Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Kiinalainen maasturi saapuu Suomeen – koeajossa BYD Tang

BYD Tang on jättimäisen kiinalaisen autovalmistajan iso katumaasturi, joka on jo myynnissä Ruotsissa ja Norjassa ja ehkä pian Suomessa.
Kiinalainen maasturi saapuu Suomeen – koeajossa BYD Tang

Kiinalainen BYD on Teslan jälkeen maailman suurin täyssähköautojen valmistaja.  Iso Tang-katumaasturi on kiinalaismerkki BYDin kolmas Euroopan markkinoille ajava uusi automalli, joka ajaa myyntihalleihin syksyllä esitellyn BYD Atto 3:n ja sedanmallisen Hanin rinnalle.

BYDin uutuudet ovat jo myynnissä muun muassa Norjassa, Ruotsissa ja Saksassa.

Pääsimme oleva Audi e-tronin kokoluokkaan sijoittuvan BYD Tangin rattiin Pariisissa.  Moni saattaa hymähtää Audin ja BYDin rinnastukselle, mutta kiinalaismerkki on tosissaan.

Auton ohjaamossa näkyy ja tuntuu selkeästi pyrkimys premiumluokkaan. Verhoilu ja kojelaudan nahkamateriaalit luovat ylellistä tunnelmaa. Kojelaudan paneelin alta kuultaa tunnelmavalaistus.

Kuljettajan eteen avautuu moderni digitaalinen 12,8-tuumainen mittaristo. Kosketusnäyttö kojelaudan keskellä on koeajoautossamme peräti 15,6-tuumainen ja sen toimintoihin on piilotettu yllätys: nappia painamalla kosketusnäyttö kääntyy pystyasentoon.

BYD Tangin liki 4,9 metrin korimitta vie sen selkeästi isojen katumaastureiden luokkaan. Reilut mitat tuntuvat reiluna väljyytenä matkustamossa.  Edessä istutaan suorastaan ruhtinaallisen väljästi, takana on taksiluokan tilat ja taakse mahtuu vielä kolmas istuinrivi.

Jos kolmatta istuinriviä ei ole käytössä, niin keskirivin taakse jää peräti 940 litran tavaratila. Kolmas istuinrivi käyttöön otettuna tavaratila kutistuu 235 litraan.

Akusto on sijoitettu auton lattian alle ja akuston mataloittaa hieman takapenkin istuinten korkeutta.

Pääsimme Tangin rattiin pienelle koeajolle aivan Pariisin keskustassa. Näissä kaupunkioloissa Tang vaikutti varsin lupaavalta. Äänieristys piti katuäänet hyvin loitolla ja itse moottorihan ei metelöi.

Pienissä nopeuksissa sisään vain äänigeneraattoriin ladattu hurina, joka varoittaa jalankulkijoita lähestyvästä sähköautosta.

Tangia kääntyili notkeasti ahtaissa kadunkulmissa ja alumiinirakenteinen erillisjousitus poimi epätasaisuuden vaivattomasti haltuunsa.  Akkujen painon auton alla tunnisti toki töyssyissä.

BYDiltä kerrottiin, että Tangin Euroopan vientimallin jousitusta on jäykistetty Eurooppaa varten. Varmaan ihan perustellusti. Mitään kivirekeä autosta ei kuitenkaan ole tullut.

Tangin voimalinjasto muodostuu kahdesta, eteen ja taakse sijoitetusta, sähkömoottorista. Ne tuottavat hieman yli 500 hevosvoimaa neljään vetävään pyörään. Voiman tuntee jo  kaupunkinopeuksissa, kun hieman pedaalia painaa. Ja kiihdytys herättää myös auton tietojärjestelmän, jonka naisääni ilmoittaa, että "you drive over speedlimit".

Tosipaikassa painava iso katumaasturi kiihtyy nollasta sataan noin 4,6 sekunnissa eli on se nopea.

BYD Tangia ei vielä tuoda Suomeen, mutta jo naapuri-Ruotsista sitä saa.  Autoa valmistetaan myös hybridi- ja lataushybridinä.

 

BYD Tang

Hinta: Saksassa 72 000  € (ei myynnissä vielä Suomessa)

Tehdastakuu: -

Tekniikka:

Moottori: sähkömoottorit

Teho: 380 kW / 517 hv

Vääntömomentti: 680 Nm

Kulutus (WLTP): 24 kWh / 100 km

Voimansiirto: Neliveto

Akku:

Akkutyyppi: BYD Blade Battery (LFP)

Kapasiteetti: 86,4 kWh (brutto) / 84 kWh (netto)

Latauspistoke: CCS

Latausnopeus 0-100% AC, 7,4 kWh: 5 h

Latausnopeus 30-80% DC: 30 min

Latausteho DC (max): 110 - 120 kW

Suorituskyky:

Kiihtyvyys 0-100 km/h: 4,6 s

Huippunopeus: 180 km/h

Mitat:

Pituus: 4870 mm

Leveys: 1950 mm

Korkeus: 1725 mm

Akseliväli: 2820 mm

Tavaratila: 235/940/1655 litraa

Omamassa: 2489 kg

Vetopaino jarruitta/jarruin: ei tietoa


BYD uudet autot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin