Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Auton kulujen ennakointi kannattaa: ”Fiksu pelaa mahdollisimman varman päälle”

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: TOYOTA // Toyota Approved tuo mielenrauhaa autoiluun. Epävarmassa taloustilanteessa auttaa, kun auton kustannukset ovat tiedossa mahdollisimman tarkasti.
Auton kulujen ennakointi kannattaa: ”Fiksu pelaa mahdollisimman varman päälle”

Maailmantilanne ja inflaatio herättävät epävarmuutta monen suomalaisen mielessä siitä, mihin kannattaa satsata ja mikä on taloudellisesti järkevintä uusissa hankinnoissa.

Kun taloustilanne tiukentuu, ensimmäisenä karsiutuvat ylimääräiset hankinnat. Auton osto tai vaihto voi kuitenkin olla asia, joka tulee esiin esimerkiksi elämäntilanteen tai tarpeen muuttuessa.

Toyota Approved Vaihtoauto vertautuu uuteen

Auton hankinta- ja käyttökustannukset ovat iso osa autoiluun liittyvää rahanmenoa. Sen lisäksi on otettava huomioon yllättävät tilanteet, kuten mahdolliset tekniset viat, joita voi esiintyä parhaissakin autoissa. Auton kunto onkin avainasemassa kulueriä ennakoidessa.

Käytetty auto on pääsääntöisesti uutta edullisempi, mutta pystyykö sen kuntoa tietämään etukäteen? Kyllä pystyy, kertoo Toyota Auto Finlandin vaihtoautoista vastaava kehityspäällikkö Ossi Kukkonen.

“Paras käytetty auto on sellainen, jonka kunto on valmistajan puolesta taattu. Tällaisten autojen kohdalla suljetaan pois se mahdollisuus, että jonkin kalliin osan kuten vaihteiston yllättävä hajoaminen jäisi auton ostajan maksettavaksi. Autoilijan maksuvastuulle jää ainoastaan vian paikannus tai mahdolliset nesteiden uusimiset. Meillä Toyotalla vaihtoautojen laadun tae on Toyota Approved -ohjelma.”

Toyota Approved on Toyota-liikkeiden standardi alle 10-vuotiaille ja alle 185 000 km ajetuille vaihtoautoille. Toyota Approved Vaihtoautot ovat Toyotan mekaanikkojen läpikäymiä, ja ne tulevat myyntiin vain, jos ne läpäisevät kuntotarkastuksen. Mahdolliset korjaukset on tehty alkuperäisillä osilla. Toyota Approved Vaihtoauto voi olla ostajan kannalta hyvä vaihtoehto uudelle autolle.

“Jokainen Toyota Approved Vaihtoauto myydään huolellisesti läpikäytynä. Merkkinä siitä annamme vuoden mittaisen lisäturvan.”

”Toyota Approved Vaihtoautojen kunto on standardi, joten omansa voi ostaa vaikka näkemättä”, Ossi Kukkonen sanoo.

Valikoimaa riittää

Toyota Approved Vaihtoautoja myyvät Toyota-liikkeet ympäri Suomen. Yhteensä valikoima kattaa pitkälle yli 2000 vaihtoautoa. Valtaosa tarjonnasta on kulutukseltaan maltillisia hybridejä, mutta mukana on myös polttomoottori- ja täyssähköautoja.

Hyvää taloudenpitoa on myös se, että hankkii auton, joka on paras omiin tarpeisiin. Hybridiauto on monelle sopivin tapa liikkua, sillä se tarjoaa taloudellista ajoa ilman riippuvuutta latauksesta.

Toyota Approved Vaihtoauton voi tilata suoraan kotiin, tai sopia toimituksesta jälleenmyyjän kanssa.

“Koska autot ovat kuntotarkastuksen läpäisseitä, ne voi ostaa vaikka näkemättä ja luottaa siihen, että pihaan tulee laadukas ja teknisesti täysin toimiva ajokki”, Kukkonen sanoo.

“Ja laatu tarkoittaa myös turvallisuutta liikenteessä. Sille ei voi laittaa hintaa.”

”Fiksu autoilija pelaa mahdollisimman varman päälle kulujen suhteen”, Toyotan Ossi Kukkonen sanoo.

Turvaa yllättäviin kuluihin jopa 10 vuodeksi

Kun Toyota Approved Vaihtoautoa käyttää säännöllisessä merkkihuollossa, mukana kulkee Toyota Relax -turva. Toyota Relax-turvaa jatketaan aina määräaikaishuollon yhteydessä täysin maksutta, enimmillään auton kymmeneen ikävuoteen asti.

Auton kuluja miettiessä kannattaakin katsoa pidemmälle kuin seuraavaan kuukauteen tai vuoteen. Toyota Approved Vaihtoauton hankkiva autoilija saa taloudellista turvaa korjausten varalle parhaimmillaan vuosiksi.

“Relax kattaa autoon tulevan vian täsmäkorjauksen samaan tapaan kuin Approvedin mukana tuleva turva”, Kukkonen kertoo. “Kaikki huollot kannattaa ehdottomasti hoitaa Toyotan omassa merkkihuollossa. Se on pieni panostus, jolla voi olla iso rahallinen merkitys, jos jotain sattuu.”

Kukkonen nostaa esiin myös arvonaleneman, josta puhutaan paljon auton hankinnan yhteydessä.

“Auton arvon laskeminen on pakollinen paha, jota on vaikea täysin arvioida etukäteen. Nyrkkisääntönä voi kuitenkin pitää, että hyvin huollettu ja pidetty auto säilyttää arvonsa parhaiten. Valmistajan omien mekaanikkojen tekemät tarkastukset ja merkkihuollot ovat ehdoton etu tässäkin suhteessa.”

Enintään 8-vuotiaan Toyota Approved Vaihtoauton saa Toyota Easy Osamaksu -rahoituksella, jolloin autolle taataan hyvityshinta jo ostohetkellä, eikä arvonalenemasta tarvitse huolehtia.

Kun auton määräaikaishuoltaa Toyotan omassa merkkihuollossa, saa Relax-turvan maksutta seuraavaan huoltoon asti.

Kustannusten miettiminen kannattaa

Uuden auton hankinnan etuna nähdään usein se, että sen kuntoa ei tarvitse jännittää ja ajaminen on pitkään huoletonta. Toyota Approved Vaihtoautojen kohdalla huoli on taklattu Toyota-mekaanikon ennakkotarkastuksella, jonka osoittaa auton mukana toimitettava tarkastustodistus. Siinä missä osaa uusista autoista pitää edelleen odottaa pahimmillaan kuukausia, vaihtoauton saa alle heti.

Auto on iso investointi, jota hankkiessa kannattaa miettiä kulut pitkällä tähtäimellä ja monelta eri kantilta. Onko tiedossa korjauksia? Paljonko kuluu kuussa polttoaineeseen tai lataukseen? Milloin aion myydä auton eteenpäin?

“Kaikkea ei voi ennakoida, mutta fiksu autoilija pelaa mahdollisimman varman päälle. Toyota Approved yhdistää vaihtoauton edullisemman hinnan uuden auton huolettomuuteen”, Kukkonen summaa.

Tutustu Toyota Approved Vaihtoautoihin


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin