Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Kannattaako autonistuimiin panostaa? Kokeilimme erinomaisia BMW 6 GT:n istuimia

Kannattaako autonistuimiin panostaa? Kokeilimme erinomaisia BMW 6 GT:n istuimia

BMW:n uusi 6-sarjan Gran Turismo on varsin erikoinen yhdistelmä 5- ja 7-sarjan autoja. Paperilla koko auton konsepti vaikuttaa jopa hieman järjettömältä: rakennetaan ylellisen 7-sarjan pohjalle aavistuksen korkeampi ja perästä viistetty coupé-tyylinen jättiläinen. Ei katumaasturi eikä aito coupé, vaan jotain siltä väliltä.

Ensimmäiset kilometrit uutuuden ratissa tappavat kuitenkin ennakkoluulot hyvin nopeasti. Autoon rakastuu lähestulkoon ensi-istumalta. Käsitelemme autoa tarkemmin varsinaisen koeajojutun yhteydessä, mutta yksi uuden GT:n yksityiskohdista ansaitsee oman erityishuomionsa. Nimittäin etuistuimet.

BMW on tehnyt hienoa työtä autojensa istuinten kanssa jo pitkään, mutta hyvääkin pystytään kehittämään vielä paremmaksi. Koeajamamme 6-sarjan GT:n istuinten laadun pystyy tunnistamaan helposti lyhyelläkin koeajolla. Istuimen pinta on pehmeä ja aavistuksen upottava, mutta tukea on tarjolla hyvin joka suuntaan.

BMW 6 GT

Istuin on erittäin onnistunut yhdistelmä ylellistä mukavuutta ja urheilullisuutta. Jos Keski- ja Etelä-Euroopan automatkalle saisi valita täysin vapaasti täydellisen auton, uusi 6-sarjan GT päätyisi kolmen parhaan vaihtoehdon joukkoon. Suuri ilmajousitettu auto on mukava pitkillä matkoilla mutta hämmästyttävän ketterä nelipyöräohjauksensa ansiosta myös pienemmillä teillä.

Säätömahdollisuuksia joka lähtöön

Selkäosan sivuttaistuen puristavuuden pystyy säätämään leveälle selälle sopivaksi tai vaihtoehtoisesti todella tiukaksi, mikäli mutkateiden kurveista haluaa päästä nautiskelemaan. Auto on myös siitä viisas ja huomaavainen, että sivuttaistuen puristavuutta höllätään autoon istuuduttaessa ja sieltä poistuttaessa. Samalla sähkösäätöinen ohjauspyörä asettuu ylimpään asentoon, jotta käynti autoon olisi mahdollisimman helppoa. Myös ajotilavalitsimesta urheilullisen profiilin valittaessa selkänojan sivutuet säätyvät automaattisesti astetta tiukemmiksi kertoen, että nyt mennään.

Molempien etuistuinten säädöille löytyy luonnollisesti kaksi muistipaikkaa ja hyvä niin, sillä säätönappuloita on hurja määrä. Selkänojan tavanomaisen kallistuksen lisäksi sen yläosaa pystyy kallistamaan itsenäisesti, jolloin niskatuen saa lähemmäs päätä ja pidemmälle matkalle pystyy helposti hakemaan miellyttävän asennon. Niskatuen korkeus säädetään myös sähköisesti, minkä lisäksi päätä vasten olevan pehmeän niskatyynyn reunoja pystyy kallistamaan päätä paremmin tukeviksi.

BMW 6 GT

Istuinosan kallistusta pystyy säätämään, ja erityisesti pidemmälle kuljettajalle oleellisen reisituen säätövara on reilu. Myös ristiseläntuki liikkuu ilahduttavan laajalla alueella. Jos BMW 6-sarjan istuimista jää jotain kaipaamaan, turvavyön korkeus-säätö niistä puuttuu tyystin. Sen sijaan turvavyöt on ohjelmoitu nykäisemään liikkeelle lähdettäessä automaattisesti niin sanotusti löysät pois.

Toki sadantuhannen euron hintaluokassa pyörivän auton istuimilta sopiikin olettaa paljon, mutta siitä huolimatta BMW 6 GT:n penkit pääsivät yllättämään mukavuudellaan. Viikon koeajon jälkeen siirtyminen tavanomaisiin istuimiin tuntuu harvinaisen tylyltä paluulta maanpinnalle, mutta täytyy toivoa, että sama mukavuus valuu hiljalleen myös edullisemman hintaluokan autoihin.

Uusien BMW 6 Gran Turismo -mallien lisäksi kannattaa katsoa automallin edeltäjän BMW 5 GT:n käytetyt myytävät autot. 


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin