivät kuulu takuun piiriin. Puhkiruostumattomuustakuu on 12 vuotta.

Mitsubishi
Mitsubishi-henkilöautoille myönnetään 5 vuoden tai 150 000 km takuu. Korin puhkiruostumattomuustakuu on 6 vuotta. Maalitakuu on perustakuun mittainen eli 5 vuotta.

Nissan
Nissanin myöntämä takuu on joko 3 vuotta tai 100 000 km kaikille materiaalivioille tai työn laadusta johtuville vioille. Lisäksi merkki myöntää kolmen vuoden maalitakuun ja 12 vuoden puhkiruostumattomuustakuun.

Subaru
Subaru autoissa on 3 vuoden tehdastakuu. Alkuperäisille huolto- ja varaosille sekä lisävarusteille myönnetään myös 3 vuoden takuu. Puhkiruostumattomuustakuu on 12 vuotta ja maalitakuu 3 vuotta.

Suzuki
Suzukin tehdastakuu on 3 vuotta tai 100 000 km. Maalitakuu on 3 vuotta ja puhkiruostumattomuustakuu kaikissa malleissa 12 vuotta (paitsi Jimnyssä 6 vuotta).

Tesla
Tesla myöntää takuuta 4 vuotta tai 80 000 km kaikille malleille. Akustojen takuu 85kWh mallille on 8 vuotta ilman kilometrirajoitusta ja 60kWh mallille 8vuotta/200 000 km.

Toyota
Toyotan henkilöautojen yleistakuu kattaa 3 vuotta tai 100 000 km. Maalitakuuta on kolmen vuotta ja puhkiruostumattomuustakuuta 12 vuotta. Täyshybridiautojen hybridiakuille myönnetään 8 vuotta / 350 000 km kattava hybridiakkutakuu.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin