Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Ensitutustuminen japanilaiseen sähköiseen huippu-uutuuteen – tällainen on uusi Nissan Ariya

Nissan Ariya tulee myyntiin kahdella eri akkukoolla. Auton voi ostaa joko etu- tai nelivetoisena.
Ensitutustuminen japanilaiseen sähköiseen huippu-uutuuteen – tällainen on uusi Nissan Ariya

Kerrotaan ikävät uutiset heti alkuun. Uutta Nissan Ariya -sähköautoa joudutaan odottamaan vielä ensi vuoden, eli 2022 puolelle. Jos tämän harmittavan asian jättää huomiotta, ensitutustumisella Ariya vakuuttaa monella tapaa niin tekniikkansa kuin sisätilojen laatuvaikutelman osalta. 

Nissan Ariya -sähkökatumaasturi teki pikaisen visiitin Suomeen uuden Qashqain ensiesittelyn kanssa. Rinnakkain sukunäköisyys uuteen Qashqaihin on ilmeinen, mutta kokonsa puolesta Ariya on jopa yllättävän suuren oloinen.

Ariyan matkustamo on onnistuttu toteuttamaan poikkeuksellisen tilavan tuntuisesti. Ensi-istumalla etenkin edessä keskitunnelin puute tuo avaruutta, erikoinen yksityiskohta on mahdollisuus liikuttaa keskikyynärnojan koko konsolia sähköisesti eteen-taakse-suunnassa.

Nissan Ariya etusituimet

Akseleille sijoitetut sähkömoottorit ovat mahdollistaneet luonnollisesti myös tasaisen lattian takaistuimille. Ariyan akseliväli on 2 775 millimetriä, korkeus 1 660 millimetriä ja leveys 1 850 millimetriä.

Sisätilojen muotoilussa on korostettu japanilaisia perinteitä yksinkertaisuuden ja selkeiden linjojen muodossa. Ovipaneeleista ja jalkatilasta löytyy japanilaisella Kumiko-kuvioinnilla koristeltuja tunnelmavaloja, kojelauta puolestaan on vaakasuuntaisesti hyvin yksinkertaisesti muutamalla kynänvedolla piirretty.

Aivan poikkeuksellisen hienon vaikutelman tekevät keskikonsoliin sekä kojelautaan sijoitetut upotetut käyttökytkimet, jotka näkyvät vain auton virran ollessa päällä. Esittelytilaisuudessa kysyimme, onko niiden toteutuksen takana suomalainen TactoTek-niminen yritys, mutta vahvistusta tälle ei ole valmistajan puolesta saatu. Upotetut valaistut kytkimet antavat hämmästyttävän hyvän haptisen tuntopalautteen niitä käytettäessä. Kosketuksen perillemenoa ei siis tarvitse arvailla.

Ensitutustumisella Nissan Ariya vaikuttaa myös käytännölliseltä automallilta paitsi tilavan matkustamon, myös tavaratilan osalta. Etuvetoisissa Ariya-malleissa tavaratila on peruskooltaan 468 litraa, nelivetoisissa e-4ORCE-malleissa takamoottori kutistaa tilaa hieman 415 litraan. Näppärä ominaisuus on tavaratilan välipohjan taittuminen väliseinäksi, mikä helpottaa ostoskassien pysymistä pystyssä.

Takaistuimet taittuvat 60/40-suhteessa, takaluukku on sähköinen ja handsfree-toiminnolla varustettu. Taustapeili on toteutettu kameratekniikalla, mikä mahdollistaa tavaratilan täyttämisen kattoon asti ilman, että näkymä taakse häiriintyy. Lastenistuinten kanssa taiteileville ilahduttava tieto ovat leveät takaovet, jotka aukeavat lähes 90 asteen kulmaan.

Kuljettajan istuimella näkymää hallitsevat kaksi 12,3 tuuman näyttöä, joita täydentää lisäksi HUD-tuulilasinäyttö. Kaksipuolaiset ohjauspyörät tuntuvat yleistyvän monella automerkillä ja samaan ratkaisuun on päätynyt myös Nissan.

Tehokkain nelivetoinen Ariya tuottaa 290 kW:n huipputehon ja 600 Nm:n vääntömomentin. Neliveto on toteutettu niin, että voimaa pystytään jakamaan kullekin neljälle pyörälle yksilöllisesti.

Nissan Ariyan akkukapasiteetiksi voi valita joko 63 kWh tai 87 kWh. Kyseessä onkin siis myös pidempään matkantekoon kykenevä täyssähköauto. Alustavien tietojen mukaan toimintamatkat tulevat vaihtelemaan 340 ja 460 kilometrin välillä. 

Latausvaihtoehtoina Ariyaan on yksi- tai kolmivaihelatauksena 7,4-22 kW:n tehot, pikalataus on toteutettu Eurooppalaisella CCS-standardilla, ja huipputehoa se tarjoaa 130 kW.

 

AUTOTALLI.COM

Tutustu uusiin myytäviin Nissanin täyssähköisiin automalleihin.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin