Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Jääkö enää hinnasta kiinni? Tässä tulee Suomen edullisin ladattava hybridi – saatavana myös farmarina

Uusi Seat Leon PHEV eHybrid lähtee hintasotaan ja nokittaa Suomen edullisimmaksi pistokkeesta ladattavaksi hybridiautomalliksi.
Jääkö enää hinnasta kiinni? Tässä tulee Suomen edullisin ladattava hybridi – saatavana myös farmarina

Suomalaiset ovat yhä valmiimpia siirtymään täyssähköautoihin ja ladattaviin hybrideihin, kunhan niiden hinta on kohdallaan. Näin uskoo Seatin maahantuoja, joka teki melkoisen sisäänmarssin omalle sähköistyvälle mallistolleen myytyään kahdessa viikossa koko tämän vuoden 300 auton tuotannon uudesta Seat Mii electric -täyssähköautosta. 

Mii electricin hinta painettiin poikkeuksellisen alas, ja nyt samaa temppua yritetään ladattavien hybridiautojen osalta. Seat Leon eHybrid maksaa Xcellence-varustetasolla edullisimmillaan 32 394 euroa, johon Seat myöntää vielä tuhannen euron hankintatuen. Lähtöhinta asettuu siis 31 394 euroon. Mikä on suomalaisittain mielenkiintoista, niin vastaavan farmariperäisen Sportstourer-mallin hinta on vain noin 1000 euroa kalliimpi.

Leon eHybrid

Seat Leon eHybridissä on 13,1 kWh:n ajoakusto, jonka sähköiseksi toimintamatkaksi kerrotaan noin 60 kilometriä WLTP-syklillä mitattuna. Enimmillään sähkömoottori sekä 1,4-litrainen TSI-bensiinimoottori tuottavat 150 kW, eli 205 hevosvoimaa.

Kiinteästi asennetusta Type2-laturista auton akun saa täyteen noin kolmessa tunnissa. Leon eHybridin sisäinen laturi on teholtaan kiitettävän rivakka, 7,2 kW. Suko-pistokkeesta lataaminen kestää noin seitsemän tuntia. Auton mukana toimitetaan sekä Type2-kaapeli että Suko-tilapäislatauslaite.

Leon eHybrid on Seatin ensimmäinen ladattava hybridi, ja auto tulee tarjolle vain merkin kahdella korkeimmalla varustetasolla (Excellence ja FR). Vakiona molempiin kuuluu esimerkiksi navigointijärjestelmä 10-tuumaisella näytöllä, digimittaristo, mukautuva vakionopeudensäädin, led-ajovalot ja farmarimallissa sähkötoiminen takaluukku.

Ilahduttavasti Leon eHybridistä löytyy myös sähkökäyttöinen seisontalämmitys- ja jäähdytys, jota pystyy käyttämään myös silloin kun auto ei ole kiinni latauspistokkeessa. Virran lämmitin ottaa auton ajoakusta.

Uusi viisiovinen Leon eHybrid on 4 368 mm pitkä, 1 800 mm leveä ja 1 456 mm korkea. Auton pituus on kasvanut edellisestä Leon-sukupolvesta 8,6 senttimetriä ja akseliväliä on tullut 5 senttiä lisää. Farmarimallissa pituutta on tullut peräti 9,3 senttiä lisää ja akseliväliä samat viisi senttiä. Tavaratila jää eHybridissä 270 litraan, eli kokoluokka huomioiden aavistuksen naftiksi, farmarissa tavaroille on paremmin tilaa, 470 litraa.

Kuvat: Seat

 

AUTOTALLI.COM

Tutustu Seatin pistokkeesta ladattaviin hybrideihin ja täyssähköautoihin


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin