Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autolainan voi kilpailuttaa myös netissä

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
Autolainan voi kilpailuttaa myös netissä

Uuden auton hankinta edellyttää lähes aina lainarahaa. Noin puolet uusista autoista rahoitetaan maahantuojan oman rahoitusyhtiön tai pankkisidonnaisen rahoituksen kautta, mutta kilpailuttamalla lainan itse voit säästää huomattavasti lainakuluissa.

Auto on yksi suomalaisten kotitalouksien suurimmissa hankinnoista. Monellakaan ei ole tarvittavia varoja säästettynä, joten moni hankkii autonsa pitkällä rahoituksella. Laina-ajan ollessa useita vuosia on tärkeää tiedostaa lainaamisen aiheuttamat kulut ajoneuvon arvoon nähden.

Autolaina voidaan nykyään ottaa jopa 6-8 vuoden maksuajalla, vaikka keskimäärin Suomessa laina maksetaan takaisin noin 3,5 vuodessa. Pitkäaikaiset lainat vaativat hakijalta suunnitelmallisuutta ja aiheuttavat haasteita lainakulujen hallintaan.

Tunne lainaehdot

Auton rahoittaminen myyjäliikkeen tarjoamalla lainalla on usein helpoin, mutta ei välttämättä edullisin vaihtoehto. Et pysty useinkaan vaikuttamaan lainaehtoihin, kuukausilyhennyksen määrää lukuun ottamatta. Voit kuitenkin hakea lainaa auton ostoon myös itse.

Lainojen kilpailuttaminen verkossa on helppoa ja nopeaa. Nettilainat eivät ole ainoastaan pieniä pikalainoja, vaan tarjontaan kuuluu myös suurempia summia. Kilpailuta suurempi laina tai pikavippi Matchbanker.fi-osoitteessa ja näet kymmenet lainamahdollisuudet hetkessä. Matchbanker lainavertailupalvelulla voit kilpailuttaa lainat 60 000 € asti, joten avullamme voit löytää sopivaa lainaa myös uuden auton hankintaan. Vertailemalla useita vaihtoehtoja saat paremman kuvan lainatarjonnasta ja olet kuskin paikalla päätöstä tehtäessä. Pystyt myös tarkemmin vertailemaan lainojen aiheuttamia kuluja, kuten korkoa ja tilinhoitomaksuja, toivomaasi laina-aikaan suhteutettuna.

Autolainaa ilman vakuuksia

Toisin kuin perinteisten autolainojen kohdalla, joissa hankittu auto toimii lainan vakuutena, nettilainaa voit hakea täysin ilman vakuuksia. Tämä käytännössä tarkoittaa, että auton omistajuus siirtyy heti ostohetkellä kokonaisuudessaan sinulle. Auton osto rahoitetaan siis kokonaisuudessaan mahdollisella käsirahalla, sekä loppusumman kattavalla kulutusluotolla.

Huomaa kuitenkin, että lähtökohtaisesti vakuudettomien lainojen korkotaso on korkeampi kuin lainoissa, joissa esimerkiksi auto toimii lainan vakuutena. Lainoittaja kattaa käytännössä riskinsä korkoista kerääntyvillä tuloilla.

Vertaile vaihtoehtoja siis aina tarkoin ja varo ottamasta liian suurta lainaa. Autokuumetta voi olla vaikea vastustaa, mutta ole realistinen takaisinmaksukykysi suhteen. Liian suuri laina, jonka kuukausimaksujen kanssa tulee ongelmia, aiheuttaa aina kasvavia lainakustannuksia ja pahimmillaan maksuhäiriömerkinnän.

Oman taloudellisen tilanteesi tunteminen yhdistettynä lainavaihtoehtojen vertailuun takaa onnistuneen rahoitusratkaisun, olipa kyseessä edullinen kaupunkiauto tai kalliimpi maanteiden kiituri.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin