Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajamassa uutta autoa? -10 kysymystä joihin tulisi saada vastaus

Uuden auton ostoon liittyy yleensä vähintään yksi koeajolenkki, jonka perusteella ostopäätös hyvin pitkälti tehdään. Ennen koeajoja kannattaa miettiä millainen auto sopii käyttötarkoituksiisi. Vaihtoehtoja on markkinoilla monia: sedaneja, viistoperiä, farmareita, tila-autoja, maastureita ym. Sitten on vielä erityyppisiä autoja, kuten: urheilullisia, mukavuuspainotteisia, luxus-malleja, hybridejä jne.
Koeajamassa uutta autoa? -10 kysymystä joihin tulisi saada vastaus

Ennen koeajoa ja koeajon aikana kannattaakin yrittää saada vastaus näihin kymmeneen kysymykseen ennen ostopäätöstä.

1. Millaisen ajoneuvon tarvitsen ja mihin minulla on varaa?

Arvioi omia henkilökohtaisia tarpeitasi ja valitse auto sen mukaan millaisiin ajoihin sitä suurimmaksi osaksi tarvitaan. Muista laskea myös onko kyseisen auton käyttö kalliimpaa kuin toisen merkkisen vastaavan auton (huoltokustannukset, vakuutukset ym.).

2. Millaiset ajo-ominaisuudet sopivat sinulle?

Kuinka hyvin haluat ”tuntea” tien, vai onko sillä väliä? Tarvitsetko auton päästäksesi paikasta toiseen, vai nautitko ajamisesta?

3. Mikä on sinulle tärkeää; taloudellisuus vai tehokkuus?

Haluatko auton kiihtyvän nopeasti tai ohituksien tapahtuvan vaivattomasti, vai haluatko päästä yhdellä tankillisella mahdollisimman pitkälle? Taloudellisuus ja tehokkuus kulkevat vain harvoin käsi kädessä, vaikka nykyautoissa alkaakin olla erilaisia polttoainetta säästäviä tekniikoita.

4. Mikä on vuosittainen ajotarpeesi?

Kuinka monta kilometriä ajat vuodessa? Tämä kysymys vetää rajaa bensiinimoottorisen auton ja dieselkäyttöisen välille, sillä verotus on bensiinimoottorisen puolella jos ajomäärä jää alle 20 000 kilometriin vuodessa.

5. Millainen on auton turvallisuus? Mitä törmäystestien tulokset kertovat?

Turvallisuusominaisuuksiin kannattaa tutustua hyvin. Euro NCAP testaa joka vuosi uudet autot ja Autoliitto suomentaa testitulokset omille verkkosivuilleen.

6. Millainen on auton valmistajan myöntämä takuu? Mitä siihen kuuluu ja mitä se ei kata?

Automerkkien takuuaikoihin ja kattavuuteen voi helposti tutustua Autotalli.comissa (Eurooppalaiset merkit tästä ja Euroopan ulkopuoliset merkit tästä.).

7. Millainen on kyseisen automallin historiallinen jälleenmyyntiarvo?

Säilyttääkö auto kenties muita malleja paremmin arvonsa? Jos kyseessä on uusi malli, niin kannattaa tutustua ylipäänsä saman merkin jälleenmyyntiarvoihin.

8. Mitä kaupanpäällisiä, alennuksia tai erikoisvarusteita on saatavilla?

Aina kannattaa keskustella hinnasta ja saattaa ehkä saada esimerkiksi rengas- ja vannepaketin kaupanpäälle.

9. Onko tässä mallissa jotain uutta tai erilaista verrattuna edellisen vuoden malliin? Jos jokin ominaisuus on jäänyt pois, niin miksi?

10. Mitä eri mediat ovat automallista sanoneet?

Kannattaa selailla eri automedioiden verkkosivuja ja lehtiä, jotta saa yleiskuvaa ulkopuolisia mielipiteitä auton ominaisuuksista.

Kun sinulla on vastaukset näihin kysymyksiin, on tärkeää tarkastella vaihtoehtoja objektiivisesti. Koeaja ainakin 2-3 kriteereihisi sopivaa automallia ja pidä kirjaa mistä ominaisuuksista pidit ja mistä et. Kun sinulla on vertailutietoa ja kaikki 10 vastausta kysymyksiisi, on helpompi tehdä oikea ja sinulle sopiva ostopäätös.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin