Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Ensifiilistelyssä Ford Mustang Mach-E – täyssähköinen napakymppi

Ford Mustang Mach-E on luonteeltaan esikuvansa veroinen. Muutoin auto on täysin uusi korimallia myöten.
Ensifiilistelyssä Ford Mustang Mach-E – täyssähköinen napakymppi

Mikäli olet hurauttanut joskus Ford Mustang GT:n viisilitraisella V8:lla käyntiin ja painanut tien auetessa lapun lattiaan, hyppäys täyssähköiseen Mustang Mach-E:hen saattaa tuntua yllättävänkin tutulta. 

Mustang Mach-E:n sisällä sykkii esikuvansa tavoin kesyttämätön villihevonen, vaikka korimalliltaan auto onkin muuttunut katumaasturiksi ja sisällä tunnelma on hillittömän kosketusnäytön myötä jenkkiautoksi suorastaan hämmästyttävän minimalistinen.

Ajotunnelmaltaan autoissa on kuitenkin samaa, sillä täyssähköinen Mach-E on nelivetoisenakin takavetopainotteinen, ja kovemmissa kiihdytyksissä auto pitää kuljettajaa varpaillaan kuin kysyen, oletko nyt aivan varma kiitolaukasta ilman satulaa. Perä tanssahtelee herkästi, kuten se tekee myös V8:n kohdalla.

Mustang Mach-E on todennäköisesti parasta, mitä Fordin linjastoilta on rullannut ulos pitkään pitkään aikaan. Auton harteille on ladattu kovat paineet, ja kotimarkkinoillaan auto onkin saanut hyvän vastaanoton ja tulee tarjoamaan Teslalle kovan vastuksen.

Muodoillaan Mach-E hämmästyttää livenä etenkin korkeutensa puolesta. Harvaa katumaasturia voi luonnehtia yhtä sulavalinjaiseksi ja tyylikkääksi. Muodot eivät ole syöneet auton käytettävyyttä, sillä kyseessä on perhekäyttöön hienosti soveltuva menopeli. Lastenrattaat mahtuvat tavaratilaan vaivattomasti, ja takapenkeillä riittää tilaa joka suuntaan tarvittaessa myös aikuisille.

Kun ottaa huomioon Mach-E:n nelivetoisuuden, 258 kW:n tehon ja 580 Nm:n väännön, yksi suurimpia yllätyksiä on auton kohtuullinen sähkönkulutus. Talvisessa lämpötilassa mukavuusvarusteet päällä Mach-E:n keskikulutus asettui vain reiluun 20 kWh:iin sadalla kilometrillä. Ajoakun kapasiteetti on 98 kWh, josta käytettävissä 88 kWh, joten talvellakin autolla on mahdollista päästä pitkiin ajosuoritteisiin.

Lisävarusteineen koeajoauton hinta asettui 71 777 euroon, mutta halutessaan tinkiä voi joko nelivetoisuudesta tai ajoakun kapasiteetista. Takavetoisena ja 75 kWh:n akustolla varustettuna Mach-E:n saa edullisimmillaan kaupasta 49 990 eurolla. Ei paha. Pisimmän toimintamatkan haluava ostaa auton takavetoisena isommalla akulla, jolloin WLTP-matka venyy 610 kilometriin (nelivetoisessa koeajoautossa 540 km).

Myös teknisesti Mustang Mach-E tuntuu edistykselliseltä. Yhden polkimen ajo on tuntumaltaan erinomainen, 15,5-tuumainen tietoviihdejärjestelmä helppokäyttöinen ja auton älypuhelinsovelluksesta löytyy monia hyviä ominaisuuksia, kuten auton sähköisen avaimen jakaminen perheenjäsenille. Pientä kikkailua on toteutettu esimerkiksi ovien sähköisissä avauspainikkeissa. Puuttuvat ovenkahvat viimeistelevät tyylikkään kylkilinjan.

Ford on luonut aidosti kilpailukykyisen, himoittavan ja tilavan täyssähköauton, joka kestää vertailun mihin tahansa saman, tai jopa kalliimman, hintaluokan autoon.

 

Ford Mustang Mach-E 98 kWh AWD

Moottori: Sähkömoottorit etu- ja taka-akseleilla

Teho: 258 kW/351 hv

Vääntö: 580 Nm

0-100 km/h: 5,1 s

Huippunopeus: 180 km/h

Toimintamatka: 540 km yhdellä latauksella

Latausaika: CCS-pikalataus 150 kW (10-80 % noin 50 min.), Type 2 -lataus 11 kW

Takuu: Perustakuu 5 vuotta / 100 000 km ja akulla takuu 8 vuotta / 160 000 km 

Mitat: p 4 712 mm, l 1 881 mm, k 1 597 mm, akseliväli 2 984 mm

Tavaratila: 404 / 1 420 litraa, etukonepellin alla 100 litraa

 

AUTOTALLI.COM

Katso Ford Mustang Mach-E -sähköauton malliversiot hintatietoineen.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin