Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Google Mapsin uusi ominaisuus – näin tarkistat peltipoliisien sijainnit

Googlen karttapalvelu on alkanut näyttää kaikessa hiljaisuudessa nopeusvalvontakameroiden sijainteja myös Suomessa.
Google Mapsin uusi ominaisuus – näin tarkistat peltipoliisien sijainnit

Kiinteiden nopeusvalvontakameroiden sijainnit eivät ole salaisuus, ja niistä muistuttavia puhelinsovelluksia on ollut tarjolla jo pitkään. Erillisestä sovelluksesta ei ole kuitenkaan juuri iloa, mikäli sitä ei muista kytkeä päälle ennen ajon alkamista. 

Suosittu karttapalvelu Google Maps on alkanut hiljattain näyttää nopeusvalvontakameroiden sijainteja puhelinsovelluksessaan. Kamerat näkyvät jo reittiä suunniteltaessa ja niistä varoitetaan ajon aikana. Peltipoliisit ilmestyvät kartalle oransseina ikoneina siinä vaiheessa, kun reitti on valittu.

Erityisen näppärä ominaisuus on silloin, jos puhelin on kytketty Apple CarPlayn tai Android Auto -järjestelmän kautta auton multimediajärjestelmään. Reitin voi tällöin suunnitella jo etukäteen kotona puhelimella, ja ajoon lähdettäessä valmis reitti sekä peltipoliisien sijainnit siirretään auton kosketusnäytölle.

Tiettävästi sama ominaisuus on otettu käyttöön laajasti Euroopan maissa, mikä saattaa säästää automatkoilla helposti ylimääräisiltä kuluilta. Useissa maissa kamerat kun on piilotettu esimerkiksi kasvillisuuden taakse niin, että ne huomaa vasta taustapeilistä salamavalon räpsähtäessä kohti auton perää.

 

Lue myös Viikonväite-artikkelisarjan juttu siitä, ovatko nopeusrajoitukset Suomessa kohdallaan, vai pitäisikö niitä muutta tuntuvasti ylöspäin.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin