Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Dacia Jogger - paljon edullista tilaa perheautoiluun

Dacia Jogger on Sanderon pohjalta tehty tilava mutta edullinen perheauto, joka yhdistää valmistajan mukaan farmariauton, katumaasturin ja tila-auton.
Dacia Jogger - paljon edullista tilaa perheautoiluun

Romanialaismerkin Dacian tavoitteena on tarjota sijoitetulle rahalle paljon vastinetta. Se ei Dacian tapauksessa tarkoita uusimpia teknisiä innovaatiota, saati huippuunsa viritettyä ajonautintoa.

Se sen sijaan tarkoittaa maltillista hintalappua ja ominaisuuksia, jotka ovat koeteltuja eli ovat olleet markkinoilla pidempään. Tämän lisäksi tavoitteena on aina tarjota hieman enemmän kokoa ja tilaa kuin mitä muilla merkeillä on tarjolla samanhintaisissa autoissa.

Esimerkiksi Joggerille tekniikan antanut Sandero irtoaa pikkuautoluokan eli B-segmentin Renault Clion edullisimman vaihtoehdon hinnalla automaattivaihteisena ja kohtuullisen hyvällä sekä Sanderon parhaimmalla Comfort-tason vakiovarustelulla.

Vertailussa moottorina sekä Sanderossa että Cliossa on 90 TCe eli 90-hevosvoimainen bensiiniturbo. Sama 1,0-litrainen voimanlähde on käytössä myös uudessa tilaihme Joggerissa, mutta 20 hevosvoimaa tehokkaammalla virityksellä eli 110 hevosvoimaisena.

Hyvä on jälleen kerran tähdentää, että Renault omistaa Dacian, joten suurin osa tekniikasta tulee ranskalaismerkin vanhoista tai olemassa olevista malleista.

Kolme varustetasoa sekä 5- ja 7-paikkainen vaihtoehto

Dacia Joggerin hinnastossa on tarjolla kolme varustevaihtoehtoa, Essential, Comfort ja Extreme. Auto on fiksusti tarjolla sekä viisi- että seitsemänpaikkaisena, sillä tilaa kohtuullisella hinnalla haluavien perheiden tarpeet vaihtelevat.

Edullisin vaihtoehto, 5-paikkainen Essential kustantaa 18 999 euroa. Vastaavasti kallein eli koeajossa ollut auto, Jogger Extreme 7p maksaa 22 999 euroa.

Seitsemänpaikkaisessa koeajoautossa kolmannen istuinrivin takana on tavaratilaa vain 160 litraa, kun kaikki paikat ovat käytössä. Viimeisen rivin istuimet lähtevät irti omina yksikköinä, joten autolla voi myös ajaa kuusi- tai viisipaikkaisena.

Keskirivin istuinpaikkojen selkänojat kaatuvat kahdessa osassa ja molemmat palat taittuvat etuistuimia vasten, kun tilan tarve on suuri. Tällöin Jogger käy pienestä pakettiautosta.

Kahdelle aikuiselle ja viidelle lapselle

Toiselle eli varsinaiselle takamatkustusriville mahtuu ison kuskin taakse iso matkustaja, mutta erityisen väljää ei ole. Auton pituus on kuitenkin vain reilu 4,5 metriä, joten kolmen rivin mahduttaminen vaatii tilasuunnittelussa kompromisseja.

Ohjaamo on tuttu Sanderosta ja siellä on monia hyviä elementtejä, kuten hyvällä paikalla fiksu matkapuhelimen teline sekä asiallisesti toimiva kosketusruutu, johon voi kahdessa paremmassa varustasossa peilata puhelimen Android Autolla tai Apple Carplaylla.

Yleisilme on siisti ja edulliseksi autoksi tyylikäs. Toki mainittakoon, että jotkut ohjaamon halvanoloiset muoviosat eivät täytä vaativien ja laatuun tottuneiden asiakkaiden toiveita.

Tarjolla on vain 110-hevosvoimainen bensiiniturbo

Yhden litran 110-hevosvoimainen bensiinillä toimiva pikkuturbo liikuttaa 1221 kiloa painavaa Joggeria monelle tällaisen perheauton ostajalle aivan riittävästi. Täyteen lastattuna matka-ajossa rekan ohitukseen kannattaa varata reilusti aikaa ja tilaa tai mieluummin ottaa imussa ajon kulutushyödyt käyttöön.

Säästeliäästi ajava kuski ajaa Joggerilla kohtuullisen pienellä polttoaineen määrällä. WLTP-mittauksessa Dacia Jogger kulki yhdistelmäajossa 5,7 litralla sataa kilometriä kohden.

Dacia Joggerin ajo-omainaisuudet eivät ole erityisen hyvät. Auto kallistelee reilusti kaarteissa, vastapainona mukavuuspainotteinen alusta toimii hyvin muiden Dacioiden tapaan huonokuntoisilla tieosuuksilla.

Ohjaus on tehostettu kevyeksi, mutta ei ole tuntumaltaan hyvä. Auto kuitenkin kulkee maantieajossa ilman jatkuvaa ohjastamista suoraan, mikä on hyvä asia. Ajoasento on moneen muuhun nykyautoon verrattuna vaatimaton, joten Joggerilla ei mielellään aja pitkä matkoja.

Yhteenveto

Paljon tilaa kohtuullisella panoksella kiteyttää uuden Dacia Joggerin erinomaisesti. Autolla ei ole nautinto ajaa, eikä se tunnu modernilta. Jogger tarjoaa sen minkä lupaa eli liikkumisen paikasta A paikkaan B hyvillä tiloilla ja mukavan moderninnäköisellä tila-auton ilmeellä.

Kehuja: Isot tilat, 7-paikkaisuus, muunneltavuus, fiksut varusteet, kuten matkapuhelinteline ja peilauksella toimiva Android Auto/Apple Carplay

Parannettavaa: ajoasento, istuin, halvat muoviosat ohjaamossa, ohjaustuntuma, ohituskiihtyvyys matka-ajossa, ei mahdollista ostaa edes lisärahalla automaattivaihteistoa

Toimittaja ja kuvaaja: Antti Liinpää


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin