Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Kaappariovilla varustettu täyssähköinen Mazda MX-30 sai Suomen hinnat – hankintatuella 33 990 euroa

Mazda MX-30 -täyssähköauton asiakastoimitusten kerrotaan alkavan syksyllä 2020. Varauskirjat on kuitenkin jo avattu.
Kaappariovilla varustettu täyssähköinen Mazda MX-30 sai Suomen hinnat – hankintatuella 33 990 euroa

Teknisiltä suoritusarvoiltaan Mazda MX-30 ei ole sähköautojen eliittiä, mutta japanilaismerkin ensimmäisellä täyssähköautolla on muita valttikortteja hihoissaan. 

Mazda MX-30 on hinnoiteltu Suomessakin erittäin houkuttelevasti. MX-30 First Edition -mallia tullaan myymään Suomessa 50 nopeimmalle ostajalle, ja auton hinta on 35 990 euroa. Tai tarkemmin ottaen 33 990 euroa, kun otetaan huomioon valtion tarjoama sähköauton hankintatuki.

Mazda MX-30 First Edition -mallin vakiovarusteluun kuuluu muun muassa adaptiivinen vakionopeudensäädin, 18-tuumaiset alumiinivanteet, Ceramic-metalliväri, adaptiiviset LED-ajovalot, HUD-tuulilasinäyttö, pysäköintitutkat eteen ja taakse, peruutuskamera sekä 8,8 tuuman Mazda Connect multimediajärjestelmä navigoinnilla.

Toinen Mazda MX-30:n houkuttelevista tekijöistä on auton muotoilu, jossa on samaan aikaan nallemaista suloisuutta sekä ärhäkkyyttä. Erityisen vaikutuksen tekevät kaappariovet, joita voi pitää tuotantoautoissa todellisena harvinaisuutena. Myös ohjaamon muotoilua ja viimeistelyä voi pitää kuvista päätellen tämän hintaluokan autoksi vähintään hyvänä. Liikkuvan keskikonsolin verhoilussa on käytetty korkkia, ja sisustuksen nahka on korvattu vegaanisella vaihtoehdolla.

Mazda MX-30 sähköauto

Verrattain edullisen hinnan kääntöpuolelta löytyy 35,5 kWh:n ajoakuston kapasiteetti, jolla pidemmät matkat vaativat jo hieman enemmän suunnittelua. Kaupunki- ja taajamapainotteiseen ajeluun 200 kilometrin WLTP-toimintamatka toki soveltuu hyvin. Type2 AC-latauksessa auto pystyy vastaanottamaan virtaa enimmillään 6,6 kW:n teholla ja CCS-pikalatauksessa 50 kW:n teholla.

MX-30 -täyssähköauton voimalinja tuottaa 143 hevosvoiman enimmäistehon ja 265 newtonmetrin väännön. Kiihtyvyydeksi nollasta sataan kerrotaan 9,7 sekuntia, mikä ei sähköautoksi ole erityisen huima arvo, mutta vastaavantehoiseen polttomoottoriautoon verrattuna sähkö-Mazdan voi olettaa tarjoavat välittömämpää kiihtyvyydentunnetta.

Ulkomitoiltaan Mazda MX-30 on 4 395 millimetriä pitkä, 1 795 mm leveä ja 1 570 mm korkea. Akseliväliksi kerrotaan 2 665 millimetriä.

Kuvat: Mazda

AUTOTALLI.COM

Katso Mazda-malliston uudet autot
Katso myytävät Mazda vaihtoautot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin